به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، بهروز آقایی از پهلوگیری هشتمین کشتی ترانزیتی حامل گندم اهدایی هند به افغانستان در بندر شهید بهشتی چابهار خبر داد و اظهار داشت: با ورود این محموله حجم واردات این کالا از طریق دروازه ملل در سال جاری به ۶۱ هزار تن رسید.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بیان کرد: طبق برنامه مدون مقرر شده بود، سری جدید کمکهای انسان دوستانه هند به افغانستان به وزن ۷۵ هزار تن از طریق بندر شهید بهشتی وارد و به مقصد منتقل شود که از فروردین ماه امسال ۵۳ هزار تن از این کالا در قالب هفت کشتی وارد این بندر استراتژیک شد.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد این کالای ترانزیتی پس از انجام عملیات تخلیه و بارگیری به مقصد افغانستان انتقال یافته است، ادامه داد: هشتمین محموله گندم اهدایی دولت هند به مردم افغانستان نیز در قالب ۳۵۱ کانتینر به وزن هشت هزار و ۹۷ تن از بندر «کاندلا» وارد بندر شهید بهشتی چابهار شد تا از طریق دالان ترانزیتی منتهی به مرز میلک به ولایات مختلف در افغانستان منتقل شود.
به گفته آقایی، پس از تخلیه این محموله، وزن گندم ترانزینی هند به افغانستان که از طریق بندر چابهار وارد شده است به بیش از ۶۱ هزار تن میرسد و تا تحقق میزان تعیین شده، تداوم خواهد یافت.
وی افزود: تا پایان ماه آگوست ۲۰۲۰ و با سپری شدن بیستمین ماه از همکاری مشترک اپراتور هندی و ایرانی در چابهار، محمولات ترانزیت ورودی از طریق بندر شهید بهشتی به مقصد افغانستان ٢٣ درصد از کل ترافیک کانتینری این بندر را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین استفاده بخش خصوصی هند برای صادرات گروههای کالایی متنوع از بنادر هند به افغانستان از طریق بندر چابهار آغاز شده است، به گونهای که در ماه گذشته اولین پارت از محموله شکر صادراتی هند به افغانستان در قالب ۷۰ کانتینر از طریق بندر چابهار وارد شد.
وی سهم ترانزیت ورودی از افغانستان و خروجی به مقصد کشورهای هند و چین را نسبت به کل ترافیک کانتینری بندر شهید بهشتی ۵ درصد اعلام و اذعان کرد: دستیابی به این رکورد ٢٨ درصدی ترانزیت خارجی شاخصی در خور توجه و قابل رقابت با سایر بنادر بوده که ویترین بزرگترین بندر اقیانوسی کشور را متنوعتر از قبل کرده است.
آقایی اضافه کرد: همچنین سهم محمولات صادراتی کانتینری شامل عادی و یخچالی از طریق بندر شهید بهشتی به مقصد کشورهای هند، چین و تایلند ۶ درصد از کل ترافیک این بندر بوده که نشان دهنده علاقه و توجه کشورهای منطقه به استفاده از این بندر اقیانوسی جهت انتقال کالاهای مورد نیاز است.
نظر شما