۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷
«ایران ایر» و «آسمان» رتبه اول و دوم تاخیر پروازها در ایام عید

«ایران ایر» و «آسمان» رتبه اول و دوم تاخیر پروازها در ایام عید

عملکرد شرکت های هواپیمایی در نوروز ۱۴۰۴ نشان داد که «ایران ایر» و «آسمان» رتبه اول و دوم رکورددار تاخیرها را به خود اختصاص داده اند.

بازار؛ گروه راه و مسکن: برای افرادی که غالبا در یک سال سفرهای هوایی زیادی (داخلی و خارجی) دارند، موضوع تاخیر در پرواز، چندان ناشناخته نیست. تاخیر در پروازهای داخلی و خارجی، گاه و بیگاه پیش آمده و ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت متغیر باشد. اما برای چنین شرایطی قوانین تاخیر در پرواز، تعریف شده تا حقوق مسافر و زیانی که به وی از این محل وارد می‌شود، تامین شود.

حق مسافر در تاخیر پرواز، همان طور که انتظار می‌رود، مبلغی جریمه عددی است که باید از سوی شرکت هواپیمایی پرداخت شود.

تاخیر در پرواز به هر شکلی تاخیر در ساعت از پیش تعیین شده پرواز گفته می‌شود که البته باید توسط نماینده‌ای از شرکت هواپیمایی مربوطه به مسافران اعلام شود. این اطلاع رسانی در تابلوی اطلاعات پرواز نیز، انجام شده و مسافران می‌توانند به موقع نسبت به آن آگاهی پیدا کنند.

از عمده دلایل روتین تاخیر در پروازهای داخلی و خارجی مشکل در امنیت پرواز به دلیل وجود بار یا مسافر مشکوک، اخبار مربوط به احتمال بمب گذاری، شرایط نامساعد جوی که موجب تاخیر یا حتی ابطال پرواز خواهد شد. بدیهی است که تا برطرف نشدن مشکلات جوی، اجازه پرواز داده نخواهد شد. مشکلات و نقص فنی هواپیما تا رفع کامل نیز از موانع دیگر در پرواز خواهد بود که می تواند عاملی در تاخیر پروازها باشد.

تازه ترین گزارشی که شرکت فرودگاه ها از ۳۴ ایرلاین داخلی و خارجی که اقدام به خدمات رسانی از ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ داشته اند نشان می دهد که شرکتهای ایرانی رتبه اول و دوم تاخیر را به خود اختصاص داده اند و اتفاقا یک شرکت ایرانی در میان کمترین تاخیرها بوده و حتی از ایرلاین اماراتی نیز بهتر بوده است.

نکته حائز اهمیت این است که «ایران ایر» با میانگین ۸۱ دقیقه تاخیر و شرکت هواپیمایی «آسمان » با میانگین ۵۲ دقیقه تاخیر بالاتر از تمامی این ایرلاین ها قرار گرفته اند.

در میان شرکتهایی که شرکت فرودگاه ها گزارش داده است شرکت «آتا» و شرکت هواپیمایی « قشم ایر» رتبه سوم و چهارم را به خود اختصاص داده اند.

شرکت «آتا» که اخیرا با چالش خوش آمدگویی به زبان تُرکی در مسیر هوایی تبریز مواجه شده و حتی کار به تکذیب از سوی روابط عمومی این شرکت نیز کشید با میانگین ۳۷ دقیقه تاخیر با کل پرواز ۱۴۲ نمی تواند عدد مناسبی باشد.

شرکت هواپیمایی «قشم ایر» نیز که این روزها با مدیر عامل جدید خود، سفر وزیر راه و شهرسازی به مشهد مقدس را با هواپیمایی قشم ایر افتخار می داند رتبه چهارم را در میان ایرلاین های ایرانی به دست آورده است.

شرکت هواپیمایی قشم ایر با میانگین ۳۴ دقیقه تاخیر با ۱۷۹ پرواز رتبه چهارم را در میان ایرلاین های ایرانی و در این لیست منتشره که ۳۴ ایرلاین داخلی و خارجی را مورد بررسی قرار داده است رتبه هشتم را به دست آورده است.

اما در گزارشی که شرکت فرودگاه ها منتشر کرده است شرکت هواپیمایی سپهران با میانگین تاخیر ۵ دقیقه در هر پرواز، کمترین تاخیر و بهترین عملکرد را در نوروز ۱۴۰۴ داشته است.

بنابراین گزارش که بر اساس تمامی پروازهای تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ شرکتهای هواپیمایی داخلی و خارجی تنظیم شده است، شرکت «سپهران» در ۱۶۵ پرواز ۸۶۹ دقیقه تاخیر داشته و متوسط تاخیر در هر پرواز ۵ دقیقه بوده است. شرکت «چاینا سادرن ایرلاینز» هم با متوسط ۵ دقیقه تاخیر هم رده با سپهران در بهترین جایگاه قرار گرفته است.

حال با توجه به افزایش نرخ سوخت و به تبع آن گران شدن بلیت ها، مسیرهای هوایی برای افراد خاصی مورد استفاده قرار بگیرد پس به نظر می رسد قوانین مربوط به تاخیر در پروازها و پرداخت جریمه از سوی ایرلاین ها به مسافران باید مورد دقت نظر بیشتری قرار بگیرد و سازمان هواپیمایی کشوری با وسواس بیشتری به این موضوع ورود کند.

۱۵۹ . ۱۱۸

کد خبر: ۳۳۴٬۲۸۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha