به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، هواپیمایی لوفتهانزا و هواپیمایی اتریشی Austrian Airlines روز ٨ مهرماه امسال از کنسلی پروازهای خود به مقصد ایران خبر دادند، بر این اساس پروازهای هواپیمایی لوفتهانزا تا ۱۳ دسامبر (۲۳ آذر) و پروازهای هواپیمایی اتریشی تا ۲۸ فوریه ۲۰۲۱ (۱۰ اسفند) کنسل شد و مسافران آلمان و اتریش از مبدأ دو کشور مجبور به کنسلی بلیتهای خود شدند.
محمدمهدی کربلایی، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) ضمن اعلام برنامههای این شرکت برای افزایش پروازها، کنترل سلامت مسافران در دوران کوید١٩ و همچنین تشریح شرایط فعلی پروازها از احتمال بازگشت این دو ایرلاین خارجی به فرودگاه امام خبر داده است.
وی در پاسخ به این سؤال که «در چند ماه گذشته چند درصد رشد پروازی داشتید؟» گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان و توقف انجام سفرهای بینالمللی به دلیل بسته شدن مرزها، پروازهای بینالمللی بهطور چشمگیری کاهش داشت بهگونهای که در روزهای ابتدایی پاندمی تقریباً اکثر فرودگاههای جهان به حالت تعطیل و یا نیمه تعطیل درآمد. در فروردین امسال یعنی حدود یک ماه پس از شیوع ویروس کرونا، پروازهای ورودی و خروجی فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) تا بیش از ۹۵ درصد کاهش داشت؛ اما با گذشت زمان و پیشبینی تمهیدات لازم و تنظیم پروتکلهای بهداشتی و همچنین نیاز جامعه جهانی به دادوستد و ارتباطات تجاری، به مرور پروازها کمی بیشتر شد. بر اساس آمار، تعداد پروازها پس از هشت ماه نسبت به ابتدای امسال سه برابر افزایش داشته است؛ اما این تعداد تنها ۱۰ درصد از تعداد پروازها در زمان قبل از شیوع COVID۱۹ است و ما تا رسیدن به وضعیت عادی فاصله زیادی داریم.
کربلایی با اشاره به خسارات وارده به صنعت هوایی به دلیل شیوع کرونا، اظهار کرد: انتظار به سمت کاهش چشمگیر پرواز به دلیل عدم امکان مسافرت در زمان این همهگیری است که تأثیر منفی بر صنعت هوایی جهان گذاشته است. بهطوریکه فرودگاههای بزرگ بینالمللی را با چالش جدی اقتصادی مواجه کرده و خطوط هوایی را به مرحله ورشکستگی کشانده است. در این شرایط مجموعه فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و همینطور تمام ایرلاین های داخلی و خارجی همکار تلاش کردهاند تا با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی، میزان آسیبپذیری مسافران را در مقابل این ویروس کاهش دهند. مجموعه شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری در میان کارکنان و مسافران با تنظیم برنامههای منظم و تخصصی و رعایت پروتکلهای بینالمللی تلاش خود را برای سالمسازی محیط و کسب آمادگی برای افزایش پروازها انجام داده است.
وی با یادآوری مذاکرههای انجام شده با ایرلاین های خارجی که پروازهای خود را به فرودگاه امام (ره) متوقف کردند، تأکید کرد: از ابتدای شیوع ویروس تاکنون بارها با ایرلاین های مختلف مذاکره شده و اطمینان خاطر برای رعایت تمام مسائل بهداشتی در مجموعه فرودگاه به آنها داده شده است. اکنون علاوه بر ایرلاین های داخلی، پروازهای شرکت هواپیمایی قطر، امارت و ترکیش ایر به فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برقرار است و در هفته گذشته مذاکراتی هم با دو شرکت هواپیمایی لوفتهانزا و اتریشی برای ازسرگیری پروازها داشتهایم.
کربلایی عنوان کرد: شهر فرودگاهی دو نوع درآمد برای خود متصور است درآمد هوانوردی و درآمد غیر هوانوردی که با توجه به کاهش پروازها درآمدهای هر دو بخش تحت تأثیر شدید قرار گرفته است؛ اما اکنون راهکار ما برای برونرفت از بحرانی که جهان با آن مواجه شده است، توسعه بخش اقتصادی و توجه به منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) است. راهاندازی هسته پیشران منطقه آزاد و توجه ویژه به رونق و جهش تولید در این منطقه از طریق ارائه خدمات به سرمایهگذاران، تولیدکنندگان و بازرگانان و توسعه راههای کسب درآمد بازرگانی، از برنامههای ما است.
وی درباره افزایش نرخ بلیتها گفت: اکنون هیچ تصمیمی برای افزایش نرخ خدمات قابل ارائه در فرودگاه نداریم و همچنان نرخهای گذشته پا برجاست. نه تنها افزایش قیمت ندادهایم بلکه تسهیلاتی هم برای شرکای تجاری در نظر گرفتیم و مدیریت هزینهها را به عنوان یک اصل ضروری در دستور کار قرار دادیم تا با ایجاد شرایط مناسب هزینههای جاری فرودگاهی را بهینه کنیم.
کربلایی با اشاره به زمان بازگشایی مجدد ترمینال بیان کرد: در راستای اجرای طرح مدیریت هزینهها در زمان کاهش تعداد پروازها تصمیم گرفته شد که فقط در ترمینال شماره یک پذیرای مسافران باشیم و در صورت بازگشت به روال گذشته و افزایش تعداد پروازها و مسافران برای ارائه خدمات بهتر، ترمینال سلام نیز بازگشایی خواهد شد.
نظر شما