به گزارش بازار به نقل از اتاق تهران، حرمتاله رفیعی، با اشاره به اینکه دولت هیچگونه حمایتی از کسب و کارهای حوزه گردشگری به عمل نیاورده است، افزود: صنعت گردشگری در جهان با شیوع بیماری کرونا، متحمل آسیبی جدی شد و خسارات این صنعت در ایران شاید بیش از سایر نقاط جهان است. از این جهت که اغلب کشورها حمایتها و تسهیلاتی را برای جبران زیانهای ناشی از کرونا در نظر گرفتند، اما در ایران چنین تسهیلاتی ارائه نشد.
او ادامه داد: فقط در بخش آژانسهای هواپیمایی و نه در هتلها، ایرلاینها و مراکز بین راهی، ۵۰ هزار نفر شاغل بودند که این تعداد اکنون به کمتر از ۱۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده است. این بدان معناست که بیش از۴۰ هزار نفر در این بخش از گردونه فعالیت خارج شده و شغل خود را از دست دادهاند. در حالی که اگر دولت، همان تسهیلات حداقلی که ما پیشنهاد کردیم را ارائه میکرد، این ۴۰ هزار نفر اکنون سربار دولت نمیشدند.
رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافر هوایی و گردشگری گفت: اکنون حدود ۲۰ درصد از کسب و کارها ی حوزه آژانسهای مسافرتی باقی ماندهاند و بقیه دفاتر خود را تعطیل کردهاند. از تعداد باقیمانده هم بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد تعدیل نیرو داشتهاند. یعنی اگر دفتری پیش از این با ۱۰۰ نیرو فعالیت میکرد، اکنون با ۲۰ نفر سرپا مانده و به امورات خود رسیدگی میکند.
رفیعی با بیان اینکه دولت هیچ تسهیلاتی برای فعالان حوزه گردشگری در نظر نگرفت، ادامه داد: آژانسها در این مدت، افزودهای نداشتند که بتوانند مالیات بر ارزش افزوده بپردازند. دولت اعلام کرده بود که در حوزه مالیات تسهیلاتی در نظر میگیرد اما در نهایت مالیاتستانی را سختگیرانهتر کرده و دوایر مالیاتی مشکلات بیشتری را برای کسب و کارها ایجاد کردهاند. ما گفتیم وام بلاعوض نمیخواهیم و درخواست کردیم، وام کمبهره تکرقمی به آژانسهای مسافرتی پرداخت شود که دستکم سرپا بمانند، در مقابل فرمول اعطای وام به قدری سختگیرانه شد که اگر به ظاهر بهره آن ۱۲درصد تعیین شده، در اصل با بهره ۲۴ درصدی باید بازپرداخت شود. همچنین یکی دیگر از درخواستهای ما این بود که حق بیمه ۲۳ درصدی دفاتر دریافت نشود و دولت نیز اعلام کرد که آن را امهال میکند؛ در حالی که این حق بیمه نیز به روشهای سختگیرانهای اخذ شد. مساله این است که دولت نهتنها کمکی به این بخش نکرده که سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری را هم پایمال میکند و معلوم نیست آینده این صنعت به کجا ختم شود.
او با اشاره به اینکه «دولتمردان ما هنوز به این باور که صنعت گردشگری میتواند چرخ اقتصاد را بچرخاند، نرسیدهاند» درباره میزان خسارتها از ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور گفت: در دو ماه نخست شروع این اپیدمی در ایران، یعنی در اسفند و فروردین، میزان خسارتی که آژانسها متحمل شدند، حدود یک هزار میلیارد تومان برآورد شد که این تنها زیان درآمدی است. از این میزان ۴۰ درصد به زیانهای ناشی از کاهش گردشگری داخلی و ۶۰ درصد نیز به گردشگری خارجی باز میگشت. بنابراین، میتوان گفت که زیان آژانسها به ازای هر ماه ۵۰۰ میلیارد تومان است که ۲۰۰ میلیارد تومان آن از محل کاهش گردشگری داخلی پدید آمده است.
نظر شما