۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
چه سهامی را نگهداری کنیم؟
یادداشت؛

چه سهامی را نگهداری کنیم؟

آرش موسوی‌نسب معتقد است که در ارزیابی پرتفو باید وضعیت بازدهی سالانه و همچنین چشم‌انداز بازدهی سهام در بلندمدت مورد بررسی قرار بگیرد و سپس درباره فروش یا نگهداری تصمیم گیری کرد.

بازار؛ گروه بورس: آرش موسوی‌نسب، تحلیلگر بازار سرمایه درباره فرمول و چگونگی چینش و تغییر ترکیب دارایی در بورس یادداشتی به تحلیل بازار ارائه کرد که جزئیات را در زیر می خوانید؛

سهامداران باید بازده ytm یکساله ترکیب دارایی فعلی را بسنجند اگر موفق شدند به هر روشی و با هر ترکیبی بازده ۶۰ درصدی سالانه کسب کنند به ترکیب نباید دست زد اما اگر موفق به این کار نشدید بازنگری کنند

فرض کنید شما سهم الف را دارید که سال گذشته ۱۰۰ درصد بازده داشته و علت این بازدهی هم کماکان برقرار است پس منطق حکم به نگهداری همان دارایی وجود دارد. اما اگر سهمی را دارید که بازدهی منفی در سال گذشته داشته قطعا نیاز دارید در ترکیب بازنگری کنید.

در سال گذشته 51 سهم بازدهی ۷۵ درصد به بالا داشته‌اند که از این تعداد ۱۴ سهم در گروه سیمانی قرار دارند فروش خوب در بورس، عدم قیمت‌گذاری دستوری و کشف قیمت بر مبنای عرضه و تقاضا همراه با حاشیه سود مناسب علت رشدهای خوب در گروه سیمان بوده است. در این گروه مثل همه صنایع ریسک قیمت گاز و قطعی برق وجود دارد اما چون شرکت‌ها گرفتار قیمت دستوری نیستند، عملا در مواقعی که این مشکلات تولید را کاهش می‌دهد افزایش نرخ به علت تقاضا کاهش تولید را پوشش می‌دهد. دو هلدینگ سیمانی هم در این جمع قرار دارند که طبیعتا با رشد قیمت دارایی‌ها nav رشد می‌کند و باعث رشد قیمت خود هلدینگ‌ها می‌شود.

سه شرکت در لیست پرسودهای سال گذشته موضوع انتقال مدیریتی داشتند و سهامدار عمده تغییر کرده‌است، معمولا در پروسه‌های انتقال شرکت‌ها دو فاز را شاهد هستیم فاز اول رشد قبل از انتقال چون فروشنده ترجیح به انتقال در قیمت‌های بالاتری را دارد. فاز دوم پس از انتقال در صورتی که خریدار توان ایجاد تغییرات اساسی در شرکت پس از انتقال را داشته باشد به طور قطع امکان رشد قیمت پس از پروسه انتقال به علت ساختار مدیریت جدید و اتفاقات بنیادی جدید در شرکت وجود خواهد داشت.

دو نماد از صنعت مس در این لیست حضور دارند که به واسطه رشد قیمت ارز و قیمت جهانی مس و با نگاه به وضع تعرفه از سوی آمریکا بر روی مس کانادا چشم‌انداز رشدی دارند.

برخی نمادها با توجه به افزایش نرخ‌های محصولات در سال ۱۴۰۳ و حفظ میزان تولید و حاشیه سود شرکت موفق شده در لیست پربازده‌ترین ها قرار بگیرند. چون دپوی مناسب مواد اولیه در کنار قیمت فروش بالا در مقایسه با قیمت متوسط طول سال شرایط بنیادی مناسبی برای برخی شرکت ها نقش موثری در سودآوری آنها داشت.

وصول مطالبات برخی پتروشیمی های اوره‌ساز از دولت از یک سمت و فروش عمده صادراتی برخی از آنها با توجه به نرخ ارز توافقی شرایط را نسبت به سایر پتروشیمی ها متفاوت کرد و موفق شدند در جمع پربازده ها قرار بگیرند.

برخی پتروشیمی ها هم که عملکرد بنیادی مشخصی داشته و فروش و حاشیه سود مناسب همراه با رشد نرخ ارز دلیل کافی برای ثبت سقف‌های جدید و رشد خوب رو ایجاد کرده نیز در لیست پربازده‌ترین ها قرار داشتند.

همچنین اگر نگاه مثبتی به تحولات ایران خودرو با حضور کروز داشته باشیم و با توجه به شرایط اقتصادی مردم صنعت لیزینگ وابسته به ایران خودرو طبیعتا جذابیت خاص خودش را دارد.

بنابراین به طور کلی اگر نمادی سود بالای ۶۰ درصد کسب کرده و چشم انداز مثبتی نیز دارد می تواند جزو دارایی های بلندمدت در پرتفوی سهامداران قرار بگیرد.

کد خبر: ۳۳۴٬۸۸۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha