رسول جلیلی در گفتگو با خبرنگار بازار در خصوص صدور محصولات کشاورزی به خارج از کشور اظهار کرد: با وجود شرایط خاص به دلیل بیماری کرنا کارشناسان مستقر در پست های قرنطینه نباتی و حفظ نباتات استان به طور مستمر و بدون هیچ گونه تعطیلی در گمرکات حضور داشته و نسب به بررسی فنی محصولات کشاورزی صادراتی، وارداتی و ترانزیتی اقدام کرده اند.
وی با اشاره به اینکه حضور مستمر ماموران قرنطینه نباتی و بررسی محموله های کشاورزی باعث پایداری صادرات است، ادامه داد: هدف اصلی قرنطینه نباتی جلوگیری از ورود و خروج محصولات کشاورزی آلوده به عوامل خسارت زای قرنطینه شامل آفات و بیماری های قرنطینه و هر گونه اندام تکثیری آلوده است.
جلیلی با اشاره به وجود ۶ گمرک مرزی در استان(بازرگان در ماکو، صنم بلاغی در پلدشت، رازی در خوی، سرو در ارومیه، تمرچین در پیرانشهر و کیله در سردشت، و سه گمرک شهری ارومیه، خوی و مهاباد و نیز همجواری با سه کشور ترکیه، آذربایجان و عراق، ادامه داد: این ظرفیت مرزی نشان از پتانسیل بالای استان در امر تجارت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در طول ۹ ماهه گذشته ۹۵ هزار و ۷۱۰ تن محصولات کشاورزی به خارج از کشور صادر و ترانزیت شده است، گفت: از این میزان ۸۲هزار و ۵۲۶ تن محصولات صادراتی و ۱۳ هزار و ۱۸۴ تن محصولات کشاورزی ترانزیت شده است.
جلیلی با اشاره به صدور ۳ هزار و ۶۵ برگ گواهی بهداشت نباتی برای محصولات صادراتی در سیستم و سامانه متمرکز الکترونیکی حفظ و نباتات در طول ۹ ماهه گذشته سالجاری خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت ۲۶۸ هزار و ۱۱۸ تن محصول کشاورزی نیز از طریق گمرکات استان وارد شده است.
وی عمده محصولات صادراتی را کشمش، هندوان، خرما، سیب، برگه زردآلو، پسته وانواع بذور، کنجاله، سویا و موز است ذکر کرد و گفت: همچنین در طی ۹ ماه گذشته سالجاری مقدار ۳۲۹ تن انواع محصولات وارداتی به دلیل نواقصات در ارائه مدارک، آلودگی محصولات به آفات و بیماریهای قرنطینه ای عدم رعایت پروتکل های بین المللی و دستورالعمل های سازمان حفظ نباتات مرجوع شده است.
نظر شما