۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۰
بازخوانی یک نامه به دولت روحانی؛ آیا مدنی‌زاده مخالف بورس است؟

بازخوانی یک نامه به دولت روحانی؛ آیا مدنی‌زاده مخالف بورس است؟

علی مدنی‌زاده که این روزها نامش به عنوان نامزد اصلی جانشینی عبدالناصر همتی برکنار شده مطرح است یکی از آن اقتصاددانانی بود نسبت به رشد بی سابقه بورس در سال ۹۹ هشدار داده بود.

به گزارش بازار، علیرضا لرک، سردبیر اقتصاد مدیا در یادداشتی درباره یکی از گزینه های مطرح سکانداری وزارت اقتصاد چنین نوشت:
در سال ۱۳۹۹ که بورس در حال رشدی بی‌سابقه بود گروهی از اقتصاددانان با توجه به روند صعودی غیرمعمول و شدید بازار بورس، نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهور وقت کشور، ارسال کردند. در این نامه، آن‌ها نسبت به رشد بی‌سابقه بورس و افزایش سه برابری شاخص‌های آن در مدت زمان کوتاهی هشدار دادند. این رشد منجر به رسیدن ارزش بورس به بیش از ۲۰۰ برابر تولید ناخالص داخلی کشور شد که خود زنگ خطری جدی برای اقتصاد ملی به شمار می‌رفت.

علی مدنی‌زاده که این روزها نامش به عنوان نامزد اصلی جانشینی عبدالناصر همتی برکنار شده مطرح است یکی از آن اقتصاددانانی بود که در این نامه به دولت روحانی هشدار داد. همین نامه باعث شده است تا پیش از اعلام وزیر اقتصاد پیشنهادی در مجلس، رسانه‌ها و اشخاصی که مخالف تفکرات مدنی‌زاده هستند آن را دستاویزی برای تخریب او در برابر فعالان بازار سرمایه قراردهند و مدنی‌زاده را به عنوان مخالف بازار سرمایه و بورس معرفی کنند.

با بررسی همه جوانب و دیدگاه‌های مختلفی که در خصوص بحران بورس در سال ۱۳۹۹ وجود دارد یک نکته مخصوصا در خصوص این نامه وجود دارد و آن این است که ۲۵ اقتصاددانی که هشدارهای لازم را به دولت ارائه دادند هیچکدام مخالف بورس نبودند. بلکه با توجه به شرایط اقتصادی کشور در برابر بحرانی که قابل پیش‌بینی و پیشگیری بود سکوت اختیار نکردند. همیشه این جمله معروف در بسیاری از قضاوت‌های تاریخی نمایان است که نتیجه را زمان مشخص خواهد کرد و در همان سال به خوبی نشان داده شد که چرا این ۲۵ اقتصاددان نگران وضعیت آشفته بازار آن زمان بورس بودند.

بحرانی که به آن توجه نشد و در انتها تا سالهای سال هنوز بازار سرمایه تحت تاثیر آن است. بسیاری از مردم که بدون ناآگاهی و فقط از سر هیجان وارد بازار سرمایه شده بودند دارایی‌های خود را از دست دادند و این روزها حتی با شنیدن نام بورس حالت مشمعز کننده‌ای به آنها دست می‌دهد.

این واقعه نشان‌دهنده اهمیت توجه به تحلیل‌های علمی و کارشناسی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی است و ضرورت دارد که سیاست‌گذاران با دقت بیشتری به نظرات و هشدارهای متخصصان اقتصادی گوش دهند تا از بروز بحران‌های مشابه در آینده جلوگیری شود.

حال باید از باندهایی که در پی مخالف نشان دادن علی مدنی‌زاده نسبت به بورس هستند این سوال را پرسید که آیا شما که در آن زمان این نامه را نادیده گرفتید دشمن مردم و بورس هستید یا آن ۲۵ اقتصاددان؟

اینکه وزارت اقتصاد را از یک فرد نخبه و با رزومه دور کنیم چه عایدی برای مخالفان وی خواهد داشت؟

کد خبر: ۳۳۶٬۷۶۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha