۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۳
با استفاده از تولید داخلی آرزوی دشمنان را کور می‌کنیم
وزیر راه و شهرسازی:

با استفاده از تولید داخلی آرزوی دشمنان را کور می‌کنیم

اسلامی، وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آغاز ساخت سیلوی ۱۰۰ هزار تنی گندم در بندر چابهار گفت: چنین پروژه‌هایی نشان‌دهنده توسعه اقتصادی کشور است.

به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در مراسم آغاز عملیات اجرایی ساخت سیلوی ۱۰۰هزارتنی غلات در بندر شهید بهشتی اظهار داشت: در این ایام افتتاح چنین پروژه هایی در سیستان و بلوچستان نشان دهنده توسعه اقتصادی کشور است.

وی افزود: در بندر چابهار امروز شاهد بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی پروژه های بندری بودیم که امروز با لطف خدا و تلاش مضاعف مدیر عامل سازمان بنادر و مدیران استان سیستان و بلوچستان محقق شده و حدود ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری  هزینه این پروژه  شده است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم گفت: اجرا و افتتاح چنین پروژه های بندری نشانه‌ زنده بودن اقتصاد کشور است و این اقدامات نشان می‌دهد که دولت به تعهدات خودوفای به عهد کرده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در راستای توسعه همه جانبه سواحل مکران شاهد پیشرفت اقتصاد کشور و منطقه هستیم و افتتاح این پروژه ها هم در این بخش ها تاثیر گذار بوده است.

اسلامی با بیان اینکه ظرفیت کل بنادر کشور هم اکنون به ۱۱ میلیون تن رسیده است، گفت: این پروژه ها در قالب تفاهمنامه با کشورهای همسایه ایجاد شده و با توجه به جذابیت این پروژه های تمامی اقدامات بندری همراه با کیفی سازی و ارازن سازی برای تجار فراهمشده است.

اسلامی گفت:   امروز بسیاری از نقاط کشور تمایل دارند به بندر چابهار متصل شوند. این بندر با تجهیزات کامل به بهره برداری رسیده وسهم بسیاری در ابقای کشور و شکوفایی اقتصادی منطقه دارد.

وی بیان کرد:  امروز در شرایط تحریم دشمنان سعی دارند با تحریم های ظالمانه به هدف‌های نا مطلوب خود برسند. آنها وسعی دارند باتحریم‌ها و اقداماتی که انجام می‌دهند مانع توسعه اقتصادی ایران شوند اما ما با اجرای این پروژه‌ها و استفاده از ظرفیت‌های داخلی  آرزوی دشمنان را کور می‌کنیم.

وزیر راه و شهرسازی  اظهار کرد:  ایران دارای استعداد داخلی بی انتهایی است و ما با استفاده از ظرفیت های خود توانسته ایم تمامی نیازهای بندری خود را تامین کنیم.

وی افزود: به این شکل به سمتی پیش برویم که با ایجاد قابلیت توسعه صادرات برای تمامی تجهیزات بندر بی نیاز از خدمات خارجی باشیم. اجرای این اقدامات بسیار دشوار بوده ولی حلاوت آن برای ما بسیار شیرین و جذاب بوده و از سوی دیگر با توجه به جذابیت بنادر ایران استقبال برای سرمایه گذاری در این عرصه بسیار روز افزون شده است.

اسلامی افزود: در این زمینه قدردان زحمات سازمان بنادر هستیم و با توجه به جذابیتی که ایجاد کرده‌اند میزان سرمایه گذاری در اینبندر افزایش یافته و با ایجاد قابلیت در پسکرانه ها، خدمات کیفی بسیار زیادی  فراهم شده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: هر سیلوی ۱۰۰ هزار تنی غلات در بندر چابهار از کشتی تا نقطه انتهایی آن بدون دخالت دست بوده و بهصورت اتوماتیک اقدام به تخلیه و بارگیری می‌کند و یکی از نکات مثبت و مهم آن این است که باعث ایجاد اشتغال هزار نفری در اینبخش شده است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: برای اولین بار است که در کشور توسعه فرابخشی صورت می گیرد و کل سواحل مکران را با استقاده ازظرفیت های داخلی ایجاد کرده این و طرح مصوب آن تصویب شده و دو قطب آن بندر جاسک و چابهار است که در آن تمامی پروژه هافعال است و پروژه های سرمایه گذاری در حال نصب تجهیزات و تاسیسات هستند.

اسلامی توضیح داد: با بیان اینکه چابهار یکی از قطب های بزرگ اقتصادی کشور است و صادرات کالا و خدمات به بندر چابهار فرصتهای بسیار زیادی را برای بخش های اطراف ایجاد می کند و امروز ما در این استان شاهد رشد چشمگیر توسعه هستیم.

وی با بیان اینکه در بندر چابهار مشارکت بین المللی وجود دارد گفت: سهم بار در این بند در مقایسه با سایر بنادر بسیار زیاد است و باتوجه به آنکه یک بندر اقیانوسی به کار می رود روزانه شاهد شکوفایی و گسترش این بندر هستیم.

وزیر راه و شهرسازی  با بیان اینکه باید با مشارکت شرکت های بین المللی کار کنیم افزود: با مناطقی که در این بخش ایجاد می شودشاهد اجرای تعهدات در این پروژه‌ها هستیم.

اسلامی با بیان اینکه ما درچند نقطه شهر چابهار در استان سیستان و بلوچستان شاهد افزایش حاشیه نشینی هستیم گفت: به دلیل آنکه خشکسالی سالانه گذشته در این مناطق افزایش یافت شاهد افزایش مهاجرت به این منطقه شدیم اما در سال ۹۸ با هماهنگی استاندار وبرنامه ریزی عملیاتی طرح‌هایی را مصوب و با همکاری بنیاد مسکن و شرکت باز آفرینی شهری در این شهرستان، زابل و زاهدان مستقرشده اند.

وی گفت: از بنیاد مسکن درخواست می کنیم همانند حضور چشمگیر در بلایای طبیعی در نوسازی این مناطق هم حضور پیدا کند. ما یک هزار هکتار زمین را تخصیص داده‌ایم و عملیات بهسازی و نوسازی و فرماندهی سکونتگاه‌ها با سرعت بیشتری در حال اجرا است.

وزیر راه و شهرسازی درباره هماهنگی با گمرک در روند ترخیص کالا گفت: در بنادر ایران کالاها نگهداری می‌شود و ترخیص کالاها بایدبا هماهنگی صاحبان کالاها و از طریق تشریفات قانونی پیگیری شود.

اسلامی بیان کرد: برای رسوب کالا در بنادر رئیس جمهور دستور تسریع در روند تخلیه کالاها را دادند  و در سفر اخیر معاون اول رئیس‌جمهور هم دستورات لازم برای ترخیص کالا و همچنین تسهیلگری برای روند ترخیص این کالاها صادر شده است.

وی یادآوری کرد: برخی از صاحبان کالا با مشکلات ارزی روبرو بودند  که باید بانک مرکزی منابع لازم برای تخصیص ارز  به این بخشها را تامین کند.

اسلامی افزود: در توسعه سواحل مکران بر اساس طرح ویژه مصوب که برای اولین بار در کشور مصوب شد، نگاه فرابخشی است و کل سواحل مکران را در قالب یک نگاه راهبردی و با توجه به ظرفیت سرزمین در نظر گرفته‌ایم.

وزیر راه و شهرسازی  درخصوص اینکه اگر شرکت هندی در اپراتوری بندر چابهار حضور نمی‌یافت آیا با حضور شرکت‌های ایرانی اپراتوری این بندر فعال‌تر نمی‌شد، گفت: کار تجارت و بندر یک کار بین المللی است. اینجا بحث مشارکت بین المللی مطرح است که با این نگاه شرکت‌های بین المللی حضور می‌یابند و سهم بار و ترانزیت افزایش می‌یابد.

اسلامی ادامه داد: اگر می‌خواهیم بندر اقیانوسی ما گسترش یابد و در تجارت دریایی ماندگار باشد باید با شرکت‌های بین المللی کارکنیم.

او ادامه داد: قرارداد ما با هندی‌ها در حال اجرا است و تعهدات آنها مبنی بر ورود تجهیزات تا پایان سال محقق می‌شود و یک گام به جلومی‌رویم.

وزیر راه و شهرسازی درباره فرودگاه بین المللی چابهار گفت: ساخت این فرودگاه از الزامات توسعه سواحل مکران است و در طرح مصوب هم دیده شده است.

وی بیان کرد: فرودگاه بین المللی چابهار مشکلی داشت که در حال بررسی و رفع است. موضوع در حیطه اختیارات سازمان هواپیمایی کشوری و نهادهای قضایی و در حال پیگیری است.

وی ضمن قدردانی از قوه قضائیه و رئیس قوه قضائیه بابت همکاری در حوزه رفع حاشیه‌نشینی بیان کرد: در جای جای استان سیستانو بلوچستان کار اجرایی داریم. ۱۳۰۰ درصد بودجه استان افزایش یافته است.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: ۱۶۰۰ کیلومتر کریدور ساحلی در دست اجرا است که هزار کیلومتر آن افتتاح و ۶۰۰ کیلومتر آن دردست اجرا است.

وی  بیان کرد: در یک سال گذشته در سیستان و بلوچستان هزار کیلومتر

 روکش آسفالت و بهسازی جاده‌ها را انجام داده‌ایم.

کد خبر: ۵۱٬۹۲۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha