به گزارش بازار به نقل از مرکز امار ایران، نتایج دو سرشماری اخیر در سالهای ١٣٩٠ و ١٣٩۵ نشان میدهد جمعیت شهر تهران طی پنج سال ٦,٦ درصد افزایش یافته است.
گزارش مرکز آمار ایران در سرشماریهای گذشته نشان میدهد که در سال ١٣٩٥، شهر تهران دارای هشت میلیون و ٦٩٣ هزار و ٧٠٦ نفر جمعیت و دو میلیون و ٩١١ هزار و ٦٥ خانوار بوده است که جمعیت آن نسبت به سال ١٣٩٠، ٦,٦ درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که منطقه ۴ با ٩١٩ هزار و یک نفر (١٠,٦ درصد) و منطقه ٩ با ١٧٤ هزار و ٢٣٩ نفر (٢.٠ درصد) به ترتیب پرجمعیتترین و کمجمعیتترین مناطق شهر تهران بودهاند.
منطقه ١٩ جوانترین و منطقه ۳ مسنترین مناطق شهر تهران هستند
نتایج نشریه مرکز آمار ایران نشان میدهد در سال ١٣٩٥ از مجموع هشت میلیون و ٦٩٣ هزار و ٧٠٦ نفر جمعیت شهر تهران، ١٧,٤ درصد در گروه سنی صفر تا ١٤ ساله، ٧٤.١ درصد درسنین ١٥ تا ٦٤ ساله و ٨.٤ درصد نیز در سنین ٦٥ ساله و بیشتر هستند. منطقه ١٩ با ٢٣.٥ درصد جمعیت ٠ تا ١٤ ساله جوانترین و منطقه ۳ با ١٥.٠ درصد جمعیت ٦٥ ساله و بیشتر، مسنترین مناطق شهر تهران هستند.
کاهش یک دهم درصدی بعد خانوار در تهران
در سال ١٣٩٥، بعد متوسط خانوار در شهر تهران ٣,٠ نفر در خانوار بوده است که نسبت به سال ١٣٩٠، معادل ٠.١نفر در خانوار کاهش دارد. خانوارهای مناطق ١٩ و ٧ با بعد متوسط ٣.٣ و ٢.٧ نفر در خانوار به ترتیب بزرگترین و کوچکترین بعد خانوار را در این سال در بین مناطق شهر تهران دارا هستند.
در سال ١٣٩٥، دو میلیون و ٩١١ هزار و ٦٥ خانوار در شهر تهران وجود داشته است. از این تعداد دو میلیون ٩٠٣ هزار و ٤٣٥ خانوار (٩٩,٧ درصد) از نوع خانوار معمولی ساکن بودهاند. میزان رشد متوسط سالانهی تعداد خانوارهای معمولی ساکن شهر تهران در سالهای ٩٥-١٣٩٠ برابر ٢.٣٢ درصد در سال است. با توجه به آن که رشد متوسط سالانهی جمعیت شهر در همین دوره ١.٢٩ درصد بوده است میتوان گفت که تعداد خانوارهای معمولی ساکن با آهنگی سریعتر از جمعیت افزایش مییابد که یک نتیجه آن کاهش بعد متوسط خانوار است.
از هر شش خانوار در تهران یک خانوار دارای سرپرست زن است
گزارش مرکز آمار ایران در سرشماریهای گذشته نشان میدهد که در سال ١٣٩٥ از مجموع دو میلیون و ٩٠٣ هزار و ٤٣٥ خانوار معمولی ساکن در شهر تهران، دو میلیون و ٤٤٥ هزار و ١٦ خانوار (٨٤,٢ درصد) دارای سرپرست مرد و ٤٥٨ هزار و ٤١٩ خانوار (١٥.٨ درصد) دارای سرپرست زن بودهاند. بیشترین نسبت خانوارهای دارای سرپرست زن در منطقه ٧ (٢٢.٣ درصد) و کمترین نسبت این نوع از خانوارها در مناطق ١٩ و ٢٢ تهران (١٠.٠ درصد) مشاهده شده است. در مقایسه با سال ١٣٩٠، فراوانی نسبی خانوارهای دارای سرپرست زن در شهر تهران اندکی افزایش یافته و با ٠.٤درصد افزایش از ١٥.٤ درصد به ١٥.٨ درصد رسیده است.
حدود ٥ درصد از جمعیت تهران در سال ١٣٩٥، افرادی هستند که در فاصله سالهای ١٣٩٠ تا ١٣٩٥ به شهر تهران مهاجرت کردهاند.
منطقه ٦ شهر تهران بیشترین نسبت مهاجرین به شهر تهران را داراست
بر اساس اطلاعات سرشماری نفوس و مسکن سال ١٣٩٥، در دوره ی زمانی ٩٥ - ١٣٩٠ تعداد ٤٠٤ هزار و ٩٩٦ نفر به شهر تهران مهاجرت کردهاند. این تعداد معادل ٤,٧ درصد از جمعیت شهر تهران می باشد. در بین مناطق شهر تهران بیشترین سهم مهاجران وارد شده در کل جمعیت مربوط به منطقهی ٦ با ١٠.٨ درصد و کمترین سهم مربوط به منطقهی ١٦ با ٢.٥ درصد می باشد.
٥,١ درصد از جمعیت شهر تهران در سال ١٣٩٥ بیسواد بودهاند
نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ١٣٩٥ نشان میدهد که از مجموع ٨، ٠٥٦، ٠٠٢ نفر جمعیت ٦ ساله و بیشتر شهر تهران، ٧، ٦٣٨، ٨٣٧ نفر (٩٤,٨ درصد) با سواد و ٤١٤، ١٦٢ نفر (٥.١ درصد) بیسواد بوده اند. در بین مناطق شهر تهران بیشترین میزان بیسوادی در منطقه ١٧ (١٠.٤ درصد) و منطقه ١٩ (١٠.٢ درصد) و کمترین میزان بیسوادی در منطقه ٣ (١.٨ درصد) و منطقه ٦ (١.٩ درصد) مشاهده شده است.
٤١,٨ درصد از خانوارهای شهر تهران در سال ١٣٩٥ اجارهنشین بودهاند
نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ١٣٩٥ نشان میدهد که از مجموع دو میلیون و ٨٨٨ هزار و ٧١٣ خانوار معمولی و گروهی ساکن در واحدهای مسکونی آپارتمانی و غیر آپارتمانی شهر تهران، یک میلیون و ٤٣٢ هزا رو ١٣٦ خانوار (٤٩,٦ درصد) مالک واحد مسکونی خود و یک میلیون و ٢٠٨ هزار و ٧١٠ خانوار (٤١.٨ درصد) اجارهنشین بوده و نحوه تصرف محل سکونت ٢٤٣ هزار و ٤٠٩ خانوار (٨.٤ درصد) نیز سایر موارد بوده است. در بین مناطق ٢٢گانه شهر تهران منطقه ٣ با ٥٧.٨ درصد بیشترین و منطقه ٢٢ با ٤٣.٨ درصد کمترین نحوه تصرف محل سکونت ملکی را دارند.
٨٧,٤ درصد از واحدهای مسکونی شهر تهران در سال ١٣٩٥ آپارتمانی بودهاند
نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ١٣٩٥ نشان میدهد که از مجموع دو میلیون و ٨٧٠ هزار و ٦٥٣ واحد مسکونی معمولی در شهر تهران، دو میلیون و ٥٠٩ هزار و ٨٤٠ واحد مسکونی (٨٧,٤ درصد) آنان از نوع آپارتمانی و ٣٦٠ هزار و ٨١٣ واحد مسکونی (١٢.٧ درصد) از نوع غیر آپارتمانی می باشند. در بین مناطق شهر تهران منطقه ٦ با ٩٦.٧ درصد دارای بیشترین نسبت و منطقه ١٦ با ٧٠.٦ درصد دارای کمترین نسبت واحدهای مسکونی آپارتمانی می باشند.
نظر شما