به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، علی خضریان به جلسات کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درخصوص بررسی وضعیت محصولات تراریخته اشاره کرد و افزود: این موضو ع در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و در کمیته تخصصی و در صحن اصلی کمیسیون نیز جلسات متعددی در این خصوص برگزار شده است.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ گفت: در حوزه نحوه عملکرد دستگاههای ذی ربط درخصوص محصولات تراریخته و اجرای وظایف قانونی این دستگاهها و عدم توجه به قانون، توسط سازمانها و نهادها گزارشهایی داشته ایم.
وی افزود: همچنین براساس قوانین بالادستی همچون برنامه ششم توسعه تاکید بر اولویت دادن به محصولات تراریخته و ارگانیک است که لازم میدانیم نسبت به این موضوع نظارت جدی صورت گیرد، ضمن آنکه تفکیک محصولات تراریخته از غیرتراریخته و عرضه آنها در بازار نیز موضوع دیگری بود که نسبت به اجرای درست آن نگرانیهایی وجود داشت.
نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم تصریح کرد: پس از حصول گزارش سازمان بازرسی تاکنون دو جلسه با حضور متخصصان علوم ژنتیک و بیوتکنولوژی، روسای انجمنهای تخصصی و مسئولان وزارتخانههای جهاد کشاورزی، بهداشت، سازمان ملی استاندارد، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان بازرسی و شورای عالی ایمنی زیستی برگزار کرده ایم و بر اجرای صحیح قانون ایمنی زیستی و قانون برنامه ششم توسعه در زمینه رعایت پروتکلهای مربوط به واردات و حمل و نقل صحیح مواد تراریخته از بنادر به کارخانجات و برچست گذاری صحیح محصولات به نحوی که محصولات تراریخته از غیرتراریخته تفکیک شده باشد، تاکید شد.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس همچنین گفت: اثبات مضرات و یا مزایای محصولات تراریخته به آسانی امکانپذیر نیست، اما قطعا مصرف کننده حق دارد نسبت به مصرف کالای تراریخته آگاه باشد، ضمن اینکه یکی از موضوعاتی که متاسفانه در سالهای اخیر شاهد آن هستیم، بی توجهی به تولید محصولات تراریخته و وابستگی کامل به واردات است که در این جلسه به آن اشاره شده و وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص کوتاهیهایی داشته است.
خضریان تصریح کرد: استفاده از تکنولوژیهای روز و در جهت توسعه کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی و کاهش وابستگی یک ضرورت غیرقابل انکار است که در سالهای متمادی نسبت به آن غفلت شده و ما باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم و بحث تولید داخل و نظارت بر به کارگیری توان دانشمندان داخلی ایرانی یکی از دغدغههایی بود که در این جلسه مطرح شد.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی خاطرنشان کرد: مقرر شد تا ۲۰ آبان به سوالاتی که به صورت مکتوب برای دستگاههای ذی ربط ارسال میشود، پاسخ داده شده تا کمیسیون با توجه به این پاسخها و گزارشات کارشناسی تصمیم گیری و اعلام نظر کند.
نظر شما