۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸
ورود ۳۴ هزار تُن کالای غیرنفتی به گلستان با ارزش ۸۹ میلیون دلار
مدیرکل گمرکات استان گلستان خبر داد

ورود ۳۴ هزار تُن کالای غیرنفتی به گلستان با ارزش ۸۹ میلیون دلار

مدیرکل گمرکات استان گلستان اعلام کرد: سال گذشته، حدود ۳۴ هزار تُن انواع کالای غیرنفتی از طریق مبادی گمرکی این استان، از جمله مرز اینچه‌برون، وارد شد.

به گزارش بازار، شهریار شهریاری افزود: مبدا کالاهای وارداتی به این استان ۲۴ کشور آسیایی، اروپایی و آفریقایی بوده است.

وی اضافه کرد: دیزل ژنراتور، روغن خام سویا، قسمتی از خط تولید دستگاه تزریق پریفرم، روغن پایه معدنی، بخشی از دستگاه پلیمراسیون (راکتور)، قسمتی از تجهیزات کامل گلخانه و انواع پارچه جین، ساده و متقال از جمله کالاهای وارد شده به گمرکات گلستان در سال گذشته بوده است.

شهریاری ادامه داد: چین، ترکیه، ترکمنستان، انگلستان، لوکزامبورگ، هند، ایتالیا، کانادا، قزاقستان، آلمان، امارات و برخی دیگر کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی از مهمترین کشورهای مبدا واردات کالاهای غیرنفتی به گمرکات گلستان بوده‌اند.

مدیرکل گمرکات گلستان همچنین گفت: چین با بیش از ۲۴ میلیون دلار و ترکیه با حجم کالای افزون بر ۲۰ میلیون دلار در صدر کشورهای صادر کننده کالاهای غیرنفتی به گمرک گلستان در سال گذشته قرار دارند.

به گفته شهریاری، دیزل ژنراتور و روغن خام پایه نیز از برترین کالاهای وارداتی به کشور از گمرکات گلستان بوده است.

این مقام مسوول همچنین ۹ فروردین امسال هم در گزارشی از صادرات حدود ۷۱۹ هزار و ۳۰۸ تُن کالای غیرنفتی از مبادی گمرکی گلستان در سال گذشته خبر داده بود و اعلام کرد: ارزش این صادرات به ۴۶۳ میلیون دلار بوده است.

شهریاری افزود: این میزان صادرات از نظر وزنی ۳۲ درصد و از نظر ارزش دلاری ۴۲ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد داشته است.

مدیرکل گمرکات گلستان اضافه کرد: این کالاها به ۲۹ کشور در قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکا صادر شده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به ترکمنستان، قزاقستان، عراق، ازبکستان، پاکستان، افغانستان، روسیه، ترکیه، ایتالیا، هند و امارات اشاره کرد.

وی گفت: ترکمنستان با ۱۶۱ میلیون و ۲۲۸ هزار دلار (۳۴.۸۳ درصد) و قزاقستان با ۱۴۹ میلیون و ۳۴۵ هزار دلار (۳۲.۲۶ درصد) در صدر مقاصد صادراتی گلستان قرار دارند.
شهریاری همچنین پسته خندان، ید، لوله و پروفیل آهنی، پنیر، میله‌های آهنی، پلی‌استایرن، خوراک آبزیان، پسته فندقی، پلی‌اتیلن و نئوپان را ۱۰ کالای اصلی صادراتی این استان در سال ۱۴۰۳ معرفی کرد و افزود: ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی به طور متوسط ۰.۶ دلار بوده است.

کد خبر: ۳۳۳٬۹۷۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha