به گزارش بازار، «منوچهر رزمجو» افزود: طبق آمارهای رسمی کشور ۶۵ درصد جمعیت ایران در سال ۱۳۳۵ در مناطق روستایی ساکن بوده که این عدد امروز به ۲۶ درصد رسیده است.
وی اظهارداشت: بخشی از این کاهش جمعیت بواسطه تبدیل شدن روستاهای بزرگ به شهر بوده و بخش دیگر به سبب بی توجهی به موضوع اشتغال و درآمدزایی در مناطق روستایی است.
معاون سرمایه گذاری فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری گفت: دولت پس از انقلاب خدمات زیر ساختی خوبی به روستاهای سراسر کشور ارائه داده اما به حوزه سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در این مناطق توجه چندانی نکرده است.
وی در ادامه افزود: این امر باعث شده روند مهاجرت از روستا به شهر با آهنگ تندتری صورت گیرد.
رزمجو بیان داشت: آمارها نشان می دهد روند مهاجرت روستایی از سال ۱۳۹۶ به این سمت با توجه به سرمایه گذاری های صورت گرفته در بحث طرح های اشتغال افزایی و کارآفرینی در روستاها متوقف یا رشد منفی (شش دهم درصد) پیدا کرده است.
معاون سرمایه گذاری فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری گفت: یکی از اهداف پرداخت تسهیلات کم بهره اشتغتال پایدار به روستائیان و عشایر به جهت افزایش درآمد زایی و مهاجرت معکس درروستاهاست.
وی افزود: افزایش اشتغال روستایی علاوه بر تثبیت توسعه اقتصادی یکی از عوامل مهم در ماندگاری خانواده ها در روستا و مهاجرت از شهر به این مناطق است.
رزمجو بیان داشت: هر طرح و برنامه ای که در کشوراجرا می شود ممکن است اشکالات و نواقصی داشته باشد و طرح قانون اشتغال پایدار روستایی و عشایری هم از این قاعده مستثنی نیست.
وی ادامه داد: طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری با محوریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نظارت عالیه سازمان برنامه و بودجه در حال اجراست.
معاون سرمایه گذاری فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری گفت: اینکه گفته می شود مرکز آمار ایران پیش بینی کرده تا سال ۱۴۱۰ رشد جمعیت روستایی و عشایری کشور منفی خواهد شدضرورت ایجاب می کند با توجه به اهمیت موضوع همه به معنای واقعی پای کار باشند تا جلوی این اتفاق بد گرفته شود.
وی افزود: افزایش رشد جمعیت در مناطق شهری به دلیل مهاجرت از مناطق روستایی و همینطور تخلیه روستاها پیامدهای منفی اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال دارد.
رزمجو بیان داشت: خدمات ارزنده ای نظام جمهوری اسلامی برای توسعه و آبادانی روستاها را نباید نادیده گرفت چرا که تلاش های زیادی طی دوران پس از انقلاب در این حوزه صورت گرفته است.
وی ادامه داد: روستاها کانون تولید و اشتغال هستند از اینرو برای توسعه و رونق اقتصادی این مناطق باید بیش از هر زمانی تلاش و کوشش شود.
معاون سرمایه گذاری فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری گفت: لازمه توسعه اقتصادی و آبادانی در روستاها ایجاد هم افزایی و تعامل هرچه بیشتر در بین دستگاه های اجرایی است.
وی افزود: مسئله اشتغال و مشکلات اقتصادی یکی از اصلی ترین دلایل مهاجرت روستانشینان به مناطق شهری است.
رزمجو یادآورشد: بدون شک ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی میتواند تاثیر بسیار مهمی در کاهش آمار مهاجرت روستائیان به شهر داشته باشد.
نظر شما