بازار؛ گروه بورس: سایت «کوین تلگراف» در گزارشی نوشت: براساس گزارشها، فیس بوک قرار است ارز دیجیتال مورد انتظار خود را از اوایل ژانویه ۲۰۲۱ به شکل یک استیبل کوین (ارز دیجیتال با ثبات) با پشتوانه دلار آمریکا راه اندازی کند. از زمانی که فیس بوک برای اولین بار اهداف خود را با انتشار یک گزارش در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد، بانک ها و ناظران مرکزی به این امر واکنش نشان دادند. درحالیکه نگرانی هایی وجود دارد، چراکه استیبل کوین ها - به ویژه دیم (Diem) دارای پتانسیل تأثیرات گسترده روی شبکه هستند – به نطر میرسد که تهدیدی جدید برای مصرف کنندگان و پس اندازکنندگان و همچنین سیستم مالی جهانی محسوب میشود.
اما این نوع ارزها همچنین می توانند مزایای زیادی را در قالب سرعت، کارآیی به همراه داشته باشند. همچنین آنها می توانند به عنوان ذخیره ارزش پس اندازکنندگان در کشورهایی که ارزهای داخلی پایدار ندارند مورد استفاده قرار گیرد، درست مانند تسلط دلار که امروزه در بسیاری از کشورهای بازار در حال ظهور وجود دارد. درحالی که استیبل کوین ها با ساختار مناسب، دارای کنترل های قانونی، نظارتی و حاکمیتی مناسب، نقش ارزنده ای در اقتصاد جهان می توانند داشته باشند؛ مزایای فناوری رمزنگاری را برای نسل کاملاً جدیدی از کاربران به ارمغان می آورند.
دیم (Diem) که پیش از این با نام لیبرا (Libra) شناخته می شد، از زمان اعلام اهداف فیس بوک در سال ۲۰۱۹ مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در واقع، دیم، به دلیل افزایش رویکردهای بانک های مرکزی روی تحقیقات گسترده در مورد ارزهای دیجیتال بانک مرکزی یا CBDC، نقش دارد. همچنین از طرف جامعه نظارتی و رگولاتوری جهانی، که از آن زمان مقررات سختگیرانه ای را برای استیبل کوین ها تنظیم کرده است، با زنگ خطر مواجه شد.
چرا ناظران و بانک های مرکزی نگران استیبل کوین ها هستند؟
استیبل کوین ها ارزهای رمزنگاری شده ای هستند که هدف آنها تثبیت ارزش آنها در مقایسه با دارایی دیگر است - چه یک ارز فیات، ویا یک سبدی از ارز فیات یا کامودیتی باشد. ایده این است که با تثبیت ارزش آن می توان از آن به عنوان وسیله پرداخت استفاده کرد.
در حالی که این مساله ای است که نسل قبلی دارایی های رمزنگاری - بیت کوین و غیره - نتوانستند به آن دست یابند. بیت کوین بیش از حد بی ثبات است. در عین حال که ارز دیجیتال دیم، این پتانسیل دارد که به یک «مبادله» فوری در مناطق بزرگ جهان تبدیل شود. چراکه فیس بوک ماهانه ۲.۷ میلیارد کاربر فعال دارد.
از طرفی ریسکهایی وجود دارد. ذخیره امن کیف پول، حاکمیت شرکتی و کنترل مناسب، مبارزه با پولشویی، محافظت از داده ها، مالیات و امنیت سایبری از جمله ریسکهای شناخته شده ای هستند که باید مدیریت شوند. در عین حال که استیبل کوین ها ریسکهایی اضافی را به همراه دارد - از جمله مهمترین موارد، اطمینان از این که اقداماتی به طور مناسب به منظور پشتیبانی و تمام کنترل های لازم برای مدیریت این ذخایر اعمال می شود.
اگر مصرف کنندگان و پس اندازکنندگان بخواهند این ارزها را نگه دارند، می توانند پیامدهای عمیقی برای سیستم های مالی موجود داشته باشند. در عین حال که حتی می تواند تأثیراتی در سیاست پولی یک کشور و در نهایت رشد اقتصادی داشته باشند. به همین دلیل است که رگولاتورهای جهانی بسیار نگران هستند.
در اکتبر سال ۲۰۱۹، گروه هفت G-۷ مقاله ای در مورد استیبل کوین ها منتشر کرد. ضمن تأیید مزایایی که این نوع سکه ها می توانند به صورت پرداخت های سریعتر، ارزان تر و فراگیرتر در سطح جهانی به وجود آورند، بر چالش های قانونی، نظارتی این نوآوری جدید هم تاکید کردند. در عین حال که این مقاله ریسکهای «سیاست پولی»، «ثبات مالی»، «سیستم پولی بین المللی» و «رقابت عادلانه» را برجسته می کند.
این در حالی است که نهادهای نظارتی اکنون برای رفع این نگرانی ها تلاش می کنند. به طوری که پاییز امسال، کمیسیون اروپا یک پیشنهاد جامع قانونی را برای تنظیم دارایی های رمزنگاری ارائه داد. در حالی که این آیین نامه کلیه دارایی های رمزنگاری را پوشش می دهد، به ویژه الزامات سختگیرانه ای را برای صادرکنندگان «دارایی های مرتبط با توکن ها» (استیبل کوین ها) و حتی الزامات سختگیرانه تری را نیز برای «دارایی های مهم و عمده و مرتبط با توکن ها» (استیبل کوین هاس جهانی) معرفی می کند. خزانه داری، وزارت اقتصاد انگلستان، قصد دارد به زودی پیش نویس مقرراتی برای استیبل کوین ها و CBDC (ارز دیجیتال بانک مرکزی) را صادر کند.
باید اشاره کرد که استیبل کوین ها این پتانسیل را دارد که با ارائه پرداخت سریعتر و ارزان تر، به ویژه در مورد حواله های مرزی، کارایی سیستم مالی موجود را بهبود بخشد. آنها همچنین می توانند ادغام سیستم مالی را بهبود بخشند و می توانند ذخیره ارزشی را برای پس اندازکنندگان کشورهایی که ارزهای داخلی پایداری ندارند، ارائه دهند. از نظر ساختار و تنظیم مقررات مناسب، ارزهای دیجیتال باثبات پتانسیل دارند ارزهای رمزپایه را برای نسل کاملاً جدیدی از کاربران به ارمغان آورند.
در عین حال که صدور مجوز قریب الوقوع از بخش رگولاتوری سوئیس آخرین حلقه برای فیس بوک برای راه اندازی ارز دیجیتال دیم به عنوان روش پرداخت است. زمان در حالی برای تنظیم کننده های منطقه ای یا کشوری که چارچوب دارایی دیجیتال مشابهی ندارند آغاز شده که آنها نگران عقب افتادن بخشهای مالی شان هستند. در حالیکه این قدرت، تأثیر شبکه فیس بوک را نشان میدهد.
نظر شما