به گزارش بازار، حسین اسدی با بیان اینکه این طرح با توجه به ضرورت تامین آب شرب برای شهر ساوه و برخی روستاهای اقماری به سه فاز اجرایی تبدیل شده است اظهار کرد: طول طرح ۱۳۱ کیلومتر بوده که تا کنون ۳۲ کیلومتر آن در بخش ابتدایی ۲.۵ کیلومتر آن در بخش انتهایی کار شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه شهرستان ساوه پنجمین سال پیاپی خشکسالی خود را سپری می کند و به علت کاهش نزولات جوی و افت حجم ذخیره آب سدالغدیر از سال گذشته مقرر شد تا ۳۱ کیلومتر انتهایی مسیر با اولویت اضطراری اجرا شود.
اسدی اضافه کرد: بخش اضطراری با هدف انتقال آب ۱۷ حلقه چاه تازه حفر شده به تصفیه خانه آب شهر ساوه در دستور کار قرار گرفته که هم اکنون پنج هزار میلیارد ریاب اعتبار برای اجرای آن تخصیص یافته و برای اتمام نیز هشت هزار میلیارد ریال دیگر اعتبار لازم است.
وی یادآور شد: هم اکنون حدود هفت کیلومتر از لوله های فولادی این طرح ساخته و نیمی از آن به کارگاه های محل طرح منتقل و بقیه نیز در حال انتقال است و به همین مقدار نیز حفاری انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با بیان اینکه با توجه به هماهنگی انجام شده با قرارگاه خاتم الانبیا (ص) پیمانکار طرح ۲ گروه حفاری و جوشکاری در طرح مستقر شده گفت: به مرور زمان با افزایش توان عملیاتی در روزهای آینده به تعداد گروه ها اضافه می شود.
وی افزود: انتظار می رود بخش اضطراری طرح (حد فاصل شهرهای آوه تا ساوه) در چند ماه آینده با تزریق اعتبارات و همکاری قرارگاه خاتم الانبیا (ص) به بهره برداری برسد تا در سال جاری شهر ساوه از بحران آب شرب عبور کند.
اسدی خاطر نشان کرد: بقیه طرح که بر از نرخ ۱۴۰۳ حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد نیز با اولویت اعتباری از ابتدی مسیر عملیات اجرای آن از سر گرفته شود.
وی این را هم بیان کرد که برای تسریع در اجرای طرح لازم است دستگاه های اجرایی شهرستان در خصوص رفع مشکلات این طرح از جمله رفع برخی معارض های مسیر، تسریع در صدور مجوز پایپ جکینگ های خط اضطراری در کنار جاده، تعیین تکلیف عبور خط از معدن، جابجایی تیرهای برق در مسیر، عبور از محدوده یک روستا و تملک باغات و اراضی کشاورزان همیار این شرکت باشند.
سد کوچری وظیفه تامین آب شهرهای خوانسار، گلپایگان، خمین، محلات، نیمور، دلیجان، ساوه و قم را عهدهدار است.
طرح انتقال آب به ساوه از محل این سد از سال های ۱۳۸۵ – ۱۳۸۶ مطرح و عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۹۱ آغاز شده اما تا کنون به نتیجه نرسیده است.
ساوه به عنوان تنها شهری است که هنوز عملیات اجرایی آن به اتمام نرسیده که دلیل آن طولانی بودن خط انتقال بطول ۱۳۱ کیلومتر از منطقه دودهک دلیجان و همچنین کمبود منابع اعتباری بوده است.
در صورت اتمام این طرح حدود ۴۰۰ لیتر در هر ثانیه برای آب شرب این شهر از محل سد کوچری تخصیص پیدا می کند.
نظر شما