به گزارش خبرنگار بازار، جعفر رودری پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری مجازی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان وظایف گستردهای دارد. این سازمان یک دستگاه کارشناسی و نظارتی است که مهمترین وظیفه آن برنامهریزی برای برنامههای میانمدت، بلندمدت و کوتاهمدت است.
وی با اشاره به تهیه سند چشمانداز استان با هدف رسیدن به توسعه پایدار اظهار داشت: حرکت توسعه استان باید مبتنی بر حفظ منابع و محیط زیست، حفظ منافع بیننسلی و امکان استفاده از ظرفیتهای مهم استان باشد.
رودری افزود: سند آمایش استان کرمان انتهای سال ۹۶ در شورای توسعه و برنامهریزی استان تصویب شد و سپس به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شد تا در کمیسیونهای تخصصی شورای عالی آمایش کشور مطرح شود که این اتفاق در آبان ماه سال ۹۸ افتاد و مجددا در کمیسیون آمایش، اول اردیبهشت سالجاری مطرح شد و برای بار دوم و به عنوان یکی از اسناد خوب و در تعامل و تایید وزارتخانههای زیربط به تصویب رسید و در نهایت تصویب سند آمایش استان را در شورای عالی آمایش کشور در تیرماه سالجاری داشتیم.
وی اظهار کرد: استان کرمان به واسطه این سند دارای نقشه راه توسعه در بلندمدت است که جهتگیری توسعهای بخشها را فراهم میکند و تکالیف دستگاهها به لحاظ نقشه راه بلندمدت توسعهای آنها و تبیین راهبردها مشخص است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان از چاپ گزارش سند آمایش استان در ۶۸ جلد خبر داد و گفت: این مطالعات در سایت سازمان بارگذاری شده و علاقهمندان و پژوهشگران میتوانند از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: خلاصهای از راهبردها و توصیههای آمایشی نیز تهیه شده و در اختیار گروههای هدف قرار گرفته است.
رودری در ادامه با اشاره به تدوین برنامه ششم، گفت: با توجه به شرایطی که اثرات تحریمهای ظالمانه و کرونا بر اقتصاد استان و کشور داشته نتایج قابل قبولی داشتیم.
وی ادامه داد: ماحصل برنامهریزی ششم در استان این بود که سالانه نرخ رشد اقتصادی ۸.۵ درصد را داشته باشیم که این هدف به دلیل تحریمها و کرونا در کشور محقق نشد اما در استان نرخ رشد مربوط به سالهای اولیه برنامه تا الان، نزدیک به ۲ درصد است که در مقایسه با کشور رشد اقتصادی بالاتری دارد.
کرمان در زمینه نرخ بیکاری ۲ درصد از برنامه عقبتر است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان افزود: در نرخ بیکاری نیز به لحاظ هدفگذاری انجام شده اگرچه ۲ درصد از برنامه عقبتر هستیم اما با توجه به شرایط اشتغال قابل قبولی در استان داشتیم.
وی با اشاره به نرخ تورم استان گفت: در چند سال گذشته، تقریبا یک تا ۲ درصد نرخ تورم استان از متوسط ملی پایینتر بوده است.
رودری یادآور شد: شاخص فلاکت در استان کرمان نیز به دلیل افزایش نرخ تورم بهبود پیدا نکرد اما همگام با ملی بوده و الان برابر با سطح ملی است.
وی در خصوص بودجه نیز اظهار داشت: در حوزه بودجه سال گذشته مجموعا هزار و ۹۷۶ میلیارد تومان ابلاغی بودجه استان بود که ۸۲۸ میلیارد تومان تخصیص داده شد که برابر با ۴۲ درصد تخصیص است.
رودری بیان کرد: برای سال ۹۹ در حوزه استانی ۳ هزار و ۳۵۷ پروژه در حوزه ملی داریم که بزرگ و فرامنطقهای هستند.
وی گفت: مجموعا هزار و ۵۳۱ پروژه در استان کرمان به شکل نیمهتمام داریم که برای تکمیل این پروژهها به ۳۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان افزود: این پروژهها بر اساس پیشرفت فیزیکی، مناطق محروم، و تعهدات مربوط به سفر مقام معظم رهبری و سفر رئیسجمهور و پروژههای اقتصاد مقاومتی از اولویتهای استان هستند.
وی گفت: هزار و ۶۸۴ میلیارد تومان ابلاغیه بودجه سال ۹۹ است که تاکنون ۴۲۸ میلیارد تومان برابر ۲۵ درصد تخصیص ابلاغ شده است.
رودری یادآور شد: استان کرمان در حال حاضر به استناد گزارش سازمان برنامه بودجه کشور از لحاظ توزیع و ابلاغ بودجه و مبادلهی موافقتنامهها استان اول است.
نظر شما