به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی عصر دیروز (سه شنبه، ۲۲ مهرماه) در دومین روز نظارت میدانی خود در استان سیستان و بلوچستان در دیدار با امام جمعه زاهدان و نماینده ولی فقیه، عضو مجلس خبرگان رهبری، علما و روحانیون اهل سنت و تشیع این استان، ضمن تقدیر از مهمان نوازی مردم سیستان و بلوچستان عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که امروز کشور با آن درگیر است، مسئله تحریم است که نمی توان منکر آن شد، تحریم امروز حتی از تحریم دوران دفاع مقدس نیز متفاوت تر است، به ویژه طی دو الی سه سال اخیر با اقدامات مستکبرانه آمریکا، شرایط نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده است.
۷۰ درصد مشکلات اقتصادی امروز کشور ناشی از ضعف مدیریت است
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طی سه دهه اخیر که در سطوح مختلف کشور توفیق خدمت داشته ام، با افراد متخصص بیطرفی در ارتباط بودم که موضوعات را به صورت تخصصی مورد بررسی قرار داده اند. یکی از موضوعاتی که مورد بررسی قرار گرفته و حتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز ارائه شد، موضوع تاثیر تحریم به ویژه در حوزه نابسامانی های اقتصادی است که حاصل این تحقیق نشان می دهد ۷۰ درصد نابسامانی های اقتصادی ناشی از ضعف مدیریت در حوزه داخل و ۳۰ درصد مشکلات اقتصاد تحت تاثیر تحریم هاست.
وی با بیان اینکه من نیز چنین اعتقادی دارم تصریح کرد: مهمترین مشکل امروز کشور چالش مدیریتی است و باید در نظر داشت که با بکارگیری ظرفیت های کشور می توان بسیاری از مشکلات را حل کرد.
قالیباف با یادآوری اینکه استان سیستان و بلوچستان نیز ظرفیت های بسیار مختلفی در حوزه های دریا، شیلات، تبادلات تجاری، معادن و گردشگری دارد، اظهار کرد: در همه این حوزه ها می توان با استفاده از ظرفیت های استان، بسیاری از مشکلات را حل و فصل کرد. مردم این منطقه نیز بسیار مهربان، صابر و شاکر هستند.
رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: در حوزه خدمات شهروندی به ویژه در بخش آموزش و پرورش و بهداشت، شاخص های استان در قیاس با سایر نقاط کشور غیرقابل قبول است، البته این شاخص ها نسبت به سال های ۵۶ و ۵۷ بسیار رشد داشته است. به طور نمونه؛ زمانی در منطقه دشتیاری مجموعاً تعداد ۵۰ دانش آموز مشغول به تحصیل بودند، اما امروز شاهد تحصیل چندین هزار دانش آموز و حتی دانشجو در این منطقه هستیم.
وی یادآور شد: با وجود استعدادهای درخشانی که در استان وجود دارد، ولی به دلیل همان چالش مدیریتی که عنوان شد، بسیاری از استعدادهای استان شکوفا نشده است، حتی با وجود تزریق بودجه، اما از ظرفیت ها استفاده نشده و شرایط به حال مردم فرقی نکرده است.
قالیباف تاکید کرد: نکته قابل توجه دیگر این است که متاسفانه رویکرد ما امروز فاصله گرفتن از مردم شده، در حالی که این مسئله یکی از نقاط قوت برجسته در اوایل انقلاب بود و مردم در تمامی امور مشارکت معناداری داشتند، ولی امروز مردم در اداره جامعه نقش حداقلی دارند. در حوزه اقتصاد و سیاست مردم فقط در شرکت در انتخابات مشارکت خود را نشان می دهند و در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز اشکالات جدی به موانع جلوگیری از مشارکت مردم وارد است.
در دفاع مقدس با حضور مردم، جبهه ها فرماندهی شد/ امروز جزو ۵ قدرت بزرگ نظامی دنیا هستیم
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این در حالی است که پیروزی انقلاب اسلامی به دست خود مردم شروع و نهایتاً به سرانجام رسید و فقط رهبری در رأس آن نقش تعیین کننده و بسزایی داشت، حتی با وجود ارتش و سپاه، دوران دفاع مقدس نیز با حضور مردم، جبهه های جنگ فرماندهی شد و به موفقیت رسید، حتی در حوزه نظامی نیز که امروز جزو ۵ قدرت بزرگ نظامی دنیا به شمار می آییم، علت موفقیت ما حضور مردم در این عرصه است.
وی با بیان اینکه متاسفانه مشارکت مردم در حوزه اقتصاد تنها حدود ۲۰ درصد بوده و ۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی است، افزود: این مسئله آسیب های بسیاری از جمله مفاسد اقتصادی، بهره برداری پایین و آسیب های دیگری به همراه داشته است که باید در این حوزه تغییر رویکرد داشته باشیم، حتی در صحیفه امام خمینی (ره) به این موضوع تاکید شده که هر کجا مردم می توانند کاری را انجام دهند، دولت دخالت نکند، اما امروز کاملا برعکس عمل می شود.
قالیباف با تاکید بر اینکه در مجلس یازدهم مصمم هستیم تا به دو موضوع مردم محوری و مدیریت جهادی توجه ویژه داشته باشیم، تاکید کرد: اولویت در مجلس یازدهم مسائل اقتصادی در حوزه مدیریتی است و این مجلس در بخش نظارت کاملا جدی خواهد بود و اولویت خود را بین بحث تقنین و نظارت، بحث نظارت قرار داده است.
رئیس قوه مقننه کشورمان با اشاره به نظارت میدانی امروز خود از پروژه ۴۶ هزار هکتاری آبرسانی به زمین های زراعی زابل، تصریح کرد: در همین پروژه شاهد بودیم که ایرادات جدی وجود داشت و حق با مردم بود. در این راستا مطالعات دقیقی حداقل از ۴۰ روز گذشته با مشورت کارشناسان صورت داده بودیم و دیدید که حرف ما نیز دقیقاً همان حرف مردم بود و این نمونه تنها یکی از موضوعاتی بود که روی آن کار کرده بودیم.
وی با تاکید بر اینکه رسیدگی به مسائل مناطق محروم و اقشار مستضعف در اولویت ما قرار دارد، گفت: بر همین اساس، حوزه نظارت میدانی اولویت بندی و از مناطق محروم و کمتربرخوردار آغاز شد.
قالیباف با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما این است تا در چارچوب اختیارات مجلس شورای اسلامی، توقع، انتظار و امیدی که در بین مردم ایجاد شده را پاسخگو باشیم، بیان کرد: مقام معظم رهبری نیز این مجلس را مجلس امید و انتظار دانستند و ما باید پاسخگوی این انتظارات باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه مجلس همراه با محرومیت زدایی از مناطق کمتر برخوردار کشور است، ادامه داد: در این راستا علاوه بر نظارت بر ظرفیت های دولتی و بکارگیری حداکثری این ظرفیت ها، از توان نیروهای جهادی که سال هاست با این بچه ها سروکار دارند، استفاده خواهیم کرد. کار بچه های جهادی، برکت عجیبی دارد و به یادگار می ماند.
وی رسیدگی به وضعیت بازارچه ها و مسائل مرزی استان را از دیگر اولویت های استان برشمرد و گفت: حتماً این اعتقاد را داریم که مرزنشینان باید بتوانند معیشت خود را از مرز و پایانه ها تامین کنند، با همین نگاه در سال ۸۱ نیز به این استان آمدم و موضوع فعالیت های مرزی را دنبال کردم. امروز نیز چنین اعتقادی را داریم.
قالیباف افزود: نهایتاً تا خردادماه ۱۴۰۰ مسیری را در مجلس طی خواهیم کرد که با نصب تجهیزات و امکانات مرزی، سرعت تبادلات اقتصادی در مرز استان ارتقا یافته و این حوزه ساماندهی شود.
نظارت مجلس مقطعی نخواهد بود
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان اظهار کرد: همچنین در نظر داریم در برنامه هفتم توسعه که مربوط به سال های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵ است، موضوعات زیرساختی از جمله توسعه فرودگاه ها، راه آهن و راه های بین شهری استان دستخوش تحول شود، چرا که توسعه سیستان و بلوچستان و ارتباط استان با دنیا از طریق چابهار نه تنها برای کل کشور اثرگذاری دارد، بلکه آسیای میانه را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه انتظار دارم هر ۶ ماه در استان چنین احساسی به وجود بیاید که تغییری صورت گرفته، گفت: نظارت ما به صورت مقطعی نخواهد بود و قطعاً تداوم خواهد داشت تا سیاستگذاری ها به صورت کوتاه مدت و بلندمدت به نتیجه برسد.
امام جمعه زاهدان: شهروندان استان باید احساس مشارکت در امور را داشته باشند
در ادامه آیت الله مصطفی محامی امام جمعه زاهدان بر استفاده از ظرفیت های استان تاکید و عنوان کرد: چنانچه یک نقشه راه جامع برای توسعه متوازن استان وجود داشته باشد، علی رغم همه محرومیت ها در آینده نزدیک شاهد رشد استان خواهیم بود، هرچند وضعیت توسعه ای امروز سیستان و بلوچستان قابل قیاس با سال های پیش از انقلاب نیست.
وی یکی از ایرادات محرز در استان را ضعف مدیریت برشمرد و اضافه کرد: حتی در مواردی که تزریق اعتبارات نیز وجود دارد، به دلیل همین ضعف مدیریت، اعتبارات در جایی که باید، هزینه نشده است.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: نکته دیگر در توسعه استان، موضوع مشارکت مردم از همه اقوام و مذاهب و گروه هاست. این مشارکت باید حتی در بخش های نظامی و انتظامی نیز وجود داشته باشد تا همه شهروندان احساس مشارکت در امور را داشته باشند.
آیت الله محامی، رسیدگی فوری به وضعیت بازارچه های مرزی را یکی دیگر از مسائل استان برشمرد و اضافه کرد: موضوعاتی از قبیل بازارچه های مرزی و سوخت به نحوی معضل آفرین است که این احساس در مردم وجود دارد که مافیای سوخت و صادرات، اجازه حل این مسائل را نمی دهند.
وی گفت: متاسفانه چهره امنیتی استان باعث شده سرمایه گذار رغبتی به سرمایه گذاری در این استان نداشته باشد، این چهره باید از استان برداشته شود، چرا که ظرفیت های بسیاری به دلیل هم مرزی استان با پاکستان، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس وجود دارد که می تواند سیستان و بلوچستان را تبدیل به مرکزیت علمی، درمانی، تجاری و توریستی کند، اما متاسفانه امروز این استان یک منطقه ممنوعه شناخته می شود.
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات استان وجود اتباع مهاجر فاقد شناسنامه است، با بسته شدن مرز، مشکلات این افراد دوچندان شده که امیدواریم با حضور و نظارت میدانی شما این مشکلات حل و فصل شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری: چابهار دروازه کشور است
در ادامه این دیدار آیت الله عباسعلی سلیمانی عضو مجلس خبرگان رهبری در استان سیستان و بلوچستان نیز خطاب به قالیباف گفت: امروز مجلس یازدهم و شخص شما به عنوان رئیس آن به دلیل تعاریف مقام معظم رهبری بار سنگینی را بر شانه دارید، این مجلس متفاوت از مجالس گذشته است، چرا که هیچ یک از روسای قبلی مجلس به این میزان با رهبری گره نخورده بودند.
وی در ادامه بر ضرورت توسعه فرودگاه چابهار به عنوان دروازه کشور تاکید کرد و یادآور شد: این پروژه همواره در کشمکش اجرایی شدن و اجرایی نشدن بین دستگاه ها بوده و حتی دو مرتبه با دست خود من کلنگ آن زده شده است، اما چندی بعد پروژه متوقف شده است. این در حالی است که فقط از اعتبارات مقام معظم رهبری حدود ۶۰ میلیارد تومان برای توسعه سواحل مکران در نظر گرفته شده ولی همواره به دلیل بی توجهی ها با وجود تاکید حضرت آقا به این منطقه جفا شده است.
امام جمعه سراوان: امنیت مرزهای کشور در رونق فعالیت آنهاست
در ادامه مولوی سید عبدالصمد ساداتی امام جمعه سراوان، انتظارات از این مجلس را با مجالس گذشته بسیار متفاوت برشمرد و گفت: مردم به این مجلس امید دارند، متاسفانه شاهدیم که بودجه های بسیاری به منطقه سرازیر می شود، اما آنجا که باید، هزینه نمی شود.
وی افزود: در منطقه سراوان چندین سد با بودجه های کلان هزینه و احداث شده، اما حتی یک ریال هم برای منطقه فایده همراه نداشته است.
امام جمعه سراوان، امنیت مرزهای کشور را در گرو فعالیت این مرزها دانست و تصریح کرد: مرز سراوان علاوه بر هم مرزی با پاکستان، نزدیک ترین مرز به کراچی هندوستان نیز به شمار می آید، اگر می خواهیم امنیت در مرزها داشته باشیم، باید تجارت واقعی در این مناطق رونق گیرد. خواهش ما این است که مجلس به این مسئله ورود کند و موضوع بازگشایی مرزها را در دستور کار خود قرار دهد.
امام جمعه زابل: نگاه مولد به نیروی انسانی، مشکلات استان را حل می کند
حجتالاسلام والمسلمین مجتبی عزیزی امام جمعه زابل نیز در این دیدار خواستار توجه به مردم و منابع انسانی در استان سیستان و بلوچستان شد و تصریح کرد: اگر نیروی انسانی به عنوان نیروی مولد دیده شود، بسیاری از مشکلات استان حل خواهد شد و تنها تاکید ما بر تغییر و ایجاد چنین نگاهی در استان است.
ابلاغ سلام و خوشامدگویی مولوی عبدالحمید به رئیس مجلس
در ادامه مولوی اسماعیل ملازهی داماد مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان، ضمن ابلاغ سلام و خوشامدگویی مولوی عبدالحمید به رئیس مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: متاسفانه مولوی عبدالحمید به دلیل سفر درمانی در این نشست حضور ندارد.
وی با اشاره به ظرفیت های بالای استان سیستان و بلوچستان که همواره نادیده گرفته شده است، گفت: در دهه اول و دوم انقلاب، مردم از طریق مرزهای سیستان و بلوچستان امرار معاش می کردند که امروز با انحصاری شدن مرزهای استان، شاهد ایجاد مشکلات معیشتی برای توده مردم هستیم.
مولوی ملازهی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که می تواند کمک حال استان باشد، تردد خودروهای پلاک مناطق آزاد در کل استان است که می تواند موجب تسهیل در تردد استان شود، چرا که استان سیستان و بلوچستان یکی از پهناورترین استان های کشور به شمار می آید.
وی با اشاره به وجود حداقل ۷۰ درصد از برادران و خواهران اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان خواستار استفاده از ظرفیت های این قشر در مرکز استان شد.
مولوی ملازهی اضافه کرد: همچنین انتظار داریم در اجرای قوانین و وضع سیاست ها، محرومیت استان نیز در نظر گرفته شود.
امام جمعه موقت زاهدان: باید جهانی فکر کنیم و منطقه ای عمل کنیم
حجت الاسلام والمسلمین حسینی امام جمعه موقت زاهدان نیز طی سخنانی عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی شعاری دارد که جهانی فکر کنیم و منطقه ای عمل کنیم؛ بسیاری از گرفتاری های استان به دلیل عدم آشنایی با اقلیم منطقه سیستان و بلوچستان است.
وی افزود: مردم مهمترین سرمایه در استان هستند که باید خدمات رسانی به آنها متناسب با شأن ولی نعمتان ما صورت گیرد. اگر به ظرفیت های استان از جمله سواحل مکران و مرزها توجه شود، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد. متاسفانه در استان نظارت بر اجرای قوانین جدی نیست که ما از مجلس انتظار داریم با نظارت دقیق بر اجرای قوانین، شاهد شکوفایی استان در بخش های مختلف باشیم.
حجت الاسلام علیرضا بی نیاز: اولویت های مجلس یازدهم همان اولویت های مدنظر مقام معظم رهبری است
در ادامه حجت الاسلام علیرضا بی نیاز قائم مقام نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری عنوان کرد: خوشخبتانه اولویت های مجلس یازدهم همان اولویت هایی است که مقام معظم رهبری برای این مجلس تعیین کردند و به همین دلیل مردم امید دوچندانی به این مجلس دارند.
وی یادآور شد: درخصوص ظرفیت های استان سیستان و بلوچستان نیز باید این استان به نحوی معرفی شود که مردم با واقعیت های آن آشنا شوند، در این صورت سرمایه و آبادانی به استان راه پیدا می کند.
نظر شما