به گزارش بازار، تصور کنید در یک جلسه حسابرسی حضور دارید؛ با وجود اینکه قبلاً آموزش استانداردهای حسابداری را دیدهاید، ناگهان متوجه میشوید که گزارشهای مالی که برای شرکتتان تهیه کردید، با استانداردهای حسابداری مطابقت ندارد! این موضوع از مشکلاتی است که ممکن است عواقب مالی جبران ناپذیری برای شما داشته باشد. همچنین باعث میشود حس اعتماد سرمایهگذاران و حتی کارکنان نسبت به شما کم شود. اشتباهات ناخواسته از سوی مدیران و حسابداران، ممکن است باعث خسارات جبران ناپذیری شود. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی آموزش استانداردهای حسابداری و ۷ اشتباه رایج در پیادهسازی این استانداردهای بپردازیم.
استانداردهای حسابداری چیست؟
استاندارد های حسابداری به زبان ساده عبارت است از مجموعه قواعد و اصول خاصی که برای تهیه گزارش، تحلیل اطلاعات مالی و ثبت آنها مورد استفاده قرار میگیرند. این استانداردها در واقع خط و جهت اصلی حرکت حسابداران را مشخص میکنند. رعایت استانداردهای حسابداری ( آموزش استانداردهای حسابداری ایران و یا بینالملل)، باعث میشود که تمامی گزارشهای مالی تهیه شده، الگوی یکسانی داشته باشند. آموزش استاندارد حسابداری به کسب و کارها کمک میکند تا گزارشها و صورتهای مالی که تهیه میکنند، بسیار شفاف و دقیق باشد. در ادامه مطلب به اشتباهات رایجی که در این زمینه اتفاق میافتد اشاره میکنیم:
اشتباه اول: ثبت ناقص و نادرست تراکنشها
یکی از اشتباهات مرسوم در زمینه حسابداری این است که دادهها و اطلاعات اولیه به صورت غلط یا ناقص وارد میشوند. این اشتباه معمولا به دلیل سرعت بسیار بالای کار یا عدم تمرکز حسابدار اتفاق میافتد. اکثر مواقع حسابداران به دلیل حجم کاری بالا و نداشتن فرصت کافی، دچار عدم تمرکز میشوند.
البته این اشتباه بیشتر زمانی اتفاق میافتد که اطلاعات بخواهند به شیوه قدیمی یا دستی وارد شوند.در کل اشتباهات ثبتی باعث اختلاف حساب در گزارشهای مالی میشود؛ و در نهایت منجر به ایجاد اختلال در بررسی حسابها در پایان سال خواهد شد. مدیران نیز ممکن است به این اشتباهات تکیه کنند و در پایان تصمیم اشتباهی برای شرکت بگیرند. آموزش استانداردهای حسابداری به شما کمک میکند تا اشتباهات ثبتی خود را به صفر برسانید. با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله راهکاری عالی برای جلوگیری از این اشتباهات به شما معرفی کنیم.
اشتباه دوم: نادیده گرفتن تغییرات جدید در استانداردهای حسابداری
عدم تسلط به آموزش استانداردهای حسابداری بهروز از مسائلی است که منجر به بزرگترین اشتباهات در زمینه حسابداری میشود. آگاهی نداشتن از تغییرات جدید در استانداردهای حسابداری و همچنین آگاه نبودن از رویدادها و اتفاقات جدیدی که در شرکت رخ داده است، باعث بروز این خطاها میشود.
با وجود اینکه قوانین مربوط به حسابداری روز به روز در حال تغییر است، بسیاری از حسابداران و مدیران شرکتها از آن بیخبرند؛ همچنین گاهی مدیران مجموعه ممکن است آگاهی از قوانین جدید حسابداری را الزامی ندانند. در ضمن اکثر اوقات حسابداران به دلیل مشغلههای پی در پی کاری، فرصتی برای آموزش استانداردهای حسابداری جدید و مطالعه در این زمینه ندارند.
ناآگاهی از این تغییرات مشکلاتی بزرگی را به وجود میآورد؛ از جمله اینکه باعث میشود گزارشهای مالی که تهیه شدهاند هیچگونه سازگاری با قوانین و استانداردهای جدید حسابداری نداشته باشند. در نتیجه مشکلات حسابرسی و مالیاتی متوجه شرکت میشود. این اتفاق علاوه بر اینکه ممکن است باعث پرداخت جریمه مالیاتی شود، باعث از بین رفتن حس اعتماد سرمایهگذاران به مجموعه نیز خواهد شد.
اشتباه سوم: نبود استراتژی مالی شفاف
یکی از نکات مهم در زمینه حسابداری، داشتن استراتژیهای مالی است. به طور خلاصه میتوان گفت داشتن استراتژی مالی، یک طرح کلی برای رسیدن به هدف ایجاد میکند. این طرح کلی باعث میشود بتوان به راحتی برنامهریزی بلندمدت مالی داشت. این استراتژی در نهایت منجر به بهینه سازی مخارج و افزایش سود خالص شرکت میشود. آموزش استانداردهای حسابداری به طرح استراتژیهای مالی مناسب کمک میکند.
در صورت نداشتن استراتژی مالی، درآمدها و هزینهها با هم تطابق پیدا نمیکنند و هیچگونه شفافیتی در گزارشهای مالی و تخصیص بودجه دیده نخواهد شد. در نهایت مشکلات نقدینگی و عدم توانایی در کنترل جریان مالی پیش خواهد آمد.
اشتباه چهارم: محاسبات مالیات نادرست
واضح است که آموزش استانداردهای حسابداری میتواند مشکلات محاسباتی و مالیاتی را حل کند. ولی هستند کسانی که این آموزشهای بهروز را نادیده میگیرند که این امر میتواند منجر به اشتباه در محاسبه مالیات شود. یکی از مشکلات رایج در زمینه حسابداری، همین محاسبه نادرست مالیات است. مثلاً ممکن است حسابدار یک مجموعه کسریها و معافیتهای مالیاتی مربوط را مورد محاسبه قرار ندهد. یا شاید ارسال اظهارنامه مالیاتی را به تعویق بیندازد تا مهلت آن تمام شود.
در حالت کلی اشتباهات زیادی هستند که منجر به محاسبه نادرست مالیات میشوند. اشتباه در محاسبه مالیات معمولاً باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی میشود. از این مشکلات میتوان به مشکلات حقوقی و قانونی، پایین آمدن سود شرکت، پرداخت جریمههای مالیاتی، عدم بهرهمندی از معافیتهای مالیاتی و از بین رفتن اعتماد اشاره کرد.
اشتباه پنجم: مدیریت نامناسب اسناد مالی
بایگانی کردن اسناد مالی یکی از امور واجب در زمینه حسابداری است. این بایگانی ها کمک میکنند تا مدارک در مواقع نیاز مجدد مورد بررسی قرار گیرند. همچنین بایگانیها برای مقایسه هایی که سالانه یا ماهانه صورت میگیرد، مورد استفاده قرار میگیرند. گاهی ممکن است مشکلاتی در زمینه بایگانی اسناد مالی اتفاق بیفتد. مانند گم شدن اطلاعات مالی، نامنظم بودن اسناد و عدم دسترسی راحت به آنها و… . این مشکلات در بایگانی اسناد مالی میتواند پیامدهای ناگوار زیادی داشته باشد مانند: کاهش بهرهوری حسابداران، بالا رفتن احتمال تقلبهای مالی و ایجاد مشکلات قانونی. اگر شما هم در زمینه در زمینه بایگانی اسناد مالی به مشکل برخوردهاید، باید بدانید آگاهی از آموزش استانداردهای حسابداری به شیوه درست میتواند به شما در زمینه مدیریت اسناد مالی کمک کند.
اشتباه ششم: عدم تهیه پشتیبان از اطلاعات حسابداری
یکی از نکات بسیار حیاتی در زمینه حسابداری، تهیه نسخه پشتیبان (بکاپ گیری) از اطلاعات مالی مهم است. این کار باعث میشود از اطلاعات مهم و حیاتی شرکت یک نسخه کپی وجود داشته باشد. در مواقع لزوم و شرایط اضطراری میتوان به راحتی از نسخه پشتیبان استفاده کرد.
معمولاً به دلیل عدم آموزش استانداردهای حسابداری، بکاپ گیری از اطلاعات صورت نمیگیرد. این اتفاق در بسیاری مواقع باعث میشود به دلیل عدم وجود نسخه پشتیبان، اطلاعات مالی شرکت از دست برود. در نتیجه مشکلات قانونی و مالیاتی زیادی برای شرکت به وجود میآید. از جمله این مشکلات میتوان به کاهش اعتبار حسابدار در مجموعه، عدم توانایی در تهیه گزارش مالی و مالیاتی و عدم ارائه مستندات لازم مالی اشاره کرد.
اشتباه هفتم: کمتوجهی به آموزشهای حرفهای
مهمترین اشتباه در زمینه حسابداری، کم توجهی و بیاهمیتی به آموزش استانداردهای حسابداری حرفهای است. حال این سوال پیش میآید چرا حسابداران تمایلی به آموزش مجدد در زمینه کاری خود ندارند؟ بسیاری از حسابداران تصور میکنند دانش فعلی آنها در زمینه حسابداری، کفایت میکند. مشغلههای کاری بسیار زیاد و عدم دسترسی به دورههای آموزش استانداردهای حسابداری نیز باعث میشود حسابداران از بهروز کردن اطلاعات خود جا بمانند.
عدم بهروز کردن اطلاعات حسابداری باعث کاهش کیفیت کار حسابداران مجموعه و افزایش میزان خطا خواهد شد. درست است که توجه به آموزش حرفهای برای حسابداران امری ضروری است؛ اما خبر خوب این است که جای هیچگونه نگرانی نیست. در قسمت بعدی این مطلب به شما میگوییم چگونه با فیلم آموزش استانداردهای حسابداری و همچنین پکیج آموزش استانداردهای جدید حسابداری این مشکل را به راحتی برطرف کنید. پس با ما همراه باشید.
چگونه از این اشتباهات جلوگیری کنیم؟
در این مقاله به اشتباهات رایج و متداول در زمینه حسابداری پرداختیم. این اشتباهات هرچند کوچک، میتوانند منجر به ضررهای مالی جبران ناپذیری برای مجموعه شما باشند. آموزش استانداردهای حسابداری به شیوه درست و حرفهای، با شما کمک میکند با اصول حسابداری به روش درست و بهروز آشنا شوید. راوی حساب به شما کمک میکند تا علاوه بر بهروز کردن آموزشهای خود از خطاهای حسابداری آتی نیز پیشگیری کنید. کافی است برای آموزش استانداردهای حسابداری راوی حساب روی آن کلیک کنید تا با جدیدترین تغییرات دنیای حسابداری آشنا شوید.
راوی حساب به عنوان صفر تا صد مالیات در ایران هم اکنون در حال برگزاری دوره های حرفه ای برای استانداردهای حسابداری ایران است؛ پس به شما پیشنهاد میکنیم حتما به این مرجع مراجعه و از دوره های مالی و مالیاتی، مشاوره مالیاتی و بسیاری دیگر از امکانات و خدمات راوی حساب بهره ببرید.
نظر شما