به گزارش بازار، زعفران از جمله محصولات ارزآور برای کشور است. در سالهای اخیر کشت زعفران در بسیاری از شهرهای کشور رونق گرفته، اما افزایش تولید باید با یافتن بازارهای هدف صادراتی همراه شود تا بتواند ارزآوری مطلوبی برای کشور به همراه داشته باشد.
علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران در گفتگویی اظهار کرد: برآورد ما این است در سالی که گذشت بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ تُن زعفران خشک تولید شده است که این میزان تولید برای ۱۲۷ هزار هکتار سطح زیر کشت، آمار خوبی نیست و در این سطح زیر کشت حداقل باید هزار تُن زعفران تولید شود.
در دهههای قبل در هر هکتار حداقل ۶ کیلو زعفران تولید میکردیم، اما چه اتفاقی افتاده که بعد از سالها بهجای اینکه عملکرد ارتقا یابد شاهد اُفت ۵۰ درصدی تولید زعفران در هر هکتار هستیم و به ۳ تا ۳ کیلو و ۵۰۰ گرم در هر هکتار رسیدهایم.
ایران در زمینه تولید و صادرات زعفران رتبه اول را دارد و به حدود ۷۰ کشور دنیا صادرات رسمی زعفران انجام میشود که امارات متحده عربی بزرگترین خریدار زعفران ایرانی است.
اسپانیا دومین کشور خریدار زعفران ایرانی بوده درحالی که خود این کشور یکی از تولیدکنندگان زغفران در دنیا است، سومین کشور مقصد صادرات زعفران ایران، چین و چهارمین کشور افغانستان است.
نظر شما