به گزارش بازار، محمد رشیدی در پاسخ به این سوال که آیا تشکیل کمیسیون «جهش تولید» مجلس یازدهم با نگاه سیاسی بوده است؟، اظهار کرد: خیر، هیچ نگاه سیاسی نبوده بلکه دوستان در مجلس دغدغه داشتند تا در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری نسبت به مسئله تولید فرصتی ایجاد کنند و به صورت جدیتر تولید را حمایت کنیم تا بتوانیم این هدف مهم را که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب هم هست دنبال کنیم تا ان شاءالله در پایان این دوره جهشی را در تولید به اندازه سهم خود داشته باشیم.
وی افزود: کمیسیونهای ویژه در هر دوره با پایان رسیدن مجلس به اتمام میرسد و این گونه نیست که بگوییم که چون از قدیم فلان کمیسیون ویژه بوده پس الان هم وجود دارد؛ خیر، به این نحو نیست بلکه در دوره بعد اگر ضرورت باشد نمایندگان این مهم را باید به رای گذارند.
عضو کمیسیون جهش تولید مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه تنها کمیسیون ویژهای که ایجاد آن رای آورده کمیسیون حمایت از جهش تولید بوده است، گفت: در این دو هفتهای که از آغاز فعالیت این کمیسیون میگذرد ما اهدافی را تدوین کردهایم که مهمترین آن پیگیری به صورت میدانی میباشد و علاوه بر نظارت به صورت میدانی، اصلاح ساختار قوانین مرتبط با تولید میباشد.
رشیدی یادآور شد: در این کمیسیون، تمرکز بر تولید بوده که شامل کالا و خدمات میباشد و باید در همین راستا توجه داشت که اگر تولید ملی حمایت شود اقتصاد ما درونزا شده و اثر تحریمها کمتر خواهد شد.
عضو کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون جهش تولید بی ارتباط با سایر کمیسیونها نبوده و ما به دنبال این هستیم تا خلاءها را بدون آنکه موازیکاری صورت گیرد جبران کنیم.
عضو کمیسیون کشاورزی بیان کرد: کمیسیون کشاورزی، شورایی برای قیمت خرید تضمینی گندم ایجاد کرده که این شورا ۹ عضو داشته و ۶ عضو آن حامی کشاورزان میباشند.
رشیدی یادآور شد: در سالهای ۷۷ و ۷۸، دو سال قیمت خرید تضمینی ما به قیمت واقعی نزدیک بوده و اعلام قیمت خرید تضمینی سبب شد که ما در ظرف دو سال به خودکفایی گندم برسیم و قیمتی ایجاد شد که کشاورزان برای تولید بیشتر ترغیب شدند.
وی تصریح کرد: ما معتقد نیستیم که نباید دیگر وارداتی داشته باشیم، چراکه در تمام دنیا بحث واردات کالا وجود دارد اما جاهایی نیز واردات غیرضروری داریم که موجب شده تولید ما با رکود مواجه شود.
عضو کمیسیون کشاورزی با تاکید بر اینکه ما زمانی میتوانیم از اقتصاد نفتی جدا شویم که به تولید اهمیت دهیم، خاطر نشان کرد: مسئلهای که وجود دارد این است که ما نمیتوانیم تولید کنیم یا نمیگذاریم تولیدکننده تولید کند. ما ثابت کردیم که میتوانیم بحث گندم به مرز خودکفایی برسیم اما در سال گذشته ما پنج میلیون تن گندم وارد کردیم.
رشیدی گفت: ما در سال گذشته یک میلیون ۴۰۰ هزار تن برنج به کشور وارد کردیم که از این رو نخستین وارد کننده برنج دنیا شدیم اما آیا به واقع ما خودمان نمیتوانیم برنج تولید کنیم؟
وی با تاکید بر اینکه جهش تولید صرفا یک عنوان نبوده و برای مدت زمان کوتاه نیست، گفت: ما قوانین نظارت بر اجرا نداریم که در زمینه نظارت باید مجلس قویتر کار کرده و پیگیریهای مجلس به صورت مستمر باشد.
عضو کمیسیون جهش تولید گفت: قوه قضائیه در راستای جهش تولید و حمایت از تولیدکننده اقدامات خوبی را انجام داده چرا که به طور مثال، احکامی که جدیدا صادر میشود جریمه دیرکردها توسط بانکها بخشیده میشود و این به تولیدکننده کمک میکند.
نظر شما