علی عیدی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه امسال سطح زیر کشت چغندرقند ۱۸ درصد افزایش داشت، افزود: سال زراعی امسال در مجموع ۳۴ هزار هکتار از مزارع استان به کشت چغندرقند اختصاص یافته که در مقایسه با سال قبل از آن ۱۸ درصد افزایش نشان می دهد.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی رتبه اول کشت و تولید چغندرقند کشور را به خود اختصاص داده است، اظهارکرد: برداشت چغندرقند از اوایل مهرماه امسال آغاز شده و پیش بینی می شود امسال یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن چغندر قند برداشت شود که ۳۰ تا ۴۰ درصد چغندرقند کشور را شامل می شود.
عیدی از تولید سالانه ۱۴ درصد از شکر کشور در استان نیز خبر داد و گفت: آذربایجانغربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و وجود پنج کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده مقام نخست کشوری تولید، سطح زیر کشت و عملکرد چغندر قند و شکر را در اختیار دارد.
خرید تضمینی ۸۷۰ هزار تن چغندر قند از زارعان آذربایجان غربی
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به خرید تضمینی ۸۷۰ هزار تن چغندر قند از زارعین آذربایجان غربی، اضافه کرد: علاوه بر این میزان، درحدود ۳۷ هزار تن از چغندرقند تولیدی آذربایجانغربی توسط کارخانه های قند خارج از استان خریداری و باقی محصول تولیدی توسط کارخانههای تولید قند استان خریداری شده است.
عیدی تصریح کرد: مجموع مطالبه چغندرکاران استان از کارخانههای چغندرقند آذربایجانغربی تاکنون ۶۲۴ میلیارد تومان برآورد شده است که با شروع تحویل چغندرقند توسط کشاورزان استان، ۷۲ درصد مطالبه چغندرکاران به میزان ۴۵۰ میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: با تصویب دولت امسال محصول چغندرکاران با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۶ هزار و ۵۲۰ ریال با عیار ۱۶ درصد با احتساب کمک هزینه حمل و نقل خریداری خواهد شد که نسبت به قیمت چهار هزار و ۲۳۰ ریال پارسال نزدیک به ۵۳ درصد افزایش دارد.
میانگین برداشت چغندر قند از مزارع آذرباجان غربی به ۵۵ تن رسید
عیدی خاطر نشان کرد: امسال میانگین برداشت چغندر قند از مزارع آذربایجانغربی ۵۵ تن در هکتار با میانگین عیار ۱۷، ۷۳درصد و میزان افت محصول ۲ درصد است که این امر نشاندهنده افزایش تولید و کیفیت این محصول در مزارع است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به اهمیت توسعه کشت نشایی چغندرقند در جهت کاهش مصرف آب در مزارع اظهار کرد: امسال ۱۱۰ هکتار از مزارع به روش کشت نشایی و یک هزار و ۱۵۰ هکتار به روش متراکم و مابقی به صورت معمول کشت شدهاست.
عیدی در خصوص تشکیل صف در جلوی درب کارخانه های قند استان گفت: ۵ کارخانه قند در مجموع روزانه ظرفیت پذیرش ۱۸ هزار و ۷۰۰ تن محصول را دارند که همین امر باعث شده چغندرکاران پس از برداشت محصول زمان بسیار کمی را در صف انتظار تحویل محصول صرف کنند.
آذربایجانغربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن پنج کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطبهای مهم تولید چغندرقند در کشور است.
نظر شما