به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان کرج، اسماعیل صارمی با بیان این مطلب افزود: رواناب های سطحی کرج و محمد شهر از طریق نهر دلمبر به سمت سیاه جوب هدایت شده و در ورودی ماهدشت به صورت غیر استاندارد در مواقع بارندگی سرریز می شود، سپس با آب کشاورزی منطقه مخلوط شده و متاسفانه بخش قابل توجهی از اراضی و باغات ماهدشت که با این آب آبیاری می شوند را آلوده می کند.
صارمی با بیان اینکه این رواناب های سطحی به صورت غیر کنترل شده و به ناچار مسیر طبیعی خود را طی کرده و در نهایت امنیت غذایی شهروندان را به مخاطره می اندازد، افزود: ساماندهی این رواناب ها و حفاظت از بهداشت آبهای آبیاری کشاورزی نیازمند تامین اعتبار و توجه ویژه مسئولین استانی است.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه مدیریت این آبهای سطحی باید مطالعات لازم انجام شود تا کار عملیاتی و اجرایی کارامدی برای ساماندهی آنها صورت پذیرد گفت: این معضل زیست محیطی در شهرستان کرج نیازمند اقدام عملی و مشارکت همه دستگاههای اجرایی ذی ربط است و جهاد کشاورزی به تنهایی نمیتواند این طرح را عملیاتی کند.
کمبود آب باعث توجه کشاورزان به استفاده از منابع نامتعارف آب شده است
مدیر جهاد کشاورزی کرج اظهار کرد: اطلاعرسانی و آموزش بهره برداران نسبت به مخاطرات استفاده از فاضلاب، نصب بنرهای ترویجی با موضوعات زیست محیطی، عدم ارائه خدمات و نهادههای کشاورزی به استفاده کنندگان از فاضلاب، بازدید، نظارت و تعامل با سایر ادارات و دستگاهها و برگزاری جلسات مرتبط با موضوع از جمله اقدامات جهاد کشاورزی در این خصوص بوده است.
صارمی افزود: کمبود آب در سالهای اخیر باعث توجه کشاورزان به استفاده از منابع نامتعارف شده و قطعا سلامت جامعه را با معضلاتی روبرو کرده است. شایان توجه است که بدانیم در بیشتر موارد آلودگی آب در اثر ورود رواناب ها و پساب ها به مسیر عبور قنوات، نهرها و رودخانهها بوده و کشاورزان نقشی در آن ندارند.
نظر شما