۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵
صدور سند برای زمین‌های کشاورزی خراسان‌شمالی ۳۰۰ درصد رشد یافت

صدور سند برای زمین‌های کشاورزی خراسان‌شمالی ۳۰۰ درصد رشد یافت

مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان شمالی گفت: صدور سند مالکیت برای زمین‌های کشاورزی استان در سال گذشته با رشد چشمگیر ۳۰۰ درصدی همراه بود.

به گزارش بازار، محمد مقدسی روز سه‌شنبه اظهار کرد: سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۸ هزار و ۷۹۱ قطعه سند برای زمین‌های کشاورزی استان صادر شد که نسبت به سال قبل از آن رشد سه برابری داشته است.

وی افزود: با احتساب این میزان، اکنون ۵۵ درصد از اراضی کشاورزی استان دارای سند مالکیت هستند.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان شمالی با اشاره به اهمیت این موضوع افزود: صدور اسناد تک‌برگی و اجرای طرح جامع کاداستر به عنوان پایه‌ای‌ترین گام در تثبیت حقوق مالکانه کشاورزان و جلوگیری از تجاوز به اراضی یکی از اهداف اصلی این اداره کل در سال‌های اخیر بوده است.

وی عنوان کرد: گرچه رشد سه‌برابری صدور اسناد کشاورزی در این استان امیدبخش است ولی هنوز فاصله زیادی تا میانگین کشوری وجود دارد.

مقدسی یادآور شد:در حالی که ۵۵ درصد از اراضی کشاورزی استان دارای سند شده‌اند، میانگین کشوری در این زمینه به ۷۷ درصد رسیده است که باید تلاش کنیم این فاصله کاهش یابد.

وی افزود: تاکنون ۹ هزار و ۵۸۲ فقره سند تک‌برگ برای بیش از ۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان صادر شده است، با توجه به سطح ۴۰۰ هزار هکتاری زمین‌های زراعی و بایر استان هنوز کارهای زیادی در پیش است.

طرح حدنگاری یا کاداستر، سامانه‌ای است که اطلاعات دقیق و مکان‌محور از مالکیت و موقعیت جغرافیایی اراضی کشاورزی فراهم می‌کند.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان شمالی در ادامه افزود: اجرای این طرح علاوه بر جلوگیری از تعرض به اراضی ملی و کشاورزی، مسیر بهره‌مندی کشاورزان از تسهیلات بانکی و حمایت‌های دولتی را نیز هموار می‌سازد.

وی بیان کرد: برای اجرایی شدن کامل این طرح، باید ساختارهای اجتماعی و فرهنگی نیز هم‌راستا با آن اصلاح شود و هنوز بسیاری از کشاورزان آگاهی لازم نسبت به مزایای دریافت سند مالکیت ندارند و به‌همین دلیل از این طرح استقبال نمی‌کنند.

مقدسی گفت: صدور سند نه تنها امنیت مالکیت کشاورزان را تضمین می‌کند، بلکه در برابر مشکلات حقوقی، تغییر کاربری‌های غیرمجاز و یا فروش‌های غیرقانونی نیز یک سپر مطمئن محسوب می‌شود.

به گفته مسئولان، یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر صدور اسناد برای زمین‌های کشاورزی، تقاضامحور بودن روند صدور سند است، در واقع صدور سند تنها در صورت مراجعه و پیگیری مالکان انجام می‌شود و همین موضوع سبب شده بسیاری از بهره‌برداران سنتی، به‌ویژه در مناطق روستایی، اقدامی در این زمینه انجام ندهند.

در استان خراسان شمالی، ۴۴ درصد جمعیت حدود یک میلیون نفری در نواحی روستایی سکونت دارند و بخش کشاورزی مهم‌ترین منبع معیشت آنان به شمار می‌رود. در عین حال، تنها ۱۳ درصد از کل اراضی استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد که با تثبیت مالکیت این اراضی، هم بهره‌وری بالا می‌رود و هم از تخریب منابع طبیعی جلوگیری می‌شود.

بر اساس آمار رسمی، سهم بخش کشاورزی خراسان شمالی از تولید ناخالص کشاورزی کشور ۱.۱ درصد است. اما همین سهم اندک، اصلی‌ترین موتور تولید در استان است که باید با ابزارهایی مانند اسناد رسمی، حمایت‌های بیمه‌ای و مالی تقویت شود.

سطح زمین های کشاورزی و بایر خراسان‌شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.

کد خبر: ۳۳۶٬۷۰۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha