۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۵
یمن، ۴۵ روز بدون سوخت
مدیر شرکت نفت یمن مطرح کرد

یمن، ۴۵ روز بدون سوخت

الاضرغی، مدیر اجرایی شرکت نفت یمن با اعلام این‌که ذخایر سوخت شرکت نفت یمن از حدود ۴۵ روز تمام شده، تصریح کرد ائتلاف سعودی با دزدی دریایی از نفتکش‌های یمنی، تاکنون بیش از دو میلیارد دلار در این بخش به یمن خسارت وارد کرده است.

به گزارش بازار، عمار الاضرغی، به بحران فرآورده‌های نفتی در یمن و پیامدها و آثار این بحران اشاره و خاطرنشان کرد توقیف نفتکش‌ها طی ماه مه گذشته به اوج رسیده ولی طی ۵ ماه اخیر، نفتکش‌های آزاد شده فقط ۱۲ درصد از نیاز فعلی تامین شده است.

الاضرغی افزود، فقط به ۵ نفتکش اجازه ورود و تخلیه در بندر "الحدیده" داده شده که دو فروند کشتی گازوئیل و ۲ کشتی نیز بنزین حمل می‌کند.

وی تصریح کرد، ذخایر شرکت نفت یمن از حدود ۴۵ روز پیش تمام شده و طی هفته‌های اخیر کمتر از ۱۰ درصد احتیاجات مهم‌ترین بخش‌ها از طریق گذرگاه‌های زمینی مانند عدن و المکلا تامین شده، ولی اخیرا انتقال سوخت به استان‌های مستقل متوقف شده است.

مدیر اجرایی شرکت نفت یمن گفت: ما در ساعات ابتدایی فروپاشی ظرفیت راه‌اندازی بخش‌های خدمات‌رسانی در جمهوری یمن هستیم.

وی تصریح کرد، تمامی نفتکش‌های توقیف‌شده تحت بازرسی و تحقیق در جیبوتی از سوی کمیته وابسته به سازمان ملل هستند. به رغم اینکه این نفتکش‌ها مجوزهای سازمان ملل را دارند ولی هدف دزدی دریایی قرار گرفته‌اند.

وی افزود: ما در حال حاضر ۶ نفتکش داریم که از حدود ۶ ماه پیش توقیف شده‌اند و این کشتی‌های توقیف‌شده خساراتی بیش از ۵۰ میلیون دلار وارد کرده‌اند.

الاضرغی با اعلام اینکه ذخایر بخش‌های خدمات‌رسانی کاملا تمام شده‌اند، تصریح کرد بیش از یک‌هزار تانکر در الحدیده منتظر تامین سوخت‌شان هستند تا مواد غذایی را منتقل کنند. اخیرا کشتی‌های حامل مواد غذایی آزاد شده تا وارد بندر الحدیده شوند ولی نبود گازوئیل انتقال مواد غذایی را با بحران مواجه کرده است.

این مقام مسئول یمنی دلیل اصلی بحران فرآورده‌های نفتی و کمبود سوخت را دزدی دریایی از سوی کشورهای عضو ائتلاف متجاوز عنوان کرد و گفت که این دزدی با حمایت سازمان ملل انجام می‌شود. وی گفت: ما سازمان ملل را متهم می‌کنیم؛ چرا که آن شریک اساسی است و این دزدی در مقابل دیدگان سازمان ملل انجام می‌شود. این نهاد به موضوع فرآورده‌های نفتی رنگ و لعاب سیاسی می‌دهد و این، فاجعه است.

وی متذکر شد: آنها می‌گویند که دولت منصور هادی(رئیس‌جمهور مستعفی و فراری یمن) مسئول توقیف نفتکش‌ها است ولی ما به آنها اطلاع داده‌ایم که دولت هادی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به عدن را ندارد و لذا اتاق عملیات ائتلاف متجاوز و سازمان ملل اقدام به توقیف نفتکش‌ها می‌کند.

وی در ادامه تصریح کرد، آخرین نفتکش حدود ۷۱ روز پیش بار خود را در بندر الحدیده تخلیه کرده بود، آنها تعمدانه این فاجعه را رقم زده و حدودی ۲۶ میلیون یمنی را در تنگنا قرار داده‌اند و این جنایت و نسل‌کشی است.

الاضرغی رقم خسارات وارد شده تاکنون را حدود ۲ میلیارد دلار ارزیابی کرد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم تلفات مستقیم و غیرمستقیم در تمامی بخش‌ها ۱۰ برابر شود.

وی تأکید کرد، به دلیل بحران سوخت ۴۰۰ بیمارستان در آستانه تعطیل شدن هستند و ۵۰۰ مرکز درمانی نیز ظرفیت‌شان را تا ۴۰ درصد از دست داده‌اند.

کد خبر: ۴۸٬۹۲۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۱
      0 0
      کشتی های ایران به مقصد یمن کی راه می افته من حاضرم اولین نفری باشم که سوار بر این کشتی می شود