رسول جلیلی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه تا کنون ۹۰ درصد محصول مزارع چغندر قند استان برداشت شده است، افزود: با شروع تحویل چغندرقند از کشاورزان استان، حدود ۸۰ درصد مطالبه چغندرکاران به میزان بیش از ۷۳۶ میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه مجموع مطالبه چغندرکاران استان از کارخانههای چغندرقند آذربایجانغربی تاکنون ۹۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، تاکید کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده در حدود ۶۰۰ هکتار از مزارع هنوز برداشت نشده و ۱۲۰ هزار تن چغندر قند نیز در کنار مزارع دپو شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: با تصویب دولت امسال محصول چغندرکاران با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۶ هزار و ۵۲۰ ریال با عیار ۱۶ درصد با احتساب کمک هزینه حمل و نقل خریداری خواهد شد که نسبت به قیمت چهار هزار و ۲۳۰ ریال پارسال نزدیک به ۵۳ درصد افزایش دارد.
جلیلی اظهار کرد: امسال میانگین برداشت چغندر قند از مزارع آذربایجانغربی با میانگین عیار ۱۷.۳۸ درصد و میزان افت محصول ۲ درصد است که این امر نشاندهنده افزایش تولید و کیفیت این محصول در مزارع است.
وی افزود: سطح زیر کشت چغندرقند در آذربایجانغربی در مقایسه با سال قبل از آن ۱۸ درصد افزایش یافته و این افزایش سطح زیر کشت در شمال استان و خارج از محدوده حوزه آبریز دریاچه ارومیه اتفاق افتاده است.
جلیلی اضافه کرد: در بین شهرستانهای آذربایجانغربی، پیرانشهر با ۱۴ هزار و ۳۰۰ هکتار سطح زیرکشت چغندر استان پیشتاز بوده و میاندوآب با سه هزار و ۷۰۰ هکتار، نقده با سه هزار و ۱۰۰ هکتار و بوکان به سه هزار هکتار در جایگاههای بعدی قرار دارند و ماکو و چالدران نیز هر کدام با ۲۵۰ هکتار زیرکشت چغندر، کمترین میزان سطح کشت این محصول را به خود اختصاص دادند.
آذربایجانغربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و وجود پنج کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده مقام نخست کشوری تولید، سطح زیر کشت و عملکرد چغندر قند را در اختیار دارد.
هماکنون پنج کارخانه قند در آذربایجانغربی وجود دارد که ظرفیت اسمی آنها در حدود ۲ میلیون تن چغندر قند است که این پنج واحد معادل ۳۶ درصد تولید این محصول در کشور را فرآوری میکنند.
نظر شما