به گزارش بازار، وحید واسطه روز دوشنبه اظهار کرد: بیشترین سهم از این آب تحویلی، مربوط به بخش کشاورزی با بیش از ۲۸ میلیون مترمکعب بوده و حدود ۱۷ میلیون مترمکعب نیز به مصرف شرب و بهداشت اختصاص یافته است.
وی افزود: عمده آبی که برای مصارف کشاورزی رهاسازی شده از سدهای شیریندره در شهرستان مانه و سملقان، بارزو در شهرستان شیروان، بیدواز در شهرستان اسفراین و دیگر سدهای استان تامین شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برای تامین آب شرب شهرهای بجنورد، شیروان و اسفراین نیز بخشی از ظرفیت سدهای مذکور مورد استفاده قرار گرفته و آب به شرکت آب و فاضلاب استان تحویل شده است.
واسطه با اشاره به اقدامات انجامشده در راستای طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی اظهار کرد: در این مدت؛ ۳۵۰ حلقه چاه غیرمجاز برداشت آب زیرزمینی با همکاری مراجع قضایی و نیروی انتظامی در استان مسدود شده است.
وی افزود: شناسایی و انسداد چاههای غیرمجاز به صورت مداوم توسط گروههای گشت و نظارت این شرکت انجام میشود تا از هدررفت منابع آب زیرزمینی جلوگیری شود.
معاون شرکت آب منطقهای خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سال گذشته بیش از ۲۸ کیلومتر از رودخانهها و مسیلهای مهم استان که به لحاظ عبور ایمن سیلابها در معرض تهدید بودند، لایروبی و ساماندهی شدند.
وی ادامه داد: این اقدامات در راستای کاهش خطر سیلاب، حفاظت از حریم رودخانهها و افزایش ظرفیت عبور آب انجام شده و تاکنون از زمان تاسیس شرکت آب منطقهای در سال ۱۳۸۴ در مجموع حدود ۱۸۰ کیلومتر از رودخانههای مهم استان لایروبی شدهاند.
واسطه همچنین از رفع تصرف ۳۳ هکتار معادل ۳۳۰ هزار مترمربع از اراضی حریم و بستر رودخانههای استان که بهصورت غیرقانونی اشغال شده بودند، خبر داد.
وی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۴۵ دستگاه موتورپمپ برداشت غیرمجاز آب از رودخانهها جمعآوری شد تا از بهرهبرداری بیرویه و آسیب به منابع آب سطحی جلوگیری شود.
خراسان شمالی دارای ۶ هزار و ۶۰۰ کیلومتر رودخانه و مسیل است که از این میزان، حدود ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر جزو رودخانهها و مسیلهای مهم به شمار میرود و نیازمند مراقبت و نظارت مستمر هستند.
نظر شما