الیاس تاج الدینی در گفتگو با خبرنگار بازار افزود: یک هزار و ۸۲۵ بهرهبردار در استان کهگیلویه و بویراحمد به پرورش زنبور و تولید عسل مشغول هستند.
وی بیان داشت: در سال جاری بیش از یک هزار و ۴۵۰ تن عسل توسط زنبورداران استان تولید شد.
مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه از هر کندوی عسل بین ۱۵ تا ۲۰ کیلو عسل به دست میآید، گفت: استقرار کلونیهای زنبور عسل، در افزایش کمی و کیفی محصولات زراعی تاثیر گذار است.
تاج الدینی تصریح کرد: در استان سالانه ۶۲ کیلوگرم ژل رویال، موم و بره موم تولید می شودکه از این محصولات در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و داروها استفاده می شود.
وی افزود: عسل تولید شده در استان، از کیفیت بالایی برخوردار بوده و جایگاه ویژه ای در صادرات عسل به کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد.
مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از قطبهای تولید عسل در کشور است، تصریح کرد: عسل تولید شده در استان به دلیل تنوع گیاهی در استان از مرغوبیت بالایی برخوردار بوده و عسل تولیدی استان به دلیل مرغوبیت جای خود را در بازار باز کرده است.
تاج الدینی با بیان اینکه زنبورداران استان در تولید عسل بر تغذیه طبیعی تاکید دارند، گفت: برداشت عسل از کندوها در استان از اواخر خردادماه و اوایل شهریور انجام می شود.
وی اظهار داشت: سرانه مصرف عسل در استان یک و نیم کیلوگرم است.
مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تولید عسل و زنبورداری در شهرستانهای مختلف استان انجام می شود، افزود: بیشترین عسل تولیدی در استان در شهرستان بویراحمد بوده و تعداد کلونیهای زنبور عسل و زنبوردان در این شهرستان بیشتر است.
تاج الدینی تصریح کرد: در شهرستان گچساران نیز ۲۳۰ نفر در صنعت زنبورداری فعال هستند و در سال گذشته در این شهرستان ۲۴۰ تن عسل تولید شد.
وی با بیان اینکه در شهرستان کهگیلویه نیز زنبورداری رونق داشته است، گفت: سالانه در این شهرستان نزدیک به ۱۰ تن عسل تولید شده و میانگین تولید عسل از هر کندو چهار کیلو و ۶۰۰ گرم است.
مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تعداد زنبور داران در شهرستان کهگیلویه را ۳۳۰ نفر عنوان کرد.
نظر شما