به گزارش بازار، «کیخسرو چنگلوایی» افزود: بیش از ۹۸ درصد این آفت کش ها به یک معنا ۱۰۰ درصد از خارج کشور تامین می شود.
وی اظهارداشت: ورود این آفت کش ها که برای تضمین امنیت غذایی و تولید حیاتی بوده بصورت تام و تمام به تامین و تخصیص ارز وابسته است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: از ۲۰ فروردین ماه سال جاری وقتی مبنای ارز از ترجیحی به نیمایی تبدیل شد وارد کنندگان برای واردات سموم و انواع آفت کش ها با افزایش قیمت پنج برابری مواجه شدند.
وی افزود: برای مثال وارد کننده که پیش از این سمی را با یک واحد وارد می کرد اکنون باید با پنج واحد وارد کند.
چنگلوایی اظهارداشت: پس از تغییر گروه کالایی آفت کش ها و افزایش نرخ ارز مشکلاتی در زمینه تامین نقدینگی مورد نیاز برای وارد کنندگان سموم و آفت کش ها به وجود آمد.
وی ادامه داد: با توجه به پیگیری های که بعمل آمد دیروز با حضور مدیران عامل انجمن وارد کنندگان و تولید کنندگان سموم و آفت کش جلسه ای با روح الله خدا رحمی مدیرعامل بانک کشاورزی برگزار شد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در این نشست مقرر گردید از سوی بانک کشاورزی و از محل منابع داخلی اعتباری معادل ۸ هزار میلیارد ریال در قالب تسهیلات سرمایه در گردش برای این منظور تخصیص یابد.
وی در ادامه از وجود ۱۵۰ شرکت وارد کننده و تولید کننده سهم و آفت کش در کشور خبرداد و افزود: خوشبختانه با تخصیص این میزان اعتبار مشکل تامین نقدینگی این شرکت ها برای واردات برطرف خواهد شد.
نظر شما