به گزارش بازار به نقل از توانیر، حامد احمدی افزود: این کنتورها به عنوان یکی از اجزای اصلی شبکههای هوشمند، در مدیریت مصرف انرژی برق کشور نقش مهمی دارند، به همین دلیل توسعه و نصب کنتورهای هوشمند برق در ایران طی سالهای اخیر به یکی از اولویتهای صنعت برق تبدیل شده است.
احمدی اظهار داشت: تا به امروز بیش از ۴ میلیون و هشتصد هزار کنتور هوشمند برق در تعرفههای مختلف نصب شده و نکته قابل اشاره این است که آمار نصب کنتورهای هوشمند در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۳ نسبت به ۶ ماه نخست رشد ۳ برابری داشته است.
مدیرکل هوشمندسازی و فناوریهای نوین توانیر افزود: کنتورهای هوشمند با اندازهگیری دقیق مصرف، اطلاعرسانیهای برخط، دادهکاوی و پیشبینی مصرف، باعث ارتقای مدیریت بهینه بار و کاهش هزینهها میشوند. این کنتورها دو کار اساسی را انجام میدهند یکی اینکه دیتاها و اطلاعات مصرف مشترکان را به صورت برخط دریافت کرده و این قابلیت را برای مشترکان به وجود میآورند که بتوانند نسبت به مدیریت مصرف انرژی و بهینهسازی مصرف خود اقدام کنند و به این ترتیب ارتباط دوسویهای بین شرکتهای توزیع و مشترکان برقرار میشود و دیگری اینکه، از قابلیتهای این کنتورها شناسایی مشترکان پرمصرف و بد مصرف است و باعث میشود این گروه از مشترکان تدابیر لازم را برای اصلاح الگوی مصرف خود بیاندیشند، همچنین میتوان نقاط ضعف شبکه را شناسایی کرده و قبل از اینکه مشترک بخواهد وارد شرایط بحرانی نظیر مشکلاتی مثل افت ولتاژ و یا کیفیت توان در شبکه شود، همکاران ما سریعاً متوجه شده و نسبت به رفع مشکل اقدام کنند.
احمدی در پایان گفت: استفاده از کنتورهای هوشمند در دنیا روز به روز بیشتر شده و شرایطی را فراهم میآورد که مشترکان بتوانند انرژی الکتریکی با کیفیتتری را دریافت کرده و در شرایط مطلوبتری برقرسانی برایشان انجام شود.
نظر شما