۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۸
اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه خدمات توانبخشی
معاون اول رییس جمهور عنوان کرد

اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه خدمات توانبخشی

جهانگیری، معاون اول رییس جمهور با اشاره به اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه خدمات توانبخشی، خاطر نشان کرد: با اختصاص این اعتبار امیدوارم با پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی، بخشی از نیازهای افراد دارای معلولیت مرتفع شود.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری در دومین جلسه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان که ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست وی برگزار شد با بیان اینکه افراد دارای معلولیت همانند سایر شهروندان از تمامی حقوق انسانی و قانونی برخوردار هستند، گفت: ما به عنوان مسئولین کشور مکلف هستیم زمینه تحقق حقوق همه شهروندان و افراد دارای معلولیت را فراهم کنیم.
 
معاون اول رییس جمهور افزود: بسیاری از افراد دارای معلولیت از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ویژه‌ای برخوردار هستند که اگر این ظرفیت‌ها به خوبی شناسایی و در معرض آموزش قرار گیرند، می‌توانند در خدمت توسعه و پیشرفت کشور قرار گرفته و گره‌ها و مسائل جامعه را برطرف کنند.

وی ادامه داد: در میان افراد دارای معلولیت، نخبگان و هنرمندانی وجود دارد که آثار مختلف فرهنگی، هنری و علمی آن‌ها هر انسانی را به شگفتی وا می‌دارد. وظیفه مسئولین است که این توانمندی‌ها را در معرض افکار عمومی قرار دهند تا ذهنیت جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت تغییر کند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه شهروند دارای معلولیت نیاز به ترحم ندارد بلکه نیاز به باورمندی جامعه دارد، خاطر نشان کرد: افراد دارای معلولیت نیاز دارند که توانمندی‌های آنان مورد پذیرش و باور جامعه قرار گیرد و از این توانمندی‌ها در کشور استفاده شود.

معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: ما به عنوان مسئولین وظیفه داریم شرایط زندگی عادی و آبرومند را برای همه شهروندان جامعه فراهم کنیم که دراین میان افراد دارای معلولیت نیز طبیعتاً از این حقوق برخوردار هستند و نه تنها باید مناسب سازی‌های لازم برای اشتغال، رفت و آمد و آموزش آن‌ها انجام شود بلکه وظیفه قانونی ماست که تمامی حقوق مانند سایر شهروندان را برای آن‌ها هم فراهم کنیم.

وی یکی از مهمترین نیازهای افراد دارای معلولیت را مناسب سازی عنوان کرد و گفت: طراحی شهرها و خدمات شهری باید انسان محور باشد به گونه‌ای که این خدمات به شکلی مناسب ارائه شود تا همه افراد یک جامعه بتوانند زندگی عادی و آبرومند داشته و از همه امکانات و حقوق برخوردار باشند.

جهانگیری با اشاره به جلسات کمیته مرتبط با مناسب سازی که با محوریت وزارت کشور برگزار می‌شود، گفت: تصمیمات و اقدامات خوبی از سوی این کمیته انجام شده است البته تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم که امیدوارم با جدیت و پیگیری منسجم شاهد ارتقاء وضعیت مناسب سازی در شهرها برای افراد دارای معلولیت باشیم.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه یکی از آرمان‌های انبیاء و اولیاء، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب استقرار عدالت بوده است، تصریح کرد: اگر بخواهیم عدالت آموزشی و اقتصادی و سایر جنبه‌های عدالت در جامعه مستقر شود، باید شرایط به گونه‌ای باشد که همه آحاد جامعه احساس کنند که امکانات به شکل عادلانه در کشور توزیع شده است.

وی با یادآوری ابلاغ آیین نامه قانون حمایت از حقوق معلولان توسط دولت ظرف مدتی کوتاه اظهار داشت: آیین نامه این قانون که ممکن بود هر بند آن مدت‌ها در کمیسیون‌های مختلف معطل شود، با اهتمام ویژه دولت ظرف پنج ـ شش ماه در مقطع زمانی کوتاه به تصویب رسید و ابلاغ شد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه خدمات توانبخشی، خاطر نشان کرد: با اختصاص این اعتبار امیدوارم با پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی، بخشی از نیازهای افراد دارای معلولیت مرتفع شود.

وی ادامه داد: البته اعتباراتی که برای هر بخش تخصیص پیدا می‌کند با نیازهای آن بخش فاصله دارد چرا که منابع و اعتبارات در برابر نیازها و مطالبات با محدودیت مواجه هستند، اما امیدوارم با برنامه ریزی‌هایی که انجام شده و ردیف مستقلی که برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان تعیین شده شاهد بهبود وضعیت باشیم.

جهانگیری به موضوع ماده ۱۵ قانون حمایت از حقوق معلولان اشاره و خاطر نشان کرد: در این ماده که به موضوع اشتغال افراد دارای معلولیت مربوط است، سهمیه ۳ درصد استخدامی افراد دارای معلولیت به تصویب رسیده و براساس گزارش رییس سازمان امور اداری و استخدامی این ۳ درصد که مختص افراد دارای معلولیت است در تمامی آزمون‌های استخدامی لحاظ می‌شود و حتی اگر برخی از این سهمیه‌ها به هر دلیل توسط افراد دارای معلولیت پر نشود، این سهمیه ذخیره می‌شود و در آزمون‌های استخدامی بعدی به آن‌ها اختصاص پیدا می‌کند.

معاون اول رییس جمهور افزود: دولت همچنین به کارفرمایانی که افراد دارای معلولیت را استخدام کنند و یا خانواده‌های آن‌ها را به کار گیرند، امکانات تشویقی و حمایت‌هایی را ارائه می‌دهد.
وی خاطر نشان کرد: صندوق حمایت از اشتغال معلولین نیز فرصت مناسبی برای ایجاد فرصت‌های شغلی برای افراد دارای معلولیت است و تجربه نشان داده که اینگونه صندوق‌ها معمولا می‌توانند افراد تحت پوشش خود را به افرادی کارآفرین تبدیل کرده به گونه‌ای که تولیدات آن‌ها در بازارهای بین المللی قابل عرضه باشد.

جهانگیری همچنین با ابراز رضایت از اجرای موضوع ماده ۲۵ قانون حمایت از حقوق معلولان مبنی بر معافیت ۵۰ درصد مالیاتی یکی از اولیاء افراد دارای معلولیت و نیز اجرای موضوع ماده ۲۶ مبنی بر معافیت از خدمت وظیفه عمومی یکی از افراد خانواده‌های دارای عضو معلول، گفت: تصمیمات و برنامه ریزی‌های خوبی طی یکسال اخیر برای حمایت از افراد دارای معلولیت انجام شده که لازم است رییس سازمان بهزیستی کشور این تصمیمات را به جامعه اطلاع رسانی کند.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به سخنان رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مبنی بر لزوم مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج برای افراد دارای معلولیت و خانواده‌های آن‌ها گفت: لازم است سازمان برنامه و بودجه و سازمان بهزیستی این موضوع را مدنظر قرار دهند و در صورت نیاز اعتبارات لازم برای این منظور اختصاص پیدا کند.

وی در ادامه با اشاره به مطالبات و دغدغه‌های نماینده شبکه ملی ناشنوایان مبنی بر ضرورت حضور افراد دارای معلولیت در جلسات تصمیم گیری مرتبط با معلولین، گفت: لازم است این موضوع در کمیته نظارت و هماهنگی اجرای قانون حمایت از معلولان مورد توجه قرار گیرد و حتما نماینده معلولین در جلسات تصمیم گیری مرتبط با آن‌ها حضور داشته باشند.

جهانگیری در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از اقدامات سازمان بهزیستی و رییس پرتلاش این سازمان در دوره شیوع کرونا برای مراقبت از سالمندان و افراد تحت پوشش گفت: سازمان بهزیستی از افراد تحت پوشش خود مراقبت و نگهداری مناسبی از سالمندان به عمل آورد و تقریبا کمترین ابتلا به کرونا در میان این افراد مشاهده شد که لازم است همچنین این مراقبت‌ها ادامه پیدا کند تا سالمندان و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی که در مراکز نگهداری این سازمان هستند دچار آسیب نشوند.

در این جلسه که وزرای آموزش و پرورش، راه و شهرسازی، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نمایندگان شبکه ملی ناشنوایان و نماینده شبکه معلولین جسمی و حرکتی نیز حضور داشتند، رییس سازمان بهزیستی کشور گزارشی از اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان و اقدامات صورت گرفته از سال گذشته تا کنون ارائه کرد.

تشکیل ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور، پوشش بیمه سلامت و خدمات توانبخشی ـ توانپزشکی، کمک هزینه مراکز غیردولتی و پرداخت حق پرستاری، استفاده رایگان از امکانات ورزشی دستگاه ها، تحصیل رایگان در دانشگاه‌های غیردولتی، کمک هزینه معیشتی، حمایت در حوزه مسکن و تسهیلات ارزان قیمت، حمایت در بخش کارآفرینی و اشتغال، تعیین سهمیه ۳ درصد استخدام، آموزش فنی و حرفه ای، معافیت مالیاتی و معافیت از خدمت وظیفه عمومی از جمله اقدامات صورت گرفته برای حمایت از افراد دارای معلولیت است که رییس سازمان بهزیستی کشور گزارشی در خصوص این اقدامات ارائه کرد.

در این نشست همچنین نماینده شبکه ملی ناشنوایان و نماینده معلولین جسمی و حرکتی نیز به بیان دغدغه ها، نیازها و مطالبات جامعه معلولین پرداختند.

در این جلسه که تعدادی از اعضای جلسه از طریق ویدئو کنفرانس مباحث جلسه دنبال می‌کردند، رییس هیئت مدیره انجمن مراکز غیردولتی توانبخشی معلولان نیز از طریق ویدئو کنفرانس، مهمترین مطالبات و دغدغه‌های افراد دارای معلولیت را مطرح کرد.

کد خبر: ۵۹٬۱۰۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha