به گزارش بازار، کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز چهارشنبه به پیشنهاد کمیسیون اروپا برای اعمال تعرفه بر حدود ۲۱ میلیارد یورو از کالاهای وارداتی از آمریکا رأی مثبت دادند. این تدابیر، که شامل محصولاتی مانند سویا، موتورسیکلت، پوشاک، آبمیوه، چوب و لوازم بهداشتی میشود، در سه مرحله و از تاریخ ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) اجرایی خواهد شد.
بر اساس بیانیه کمیسیون اروپا، تعرفههای اعمالشده از سوی آمریکا «ناموجه، آسیبزا و تهدیدی برای اقتصاد جهانی» توصیف شدهاند. با این حال، بروکسل تأکید کرده که در صورت تمایل واشنگتن به دستیابی به توافقی «متوازن و سودمند برای دو طرف»، اجرای تدابیر تلافیجویانه قابل تعلیق خواهد بود.
تعرفههای آمریکا بخشی از سیاست موسوم به «تعرفههای متقابل» دولت ترامپ هستند که با هدف کاهش کسری تجاری ایالات متحده با اروپا و دیگر شرکای اقتصادی اعمال شدهاند. آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا تعرفه ۲۵ درصدی و بر خودروها و بسیاری از کالاهای دیگر تعرفههایی تا ۲۰ درصد اعمال کرده است.
بر اساس اسناد منتشرشده، تدابیر تلافیجویانه اتحادیه اروپا در سه مرحله اجرایی خواهد شد: مرحله نخست شامل اعمال تعرفه بر کالاهایی به ارزش ۳.۹ میلیارد یورو از تاریخ ۲۶ فروردین آغاز میشود. مرحله دوم، از ۲۶ اردیبهشت، شامل تعرفههایی به ارزش ۱۳.۵ میلیارد یورو خواهد بود و در نهایت، مرحله سوم در تاریخ ۱۰ آذر با اعمال تعرفههایی به ارزش ۳.۵ میلیارد یورو اجرا خواهد شد.
برخی تحلیلگران، این اقدام اروپا را در هماهنگی با واکنشهای مشابه چین و کانادا میدانند و معتقدند یک جبهه هماهنگ برابر سیاستهای یکجانبه اقتصادی آمریکا در حال شکلگیری است.
از میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، تنها مجارستان با این بسته مخالفت کرده است. وزیر خارجه و تجارت این کشور در شبکه ایکس نوشت: «تنشزایی راهحل نیست. اقدامات تلافیجویانه تنها فشار بیشتر بر اقتصاد و شهروندان اروپایی وارد میکند. راهحل فقط گفتوگو است، نه مقابله.» با این حال، اجماع در میان ۲۶ کشور دیگر نشاندهنده عزم بروکسل برای مقابله با سیاستهای تعرفهای دولت ترامپ است.
نظر شما