به گزارش بازار، اف ــ ۳۵ یک جنگنده نسل پنجم پیشرفته است که توسط لاکهید مارتین توسعه یافته و در دسته خود بیرقیب به حساب میآید. با این حال، شایعاتی در مورد "دکمه قطع کننده" که ممکن است برای غیرفعال کردن این هواپیما استفاده شود، نگرانیهایی را در میان متحدان آمریکا ایجاد کرده بود، هرچند که دولت ایالات متحده تأیید کرده که چنین دکمهای وجود ندارد. در عوض، ایالات متحده میتواند با محدود کردن نگهداری، لجستیک و بهروزرسانی نرمافزاری اف-۳۵، کارایی بلندمدت این هواپیما را به طور مؤثر کاهش دهد و آن را بیاثر کند.
موارد قبلی، مانند اختلاف دیپلماتیک بین ایالات متحده و ترکیه، نشان داده است که چگونه عدم تأمین این منابع میتواند بر تواناییهای نظامی یک متحد تأثیر بگذارد. در مورد ترکیه، ایالات متحده پس از خرید سامانه دفاع هوایی روسی توسط این کشور، مشارکت ترکیه در برنامه اف-۳۵ را لغو کرد که منجر به تنشها و تحریمهای دیپلماتیک شد. به طور مشابه، در دوران ریاستجمهوری ترامپ، کمکهای نظامی به اوکراین متوقف شد که بر ناوگان اف-۱۶ این کشور تأثیر گذاشت.
این اقدامات و تنشها منجر به انباشت ۴۰۰ فروند اف-۳۵ برای صادرات به کشورهای مختلف شده است و نگرانیها درباره اینکه روابط تیره آمریکا با متحدانش میتواند منجر به از دست دادن میلیاردها دلار قرارداد دفاعی و شغل شود، افزایش یافته است. کشورهای دیگر ممکن است به تأمینکنندگان جایگزینی مانند فرانسه، سوئد و کره جنوبی برای نیازهای دفاعی خود روی بیاورند. لاکهید مارتین نیز برای حفظ شراکتها به ویژه با کانادا، مشوقهایی را ارائه کرده است.
در نهایت، اگرچه "دکمه قطع کننده" برای اف-۳۵ وجود ندارد، توانایی دولت ایالات متحده برای محدود کردن بهروزرسانیها و تأمین منابع حیاتی اثر مشابهی دارد و با کاهش اعتماد کشورهای دیگر به آمریکا به عنوان یک متحد قابل اعتماد، کشورهای دیگر به دنبال شراکتهای دفاعی جایگزین هستند که میتواند تهدیدی برای درآمد آینده صنعت دفاعی ایالات متحده باشد.
نظر شما