به گزارش بازار، نوبخت اژدری روز سهشنبه گفت: این تعداد بهرهبردار کشاورزی در یک هزار و ۲۷۱ روستای استان اردبیل مشارکت خود را در روند اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها از اول سال زراعی جاری در مهر ماه آغاز کردهاند.
وی بیان کرد: در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، کشت ۳۲ محصول استراتژیک کشاورزی اعم از گندم، جو، دانههای روغنی، سورگوم، ذرت، حبوبات و علوفه در استان اردبیل آغاز شده و متخصصان حفظ نباتات و زراعت در تلاش هستند تا با همکاری و همیاری بهرهبرداران و کشاورزان این محصولات مراحل رشد رویشی و زایشی خود را به اتمام برساند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، کشت دیم انواع محصولات زراعی از جمله غلات (گندم و جو)، دانههای روغنی (کلزا، کاملینا)، حبوبات (نخود و عدس)، علوفه (یونجه و شبدر) مورد حمایت دولت قرار میگیرد.
وی افزود: در اجرای این طرح ۲۰۰ کارشناس کشاورزی به عنوان ناظر فنی مشارکت دارند که از این تعداد ۴۷ کارشناس بخش دولتی و ۱۵۷ کارشناس بخش خصوصی هستند که در ۱۲ شهرستان، ۳۶ مرکز و یک هزار و ۲۷۱ روستای استان اردبیل فعالیت خود را آغاز کردهاند.
اژدری با تاکید بر ضرورت تلاش همگانی برای مدیریت مزرعه و تولید محصول بیشتر در سال جاری زراعی اظهار کرد: طی سال زراعی گذشته به رغم وجود شیوع بیماری شته روسی و شیوع جوندگان از جمله موش در منطقه مغان، استان اردبیل در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها مقام برتر کشوری را کسب کرد.
وی اضافه کرد: بر اساس برنامه ابلاغی طرح جهش تولید در دیمزارها، پیشبینی میشود در سال زراعی جاری ۴۳۲ هزار تن انواع محصولات در این استان تولید شود که محصول گندم با ۲۳۳ هزار تن، جو با ۸۶ هزار تن و عدس ۱۷ هزار تن بیشترین سهم را دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به بیمه شدن همه مزارع تحت پوشش طرح جهش تولید در دیمزارهای استان اردبیل افزود: برای اجرای بهینه این طرح، تاکنون نزدیک یک هزار کارگاه آموزشی و ترویجی با حدود ۱۵ هزار نفر روز در سطح استان اردبیل برای کشاورزان برگزار شده و همین تعداد هم آموزش انفرادی انجام شده است.
وی پیش بینی کرد که با توجه به بارش های اخیر و نیز وضعیت ۳۰۰ هزار هکتار مزارع گندم که معادل ۴۶ درصد مساحت کل اراضی کشت شده استان را تشکیل می دهد، در صورت نرمال بودن نزولات جوی در هفتههای پیش، استان اردبیل امسال با تولید حدود ۵۵۰ هزار تن محصول گندم و پیشبینی خرید تضمینی ۳۸۰ هزار تن، رکورد جدیدی را ثبت کند.
وی در ادامه با بیان این که در فصل پاییز و زمستان تنها ۱۰۰ میلیمتر بارش در استان اردبیل اتفاق افتاد، در حالی که حداقل باید ۱۵۶ میلیمتر بارش رخ میداد، اضافه کرد: این وضعیت موجب بروز تنش در مزارع گندم استان شد که امیدواریم با جبران بارش در هفتههای آینده، کاهشی در تولید گندم استان رخ ندهد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین کشت بذر مرغوب و اصلاح شده و کاشت ۱۴ رقم بذر در اراضی آبی و ۱۸ رقم بذر در اراضی دیم استان را موجب تداوم و استمرار تولید غلات در استان اردبیل ذکر کرد و گفت: سال گذشته با اختصاص ۶۴ هزار میلیارد ریال اعتبار، ۳۷۳ هزار تن محصول گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان استان اردبیل به شکل تضمینی خریداری شد.
نظر شما