به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، بنک آو آمریکا دومین بانک بزرگ این کشور از حیث دارایی اعلام کرد که پس از بررسی و تحقیق دوباره بر روی مشتریان شرکتی خود، به این نتیجه رسیده که تمایل آنها برای اخذ وامهای جدید، بسیار ناچیز است.
«برایان موینیهان» مدیرعامل بنک آو آمریکا در جریان یک نشست مجازی با حضور سرمایهگذاران گفت: اکثر آنها (شرکتها) میگویند که به پول احتیاج ندارند. اما صادقانه بگویم ما تمایل داریم حرف آنها را باور نکنیم.
با این وجود، ترازهای وام در این بانک مستقر در شهر شارلوت ایالت کارولینای شمالی در اوایل ماه جاری نسبت به سطوح پیش از پاندمی تنزل یافت و براساس سخنرانی یک سرمایه گذار و همچنین دادههای موسسه ریفینیتیو، این موضوع به طور بالقوه شرایط را برای کاهش مجموع وامهای اعطایی این بانک در سه ماهه دوم فراهم میکند آن هم برای نخستین بار از سال ۲۰۱۵ تاکنون.
مصرف کنندگان از اضافی نقدینگی خود از قِبل کمکهای دولتی در بحران کرونا و همچنین با استفاده از کاهش هزینهها، اقدام به بازپرداخت بدهیهای خود کردهاند. علاوه بر این، دیگر مشتریان بانکها از جمله شرکتهای بزرگ از طریق بازارهای سرمایه و بورس که خود به جای بانکها، تحت حمایت فدرال رزرو بودهاند، درآمدزایی کردهاند.
این تغییرات موجب شده است که بنک آو آمریکا چشمانداز خود را از درآمد خالص حاصل از بهره کاهش داده و تقریبا آن را به ۴۰۰میلیون دلار برساند.
در نشست مذکور، جیپی مورگانچیس نیز چشمانداز خود را برای درآمد خالص بهره یک میلیارد دلار کاهش داد و دلیل آن را کاهش تقاضای اخذ وام عنوان کرد.
سیتی گروپ نیز به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان کارتهای اعتباری، از کاهش استقراض افراد به عنوان یکی از دلایل افت احتمالی درآمدهای خود در سه ماهه سوم سال یاد کرده است.
«ویلیام دِمشاک» مدیرعامل بانک پیانسی نیز یکی از دلایل کاهش تقاضای وام را افت فعالیت اقتصادی عنوان کرده است.
ضعف تقاضای وام تازهترین دردسر برای بانکهایی است که در دوران رکود اقتصادی بابت هزینههای آتی مرتبط با وامهای بد و مشکوک الوصول ضربه خوردهاند.
فدرال رزرو در تلاش است تا به منظور حمایت از بزرگترین اقتصاد جهان، نرخ بهره را نزدیک به صفر نگه دارد اما این موضوع بدان معنا است که درآمدهای حاصل از اعطای وام برای بانکها کمتر خواهد بود.
نظر شما