به گزارش بازار، ناصر ریاحی گفت: هر محصول دارای ارز دولتی اگر در بازار آزاد به چند برابر قیمت فروخته شود، در معرض احتمال قاچاق معکوس قرار میگیرد.
وی افزود: چند وقت گذشته سازمان و غذا و دارو و وزارت بهداشت از پخشکنندههای دارو خواستند تا داروهای مختلف را به طور قطرهچکانی توزیع کنند.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو اضافه کرد: توزیع قطرهچکانی دارو کاری پر هزینه است و سرمایه تولیدکنندههای دارو را برای مدت زیادی یکجا نگه میدارد.
وی ادامه داد: توزیع قطرهچکانی دارو باعث میشود تا برخی مناطق با کمبود دارو مواجه شوند.
ناصر ریاحی با اشاره به این که یارانه دارو نباید در اختیار تولیدکننده قرار بگیرد، توضیح داد: یارانه دارو بهتر است در اختیار مصرفکننده قرار بگیرد، به عبارت دیگر یارانه در هنگام تحویل دارو به مشتری اختصاص داده شود.
وی با اشاره به مشکلات موجود در مسیر صادرات دارو، اظهار داشت: از آنجایی که تولیدکنندگان دارو برای بخشی از تولید خود یارانه میگیرند، از امکان صادرات محروم میشوند.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو افزود: تمام فعالان بخش خصوصی دارو در واردات و تولید، طرفدار ارز یکنواخت و شناور هستند.
وی با اشاره به این که واردکنندهی دارو برای تمام فرآیندهای واردات ارز یارانهای اخذ میکند، عنوان کرد: تولیدکنندهی داخلی دارو فقط برای مواد موثرهی تولیدی ارز یارانهای میگیرد.
ناصر ریاحی ادامه داد: ماشینآلات و بستهبندی داروسازان شامل ارز یارانهای نمیشوند.
وی تاکید داشت: از آنجایی که دارو کالایی قابل جایگزین نیست و ضروری است باید همیشه قابل دسترس و ارزان باشد.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو در بخش دیگری از سخنان خود در برنامه «روی خط اقتصاد» با اشاره به این که بخش عمدهای از انسولین در ایران تولید میشود، اظهار داشت: بخشی از داروهای انسولین در ایران مونتاژ میشوند.
وی با اشاره به این که انسولین پر مصرفترین داروی کشور است، ادامه داد: داروی انسولین ارزبری زیادی دارد.
نظر شما