به گزارش بازار، امروز تعدادی از سازندگان اینورتر در سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران (ساتبا) کنار هم جمع شدند تا راه های تامین برق بخش اداری برای برخوداری از برق خورشیدی با استفاده از توان بخش خصوصی بررسی کنند.
بهرهمندی حداکثری از ظرفیت تولید داخل در کشور برای تامین مبدلهای برق خورشیدی مورد نیاز حداقل یک هزار و ۷۰۰ مگاوات دستگاههای دولتی و حل چالش های پیش روی آن از توافق ها و نتایج این نشست بود.
امیر دودابینژاد، معاون برنامهریزی و نوآوری ساتبا در این نشست از برنامهریزی برای حداکثر بهرهبرداری از ظرفیت تولید داخل به منظور تامین مولدهای انشعابی خبر داد که قرار است به صورت ویژه در دستگاههای اجرایی به کار گرفته شوند.
میزان ظرفیت تولیدی در کشور، مشکلات در بهره نبردن از تولید داخلی و تامین این نوع کالا از طریق واردات شرکتهای غیردولتی در سنوات گذشته، قابلیت تولید این محصول، مساله تخصیص ارز و تامین مواد اولیه مورد نیاز تولید اینورتر در کشور از جمله مواردی بود که در این نشست مورد بحث قرار گرفت.
به گفته دودابی نژاد، بر اساس مصوبه دولت قرار است ۲۰ درصد برق مورد نیاز ادارات دولتی از طریق انرژی خورشیدی تامین شود، بنابراین بر اساس برآورد نیاز بیش از یکهزار و ۷۰۰ مگاواتی برای این بخش، نیاز است از اینورترهای تولید داخل به عنوان تجهیزات مورد نیاز سامانههای خورشیدی استفاده شود.
وی درباره نتایج بحث و گفت و گو با تولیدکنندگان برتر این حوزه، خاطرنشان کرد: در یک بازه دو الی سه ماهه امکان تولید حدود ۱۰۰ مگاوات اینورتر با استفاده از ظرفیت تولید داخل بر اساس قطعات تامین شده پیشین وجود دارد که در حال برنامهریزی برای بهرهگیری از این ظرفیت هستیم.
معاون برنامهریزی و نوآوری ساتبا ادامهداد: در صورتی که ارز مورد نیاز و قرارداد و سفارشهای قطعی با تولید کنندگان به نتیجه برسد، امکان تولید حداقل یکهزار مگاوات اینورتر انشعابی در طول یکسال برای تولید کنندگان داخلی مهیا میشود؛ پیش شرط این موضوع قطعی شدن سفارش ها و نیز تامین ارز مورد نیاز است که به همین منظور تلاش میشود چهارچوبی برای همکاری مشترک تنظیم و از حداکثر توان تولید کنندگان داخلی استفاده شود.
وی بر لزوم اخذ تاییدیههای لازم استاندارد تولید اینورتر در کشور تاکید کرد و گفت: به موازات تلاش برای بهره مندی از تولید داخلی، باید موضوع انجام آزمون استانداردهای تولید و اخذ تاییدیههای فنی انجام شود که در این زمینه متخصصان این امر در ساتبا با هماهنگی سازمان ملی استاندارد ایران از همه ظرفیتهای مجموعههای پژوهشی و تحقیقاتی در این زمینه استفاده خواهند کرد تا در مرحله تحویل کالا، تاییدیههای لازم اخذ شود.
نظر شما