به گزارش بازار، قاسم کریمزاده روز یکشنبه در حاشیه شورای کشاورزی مازندران در ساری اظهار کرد: زمان پایان صید ماهیان استخوانی در دریای مازندران ۱۵ فروردینماه بوده که براساس مصوبه کمیته صید سازمان شیلات ایران و با هدف کمک به تامین مولد و تکثیر طبیعی ماهیان ۲۵ فروردینماه اعلام شده است.
وی با اشاره به تعطیلی صید تا ۲۵ فروردینماه در دریای مازندران، گفت: براساس مصوبه کمیته صید سازمان شیلات تورهای صیادان میانکاله تا پنجم اردیبهشتماه در دریا پهن خواهد بود.
مدیرکل شیلات مازندران گفت: تورهای ۱۷ تعاونی صیادی میانکاله تا پنجم اردیبهشت ماه برای تامین مولد پهن خواهد ماند.
کریمزاده گفت: براساس آخرین آمار در ابتدای فروردینماه میزان صید ماهی در دریای مازندران از سه هزار و ۸۰۰ تن گذشت و آخرین آمار و میزان صید هم در پایان فصل صید اطلاعرسانی خواهد شد.
مازندران با توجه به در اختیار داشتن بیشترین ساحل جنوبی دریای خزر و وجود رودخانههای متعدد یکی از استانهای پیشرو در آبزیپروری و فعالیتهای شیلاتی است، سالانه حدود ۳۰ هزار تن انواع آبزیان تولید شده در این استان به سایر نقاط کشور و صادرات ۱۲ تا ۲۰ هزار تنی محصولات شیلاتی به ارزش ۲۰ تا ۲۵میلیون دلاری نیز انجام می شود.
همسایگی با دریای خزر در نوار ساحلی به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر و وجود ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره در این استان با اشتغال حدود چهارهزار و ۲۰۰ نفر و همچنین فعالیت بیش از سههزار و ۸۰۰ مزرعه آبزیپروری سبب شده که مازندران بیشترین سهم را در فعالیتهای شیلاتی جنوب دریای خزر داشته است.
صید و ماهیگیری در سواحل دریای خزر به روش " پره " است به این صورت که تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا (۱۴ متری عمق دریا) ریخته و پس ازانباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه های کفال، سفید و کپور، به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می شود.
سر صیاد، فوکا پوش (صیادان باچکمه های بلند) تور ریز، چینت چی (مرمت کار تور) قایقران و تراکتور ران از نیروهای اصلی در انجام صیادی پره هستند.
نظر شما