به گزارش بازار، رضا عرب احمدی در اجلاسیه بریکس بیان کرد: ما اکنون در عصری زندگی میکنیم که قدرتهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جهان از یک محور مرکزی به چند قطب متنوع منتقل شدهاند. این تغییر فرصتهایی برای همکاری بینالمللی فراهم کرده است اما در عین حال رقابتهای شدیدتری را نیز در عرصه کار و تولید به همراه داشته است.
وی افزود: در این دنیای جدید سرمایهگذاری و جابهجایی صنایع از غرب به شرق از شمال به جنوب و از کشورهای توسعهیافته به در حال توسعه، بهسرعت در حال افزایش است. این تغییرات جهانی شرایط جدیدی برای کارگران ایجاد کرده است؛ از یک سو افزایش اشتغال در برخی مناطق و از سوی دیگر کاهش امنیت شغلی و دستمزدهای ناعادلانه را بدنبال داشته است.
عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار کشور بیان کرد: در این شرایط کارگران با چالشهای متعددی روبهرو هستند که استثمار و دستمزد ناعادلانه: در بسیاری از کشورها رقابت اقتصادی به کاهش استانداردهای کاری منجر شده است. شرکتها برای حفظ سودآوری خود هزینههای نیروی کار را به حداقل میرسانند یکی از آنها است اما با وجود سازمانهای بینالمللی مانند ILO هنوز بسیاری از کارگران در کشورهای مختلف از حقوق اولیه مانند امنیت شغلی بیمه و حق تشکلیابی محروماند.
عرب احمدی ضمن بیان اینکه پیشرفتهای فناوری اتومات و خودکارسازی و استفاده از پلتفرمهای مجازی بسیاری از مشاغل را به خطر انداخته است تا جائیکه در کنار نداشتن امنیت شغلی نگرانی جدیدی را برای بعضی از مشاغل بدنبال دارد بیان کرد: دولتها باید متعهد شوند که قوانین کار را بهروز کنند و استانداردهای حداقلی برای دستمزد، ساعات کار، امنیت شغلی و مهمتر از همه ارتقا سطح ایمنی را برای گروههای مختلف تدوین نمایند. همچنین همکاری بینالمللی باید تقویت شود تا کارگران در هر نقطه از جهان از حداقلها در تمامی بخشهایی که اشاره شد برخوردار باشند.
وی با اشاره به حمایت از تشکلهای کارگری، تاکید کرد: تشکلها و اتحادیههای کارگری یکی از قویترین ابزارهای دفاع از حقوق کارگران هستند. باید آزادی این تشکلها تضمین و از هرگونه فشار یا محدودیت بر آنها جلوگیری شود و توسعه کمی و کیفی تشکلها بعنوان یک هدف مورد توجه همگان بصورت ویژه قرار گیرد.
عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار کشور درباره آموزش و توانمندسازی کارگران، گفت: در دنیای امروز و یادگیری مداوم یکی از مهمترین عوامل موفقیت است. باید به کارگران آموزشهای لازم برای سازگاری با تغییرات سریع فناوری داده شود تا شاهد گپ بین سرمایههای انسانی و تکنولوژی جدید نباشیم.
عرب احمدی ضمن اشاره به ایجاد همبستگی جهانی بیان کرد: همبستگی کارگران در سراسر جهان میتواند نقش بزرگی در مبارزه با نابرابریها ایفا کند. جنبشهای بینالمللی میتوانند صدای کارگران را به گوش جهان برسانند یکی از مواردی که تمامی اتحادیهها و تشکلهای کارگری میبایست مد نظر قرار دهند اثرگذاری تصمیمات کشورهای قدرتمند در راستای توسعه حوزه فرمانروایی خودشان است که در بعضی از مواقع این زیاده خواهیها حتی جنگ بین کشورها و حملهور شدن به یک کشور ضعیف را به دنبال داشته و در مواقعی نیز با اعمال تحریمهای ناجوانمردانه به پیشگیری از تامین نیازهای بخشهای عمده جامعه و به نوعی خاص برای کارگران را هدف قرار داده است.
وی افزود: تحریم بخشهای صنعتی، کشاورزی و حتی خدماتی زمینههای آسیبرسانی به جسم و جان و روان کارگران را رقم زده و با پیشگیری از تامین نیازها این بخشها در قالب تحریم از جمله نیاز بخش صنعت و فرسودگی تجهیزات کارگران را وادار نموده که با بکارگیری توان بیشتر و فرسایش جسم و روان و همینطور کاهش بهره وری که کاهش درآمد کارگران را بدنبال دارد آسیب جدی ببینند.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان سمنان بیان کرد: حقوق کارگران، حقوق بشر است. دنیای چندقطبی نباید به معنای شکاف بیشتر بین کارگران و کارفرمایان یا کشورهای غنی و فقیر باشد. بلکه باید این تنوع را فرصتی بدانیم برای ایجاد سیستمی منصفانهتر که در آن کارگران، ستون اصلی توسعه پایدار جهانی باشند.
نظر شما