به گزارش بازار، «سید محمدرضا میر» افزود: مهمترین عامل در حفظ امنیت غذایی و رسیدن به محصول سالم و کافی مبارزه با آفات و بیماری هاست.
وی اظهارداشت: سازمان حفظ نباتات متولی تامین و تدارک سموم و آفت کش ها در کشور است.
سخنگوی سازمان حفظ نبات گفت: خوشبختانه تا به امروز اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی در ادامه تخصیص ۱۵۰ میلیون دلار ارز برای تامین و واردات آفت کش ها را از جمله این اقدامات برشمرد و افزود: شرکت های متقاضی تاکنون برای واردات آفت کش ها، مواد تکنیکال و موثره جهت تولید آفت کش ها در داخل توانسته اند ۸۰ میلیون دلار از این مبلغ را دریافت کنند.
میر همچنین از وجود ۲۵ هزار تن آفت کش در کشور خبرداد و اظهارداشت: نیاز سالیانه مملکت به آفت کش ۳۵ هزار تن است.
وی ادامه داد: از مجموع نیاز سالانه کشور به آفت کش ۲۵ هزار تن تامین و بقیه در حال تامین است.
سخنگوی سازمان حفظ نبات گفت: در حال حاضر برای تامین و تدارک آفت کش ها در کشور هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به اینکه تخصیص ارز واردات آفت کش ها از گروه یک به ۲۱ تغییر پیداکرد و به عبارتی واردات آفت کش ها مشمول ارز نیمایی شد این موضوع نقدینگی بیشتری را می طلبید.
میر اظهارداشت: سازمان حفظ نباتات برای رفع این مشکل اقدامات مختلفی انجام داد که برگزاری جلسه با مدیر عامل بانک کشاورزی و تخصیص چهار هزار میلیارد ریال اعتبار برای تامین نقدینگی شرکت های متقاضی واردات آفت کش ها از جمله این موارد است.
وی ادامه داد: این مبلغ قابل افزایش تا شش هزار میلیارد ریال نیز است.
سخنگوی سازمان حفظ نبات گفت: جدا از این برای ترخیص آفت کش های رسوبی در گمرکات پیگیری های لازم انجام و مساعدت های خوبی هم در این زمینه صورت گرفت.
وی افزود: با توجه به تلاش های صورت گرفته بخش عمده ای از آفت کش های دپو شده از گمرکات ترخیص و بقیه هم در حال انجام است.
میر اظهارداشت: برای تامین آفت کش بصورت اعتباری هم رایزنی های از سوی بانک مرکزی انجام شده یعنی شرکت های واردکننده می توانند بصورت اعتباری آفت کش ها را وارد مملکت کنند.
وی یادآورشد: شرکت های مزبور تسهیلاتی که توسط بانک مرکزی در نظر گرفته شده می توانند با استفاده از این تسهیلات آفت کش ها را بصورت اعتباری خرید وبانک مرکزی حداکثرپس از گذشته سه ماه نسبت به تسویه این مبلغ اقدام خواهد کرد.
نظر شما