بازار؛ گروه اصناف: علی بهرمند روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار بازار افزود: این سبب خواهد شد که شیرینی فروشی ها مغازه های خود را ساعت ۱۸ تعطیل کنند و به جای آنها فروشگاه های زنجیره ای، سوپر مارکت ها و یا نان فانتزی ها شیرینی فروشی کنند.
آغاز کاهش فروش شیرینی از اسفندماه سال ۹۸ تاکنون
وی با بیان اینکه با شیوع بیماری کرونا مشکلات صنف قنادان و شیرینی فروش ها بسیار زیاد شده است، یادآورشد: از اواخر سال گذشته که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد فروش شیرینی فروشی ها بسیار کاهش یافت و از اسفند ماه سال گذشته تاکنون روند کاهش فروش قنادان همچنان ادامه داشته به طوری که فروش برخی از واحدهای صنفی ما ۷۰ درصد کاهش کمتر شده است.
بهرمند تاکید کرد: کاهش فروش و کمبود مواد اولیه از جمله روغن مخصوص قنادی ها در عمل ضرر و زیان زیادی را به صنف وارد کرده و حتی در طی ۷ ماه گذشته تعدادی از شیرینی فروشی های تهران شغل خود را عوض کرده اند.
شرینی فروشی ها ۵۰ درصد نیروی خود را تعدیل کرده اند
رییس اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران اظهارداشت: پس از اینکه ساعت کار قنادان صبح آغاز می شود، فرآیند پخت و آماده سازی برای فروش شیرینی تا ساعت ۱۷ طول می کشد و اگر ساعت ۱۸ نیز واحدهای صنفی ما تعطیل شوند، قنادی ها بیشتر متضرر می شوند و این باعث خواهد شد که بازهم نیروی کار خود را تعدیل کنند.
وی با بیان اینکه از زمان کاهش فروش شیرینی فروشی ها قنادان تهران ۵۰ درصد نیروی کار خود را تعدیل کرده اند، گفت: با اجبار تعطیلی ساعت ۱۸ و کاهش فروش شیرینی به بیکاری بیشتر در بین صنف قنادان دامن می زند.
بهرمند یادآورشد: با کاهش فروش و تعطیل شدن ساعت ۱۸، شیرینی فروشی ها دیگر توان پرداخت دستمزد و حق بیمه کارگران خود را نخواهند داشت وبیکاری کارگران مشکل و معضل بزرگی برای دولت و خانواده های آنها خواهد بود.
کمبود مواد اولیه و گرانی روغن قنادان
رییس اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران در ادامه با اشاره به کمبود مواد اولیه قنادان تاکید کرد و گفت: به دلیلی جلوگیری از انتشار بیشتر ویروس کرونا و با اندک شدن مهمانی ها، جشن ها و مراسم مختلف فروش قنادان را حداقل ممکن کاهش داده و از طرف دیگر کمبود مواد اولیه و گرانی آن به خصوص روغن مخصوص قنادی سبب کاهش فروش شیرینی فروشی ها شده است.
وی تاکید کرد: واحدهای صنفی قنادی ها نیازمند حمایت بیشتری از طرف دولت هستند و تقاضا دارند، شیرینی فروشی های سطح شهر بتوانند تا ساعت ۲۱ به فعالیت های خود ادامه و پس از آن واحد صنفی خود را تعطیل کنند.
وجود یک هزار و ۶۵۰ شیرینی فروش در تهران
رییس اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران با اشاره به تعداد واحدهای صنفی در تهران بیان کرد: هم اکنون یک هزارو۶۵۰ واحد صنفی در زمینه فروش شیرینی در تهران فعال هستند و کاهش فروش شیرینی در این واحدهای صنفی در تهران به بیکاری بیشتری دامن بزند.
بهرمند یادآورشد: در مجموع بیش از ۳۵ هزار واحد صنفی در سطح کشور در زمینه عرضه شیرینی و قنادی فعال هستند و بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزارنفر نیز به صورت مستقیم در این واحدهیا صنفی در کشور مشغول کار هستند.
ضرورت حمایت دولت از دارندگان واحدهای صنفی قنادان
رییس اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران خواستار حمایت بیشتر دولت از شیرینی فروشی ها شد و افزود: اعضای صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران انتظار دارند دولت از این واحدهای صنفی حمایت بیشتری داشته باشد و هرگونه تصمیم گری در این زمینه با کسب نظر اصناف انجام شود.
بهرمند اظهارداشت: تقاضای دیگر اعضای اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران این است که مجددا وضعیت تعطیلی برخی از مشاغل در ساعت ۱۸ امروز(سه شنبه) مورد بررسی قرار گیرد و ساعت تعطیلی قنادان تهران به جای ساعت ۱۸، این واحدهای صنفی ساعت ۱۴ هر روز کار خود را آغاز و تا ساعت ۲۰ ادامه داشته باشد.
رییس اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران اظهارداشت: خواسته دیگر اعضای این صنف این است که ساعت کار قنادان تهران ساعت ۱۸ آغاز و تا ساعت ۲۲ ادامه داشته باشد.
بهرمند اظهارداشت: پیشتر اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران درخواست کرده بود که واحدهای شیرینی فروشی سطح شهر تهران به جای تعطیلی ساعت ۱۸ تا ساعت ۲۱ به فعالیت خود ادمه دهند، اما این خواسته مورد موافقت قرار نگرفته است.
فروش شیرینی طبق قیمت های مصوب اتحادیه
بهرمند در ادامه با اشاره به قیمت فروش شیرینی در قنادی های سطح شهر تهران با قیمت مصوب اظهارداشت: پس از اینکه در تیرماه سال جاری قیمتهای مصوب این اتحادیه به شیرینی فروشی های و قنادان تهران ابلاغ شده، تاکنون هیچ افزایش قیمتی نداشتیم.
رییس اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران تاکید کرد: طبق این مصوبه شیرینی فروشی ها در تهران باید شیرینی تر و یا خامه ای را ۴۸ هزار تومان به مردم عرضه کنند و کیک شامل قیمت های مصوب نمی شود
وی یادآورشد: در این مصوبه شیرینی زبان و یا دانمارکی که همان گل محمدی است باید به ازای هرکیلوگرم ۳۸ هزار تومان به مشتریان عرضه شود و قیمت کیک یزدی نیز ۲۹ هزار تومان تعیین شده است.
رییس اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروش و کافه قنادی تهران در پایان تصریح کرد: همه واحدهای صنفی شیرینی فروشی باید با قیمت مصوب تولید خود را به مشریان به فروش برسانند و اگر قیمت آنها بیشتر از این بود تخلف محسوب شده و مردم میتوانند مراتب را به این اتحادیه و یا مراجع ذیصلاح قلنونی اطلاع دهند.
نظر شما