آیدین رحمانی در گفتگو با خبرنگار بازار در خصوص آخرین وضعیت بازسازی مناطق زلزله زده قطور خوی با توجه به آغاز فصل سرما اظهار کرد: بازسازی این مناطق همزمان با آواربرداری خردادماه امسال آغاز شده و روند بازسازی همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه امسال برودت هوا زودتر از موعد فرارسیده و روندبازسازی را کند کرده است، ادامه داد: از مجموع شش هزار و ۱۳۰ واحد آسیب دیده، چهار هزار و ۵۰۰ واحد نیازمند احداث، یک هزار و ۶۳۰ واحد نیز نیازمند تعمیرات بودند.
رحمانی اضافه کرد: اولویت اول در بازسازی یک هزار و ۶۰۰ واحد آسیب دیده نوع یک بود که به طور ۱۰۰ درصدی تخریب شده و نیازمند احداث بودند. با کمک و همراهی خود مردم و مسئولان محلی و استانی این تعداد بطور کامل احداث و به اتمام رسیدند.
اتمام بازسازی ۲۵۵۰ واحد مسکونی آسیب دیده زلزله قطور
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه از مجموع چهار هزار و ۵۰۰ واحد نیازمند احداث سه هزار و ۴۷۰ واحد با پیشرفت فیزیکی ۸۷ درصدی در مراحل نهایی قرار دارند، گفت: با وجودت برودت هوا و سختی اقدامات بازسازی دو هزار و ۵۵۰ واحد در یک ماه آینده بهطور کامل به اتمام می رسد.
وی با بیان اینکه از مجموع واحدهای آسیب دیده تاکنون یک هزار و ۸۵۰ واحد بهطور کامل به اتمام رسیده است، افزود: تا به امروز ۱۰۰ میلیارد تومان کمک های بلاعوض، ۱۸۷ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره بانکی، ۸۳ میلیارد تومان مصالح و ۴۷ میلیارد تومان خسارت های بیمه به زلزله زدگان پرداخت شده است.
رحمانی با تاکید بر اینکه همکاری ویژه دستگاه های نظارتی مشکل واحدهای مسکونی خارج از حریم، در مسیر سیلگاه و راه آهن و قول نامه ای نیز برطرف و بازسازی آنها نیز در دست اقدام است، اظهارکرد: در دو سال گذشته ۸۵ هزار واحد مسکونی روستایی در نوار ۲۰ کیلومتر مرزی بهطور رایگان تحت پوشش بیمه خسارت قرار گرفتند که از این محل شرکت بیمه متعهد به ساخت یک مدرسه و پرداخت ۵۷ میلیارد تومان خسارت به واحدهای آسیب دیده شد.
پرداخت ۴۷ میلیارد تومان از محل بیمه خسارت به مناطق زلزله زده قطور
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: با توجه به میزان خسارت وارده از محل بیمه ۴۷ میلیارد تومان بهطور متوسط از ۵ تا ۳۰ میلیون تومان پرداخت شده و مابقی تعهد بیمه نیز به جهت تجدید در ارزیابی ها در حال پرداخت است.
رحمانی خاطرنشان کرد: مالکان یک هزار و ۳۰ واحد آسیب دیده با وجود پیگیری های فراوان تاکنون برای بازسازی مراجعه نکرده اند. مسئولین محلی برای تعیین تکلیف این واحدها مکلف شده اند.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه بر اساس مصوبه هیئت وزیران ۳۰ میلیارد تومان نیز برای تاسیسات زیربنایی قطور تخصیص یافته که اقدامات لازم توسط دستگاه های اجرایی مربوطه در دست اقدام است، افزود: با وجود اینکه تسهیلات بانکی از خرداد ماه پرداخت شد و نیز شرایط سخت آب و هوایی روند بازسازی بهخوبی پیش رفته است.
رحمانی با تاکید بر اینکه به دلیل آغاز سرمای زودرس روند بازسازی کمی کند شده است، گفت: امیدواریم با همکاری مردم و دستگاه های مربوطه احداث واحدهای آسیب دیده تا خرداد ماه سال آینده بطور کامل روند بازسازی این مناطق به اتمام برسد.
اسفندماه سال گذشته زلزله ۵.۷ و ۵.۹ ریشتری چهارم اسفند سال گذشته در بخش قطور خوی به چهار هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی ۲۸ روستا در شهر قطور خوی خسارت ۲۰ تا ۱۰۰ درصدی وارد آورد.
نظر شما