۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۸
تامین مالی تنها ۱۷ درصد از فعالان بخش کشاورزی توسط بانک
مدیرعامل بانک کشاورزی اعلام کرد

تامین مالی تنها ۱۷ درصد از فعالان بخش کشاورزی توسط بانک

مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به ضرورت کنترل نقدینگی و کاهش هزینه‌های تأمین مالی، گفت: ابزارهای تعهدی تأمین مالی با هدف بهینه‌سازی منابع و پوشش مؤثرتر زنجیره تولید، نقش مهمی در کا

بازار؛ گروه بانک و بیمه: وهب متقی‌نیا در همایش حقوق بانکی با اشاره به ضرورت کنترل نقدینگی و کاهش هزینه‌های تأمین مالی، گفت: ابزارهای تعهدی تأمین مالی با هدف بهینه‌سازی منابع و پوشش مؤثرتر زنجیره تولید، نقش مهمی در کارآمدی نظام بانکی ایفا می‌کنند.

مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به اهمیت ابزارهای نوین تأمین مالی، افزود: یکی از دلایل اصلی ایجاد این ابزارها، مهار رشد نقدینگی در نظام اقتصادی کشور است.
متقی‌نیا افزود: تأمین مالی تولید در زنجیره ارزش، مستلزم تأمین مالی چندین کنشگر است؛ از زارع و دامدار گرفته تا کارخانه‌های لبنیات و در نهایت مصرف‌کنندگان. وی با ارائه مثالی از زنجیره تولید شیر، توضیح داد: "هر یک از بازیگران این زنجیره برای فعالیت خود به تسهیلات بانکی نیاز دارند و در صورت تأمین مالی مستقیم همه آنها، حجم عظیمی از نقدینگی وارد اقتصاد می‌شود."
مدیرعامل بانک کشاورزی ادامه داد: "با توجه به نرخ سود تسهیلات بانکی، که در حال حاضر حدود ۲۳ درصد است، هزینه‌های بالای مالی، نهایتاً در قیمت تمام‌شده محصول تأثیر مستقیم می‌گذارد."
به گفته متقی‌نیا، استفاده از ابزارهای تعهدی تأمین مالی این امکان را فراهم می‌کند که به‌جای تأمین مالی تمامی کنشگران، تنها یکی از حلقه‌های کلیدی زنجیره تأمین مالی شود؛ به این ترتیب نیاز به تزریق حجم بالای نقدینگی به سیستم بانکی کاهش یافته و هزینه‌ها نیز مدیریت می‌شود.
وی همچنین تأکید کرد: "در بخش کشاورزی، تنها حدود ۱۷ درصد از فعالان این حوزه توسط نظام بانکی تأمین مالی می‌شوند. بنابراین، ابزارهای نوین می‌توانند ظرفیت جدیدی برای پوشش گسترده‌تر و با هزینه کمتر ایجاد کنند."
متقی‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هزینه‌های بالای اضافه‌برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی تصریح کرد: "این اضافه‌برداشت‌ها مشمول جریمه شبانه ۳۴ درصدی می‌شوند و این هزینه، به طور غیرمستقیم بر سپرده‌گذاران تحمیل می‌شود."
وهب متقی‌نیا در پایان خاطرنشان کرد: ابزارهای نوین تأمین مالی، ضمن ایجاد فرصت‌های جدید، چالش‌های حقوقی و اجرایی خاص خود را دارند که نیازمند بررسی‌های دقیق و تخصصی است.

کد خبر: ۳۳۷٬۷۷۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha