به گزارش خبرنگار بازار؛ منصور رضوانی جلال ظهر پنج شنبه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با محوریت اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات با بیان اینکه ۲۹ درصد اشتغال و ۲۴ تا ۲۶ درصد ارزش افزوده استان همدان در بخش کشاورزی است اظهار کرد: ۴.۴ درصد از محصولات کشاورزی کشور در استان همدان تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه از یکمیلیون و ۹۵۰ هزار هکتار اراضی استان همدان ۷۵۰ هزار هکتار زیر کشت محصولات کشاورزی است؛ افزود: ۳۶ درصد اراضی استان به عنوان اراضی زارعی و باغی در بخش کشاورزی استفاده شده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه استان همدان ۱۰۰ هزار بهرهبردار و فعال کشاورزی دارد و بیش از ۵۵ درصد اراضی استان همدان خرد بوده و کمتر از پنج هکتار وسعت دارند؛ عنوان کرد: خرد بودن اراضی کشاورزی مکانیزه کردن و دیگر امور را سخت کرده است.
وی با یادآوری اینکه همدان سطح زیر کشت اراضی آبی استان همدان در سالهای اخیر کمتر شده است، گفت: این سطح بیش از ۳۰ هزار هکتار در یک دهه گذشته کاهش یافته است.
رضوانیجلال با بیان اینکه کمبود آب و توسعه روستا و طرحهای هادی از علل کاهش اراضی آبی در استان همدان محسوب میشود بیان کرد: کاهش وسعت اراضی آبی با افزایش بهرهوری جبران شده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه در برخی تولیدات کشاورزی همچون سیر، رازیانه و گشنیز کمبود صنایع تبدیلی احساس میشود؛ به آمار پروندههای امور اراضی اشاره کرد و گفت: در پنج ماه سال گذشته ۴۵۰ فقره پرونده کیفری و حقوقی تشکیل شده در حالی که نسبت به مدت مشابه امسال این رقم به ۸۴۳ مورد پرونده رسیده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان از شناسایی ۲۶۰ واحد ساخت و ساز غیرمجاز در پنج ماه سال پیش خبر داد و افزود: این میزان در سال جاری به ۶۱۱ مورد افزایش یافته است.
نظر شما