به گزارش بازار، اگر شما هم به دنبال یک فرصت شغلی مطلوب هستید تا بتوانید درآمد خود را ارتقا داده و وارد بازار کار شوید، راه اندازی یک کارگاه قطعه شویی میتواند پیشنهاد خوبی برایتان محسوب شود. دستگاه قطعه شویی یک ماشین صنعتی بوده که این روزها در زمینههای مختلفی کاربرد دارد. همین موضوع باعث شده تا فرصت اشتغال برای شما از این طریق ایجاد شود. با کسب اطلاعات درباره قیمت دستگاه قطعه شویی، مراحل راه اندازی کار، وسایل مورد نیاز و همه عوامل موثر در روند موفقیت، میتوانید با آگاهی کاملی فعالیت خود را به صورت حرفهای شروع کنید. در بخشهای بعدی با ما همراه شوید تا توضیحات بیشتری در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.
مراحل راه اندازی کار
در زمان راه اندازی هر کسب و کاری، به هیچ عنوان شما نباید بیگدار به آب بزنید. در ابتدا اطلاعات خود را درباره مراحل و روند شروع کار بالا برده و سپس با آگاهی کافی در این زمینه وارد میدان رقابت شوید. این کار باعث میشود تا به انتخاب درست دستگاه قطعه شویی ماشین سنگین، سبک و یا مدلهای مختلف بپردازید. در این بخش مهمترین مراحلی که پیش از شروع کار باید پشت سر بگذارید را به صورت کامل مورد بررسی قرار میدهیم.
نیازسنجی و بررسی وضعیت بازار
در اولین قدم شما باید به شناسایی دقیق بازار هدف خود بپردازید. مشخص کنید که در محدوده منتخب شما، کدام خدمات قطعه شویی بیشتر نیاز است. وضعیت کار رقبا در این زمینه را هم به صورت کامل مورد بررسی قرار دهید. از این طریق شما میتوانید بهترین دستگاه قطعه شویی را متناسب با نیاز بازار انتخاب کرده و خدماتی کاملا متمایز با رقیبان خود ارائه دهید. در این حالت احتمال دیده شدن کسب و کار شما تا حد زیادی افزایش پیدا میکند.
انتخاب یک مکان مناسب
در قدم بعدی باید یک مکان مناسب برای راه اندازی کارگاه قطعه شویی انتخاب کنید. انتخاب مکان اهمیت بسیار بالایی داشته و میتواند تا حد زیادی در روند موفقیت کسب و کار شما هم اثرگذار باشد. به همین دلیل توصیه میکنیم تلاش خود را به کار بگیرید تا یک انتخاب هوشمندانه و دقیق در این زمینه داشته باشید. از جمله مهمترین نکاتی که در زمان انتخاب مکان کارگاه باید در نظر داشته باشید، میتوانیم به گزینههای زیر اشاره کنیم.
- امکان دسترسی به منابع آب کافی و باکیفیت
- دارای سیستم دفع فاضلاب و شبکه فاضلاب
- فضای کافی و مساحت مناسب
- داشتن پارکینگ
- امکان توسعه و گسترش فضا
- ایمنی دقیق
- فاصله کافی از مناطق مسکونی
- نورپردازی کافی
- رعایت اصول و قوانین مربوط به محیط زیست
اخذ مجوزهای لازم برای راه اندازی کارگاه قطعه شویی
از دیگر مراحلی که برای راه اندازی قطعه شویی باید در نظر داشته باشید، میتوانیم به دریافت مجوزهای لازم از ارگانها و نهادهای مرتبط اشاره کنیم. در ابتدای کار شما باید مجوزهای مورد نیاز را از سازمان محیطزیست، وزارت بهداشت و سایر ارگانهای اثرگذار دریافت کرده تا بتوانید به صورت کاملا قانونی و بدون مشکل، فعالیت خود را شروع کنید.
توصیه میکنیم برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در روند کار، از قوانین محلی هم پیروی داشته باشید. اصول دفع فاضلاب در این زمینه اهمیت بسیار بالایی داشته و باید حتما به صورتی انجام شود که کمترین مشکل را برای همسایگان و افراد محلی به همراه داشته باشد.
خرید دستگاه و وسایل مورد نیاز
برای اینکه بتوانید به عنوان یک کارگاه قطعه شویی فعالیت خود را شروع کرده و خدمات مورد نیاز را ارائه دهید، نیاز به تجهیزات و ابزارهای مختلفی دارند. این تجهیزات میتوانند تا حد زیادی بر روی کیفیت خدمات و فرایند شستوشو اثرگذار باشند. به همین دلیل توصیه میکنیم اطلاعات خود را درباره آنها ارتقا داده و حتما از لوازم باکیفیت و سطح بالا استفاده کنید. بودجهای را برای خرید وسایل کنار گذاشته و مطابق با آن، به انتخاب لوازم مورد نیاز بپردازید.
آموزش و استخدام کارکنان
بعد از اینکه مراحل قبلی را پشت سر گذاشتید، نیاز به کارکنان مجرب و ماهری دارید تا بتوانید شروع به ارائه خدمات بکنید. توجه داشته باشید کارکنانی که برای شروع کار استخدام میکنید، نیاز به تجربه و دانش کافی در زمینه قطعه شویی دارند تا بتوانند بدون آسیب زدن به دستگاه، لوازم و قطعات نیازمند به شستوشو، این کار را انجام دهند. رعایت نکات ایمنی توسط این کارکنان هم اهمیت بسیار بالایی داشته و اصلا نباید نادیده گرفته شود. از این رو آموزش آنها را در برنامههای خود قرار دهید تا بدون آگاهی لازم شروع به انجام کار نکنند.
وسایل لازم برای قطعه شویی
همان طور که در بخشهای قبلی هم به این موضوع اشاره کردیم، تامین وسایل مورد نیاز برای قطعه شویی، یکی از مهمترین مراحلی است که پیش از شروع کار باید پشت سر گذاشته شود. انتخاب و خرید این وسایل تا حد زیادی میتواند به حوزه کاری و خدمات ارائه شده شما وابسته باشد. با این وجود، برخی از این موارد از الزامات هستند و قبل از شروع کار باید آنها را تهیهکرده باشید. از جمله اصلیترین وسایل لازم برای قطعه شویی، میتوانیم موارد زیر را در نظر داشته باشیم.
- دستگاههای قطعه شویی
- مواد شوینده مخصوص
- تجهیزات ایمنی مانند لباس، دستکش، ماسک، عینک و ...
- سیستم تهویه اصولی
- تجهیزات مربوط به جابجایی و حمل قطعات سنگین
راه اندازی دستگاه قطعه شویی
بعد از اینکه همه مراحل فوق را پشت سر گذاشته و لوازم مورد نیاز را تهیه کردید، نوبت به راه اندازی دستگاه قطعه شویی میرسد. راه اندازی این دستگاه و نصب آن کار چندان پیچیدهای نبوده و شما به راحتی با در نظر داشتن نکاتی خاصی، میتوانید این مرحله را هم پشت سر بگذارید.
در این بخش اصول راه اندازی را به صورت کامل شرح میدهیم تا بدون کمترین مشکل، بتوانید فعالیت خود را شروع کنید.
- در ابتدا باید بهترین و صافترین سطح را برای دستگاه قطعه شویی انتخاب کنید. یک ورق به ضخامت 3 الی 4 میلیمتر و در ابعاد حداقل 20 در 20 سانتی متر زیر پایههای دستگاه قرار دهید تا وزن بالای آن و آب موجود در دستگاه، باعث فرو رفتن آنها در زمین نشود.
- در قدم بعدی باید به تراز کردن دستگاه پرداخته و پایهها را در صافترین حالت تنظیم کنید.
- سپس درب فیلتر دستگاه را بازکرده و آب مخزن را تا لبه آن پر کنید. بعد از این کار درب فیلتر را در جای خود قرار داده و ببندید.
- سپس نوبت به وصل کردن برق دستگاه میرسد. انتخاب کابل مناسب با ضخامت اصولی باید بر اساس فاصله دستگاه تا کنتور باشد. به همین دلیل توصیه میکنیم از یک برقکار مجرب برای این کار کمک بگیرید.
- در قدم بعدی نوبت به مرحله نصب مشعل میرسد که باید در جای مناسبی قرار بگیرد.
- سپس دودکش را روی خروجی دستگاه قرار دهید.
- بعد از اینکه مشعل روشن شد، دمای آب دستگاه باید به 83 درجه سانتی گراد برسد. رسیدن به این دما بسته به حجم آب مخزن میتواند بین نیم تا یک ساعت زمان ببرد.
- در این قدم باید مواد شوینده به مخزن آب اضافه کنید. در ازای هر صد لیتر آب شما باید دو کیلو مواد شوینده بریزید.
- در گام بعدی باید دو دقیقه پمپ آب دستگاه را روشن بگذارید تا آب و شوینده مخلوط شوند.
مزایا و معایب شغل قطعه شویی
از دیگر نکاتی که پیش از شروع فعالیت در این زمینه باید در نظر داشته باشید، باید به مزایا و معایب قطعه شویی اشاره کنیم. قطعه شویی در بسیاری از مواقع به عنوان یک سرمایه گذاری و یا حرفه سودآور در نظر گرفته میشود، با این وجود شناخت مزایا و معایب آن به شما کمک میکند تا رویکرد بهتری در این زمینه داشته باشید. در این بخش چند نمونه از مزایا و معایب استفاده از این قطعات را به صورت کامل شرح میدهیم.
مزایای شغل قطعه شویی
- راندمان و دقت بالا
- حذف کامل آلودگیها
- کاهش اصطکاک و سایش قطعات
- افزایش طول عمر قطعات
- صرفه جویی در زمان و هزینه
- سلامتی و ایمنی بالا
- سازگاری با محیط زیست
- تنوع قطعات قابل شستوشو
- استفاده راحت
- گارانتی دستگاه قطعه شویی
معایب شغل قطعه شویی
- نیاز به مواد شوینده باکیفیت
- سرویس و نگهداری اصولی دستگاه
- نیاز به تجهیزات ایمنی در زمان استفاده
- نیاز به تهویه اصولی
- نیاز به تبلیغات برای شروع کار
- درآمد پایین در ماههای ابتدایی فعالیت
سخن پایانی
قطعات صنعتی مختلف معمولا در معرض آلودگیها و چربیهای مختلفی قرار دارند. به همین دلیل در بازههای زمانی مناسبی باید برای شستوشو و تمیز کردن این قطعات اقدام شود. دستگاههای قطعه شویی این کار را به بهترین نحو ممکن و بدون آسیب زدن به قطعات انجام میدهند. در قسمتهای قبلی به صورت کامل به معرفی مراحل مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه قطعه شویی پرداختیم. بر این اساس شما میتوانید با میزان بودجه در دسترس، یک کارگاه متناسب راه اندازی کرده و وارد بازار کار شوید. وسایل مورد نیاز برای شروع کار و همچنین مزایا و معایب را هم موردبررسی قرار دادیم تا با آگاهی بیشتری شروع به فعالیت کنید.
نظر شما