به گزارش خبرنگار بازار، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و پارک علم و فناوری استان قم برای فراهم آوری تسهیلات و حمایتهای لازم از واحدهای فناور مرکز رشد مشترک کشاورزی قبل از ظهر شنبه توافقنامه همکاری امضاء کردند.
در این توافق نامه برنامهریزی، توسعه، و بهرهبرداری از مرکز رشد مشترک واحدهای فناور کشاورزی استان قم، شناسایی، پذیرش، استقرار، و حمایت از فعالیتهای هستهها واحدهای فناور برای توسعه و تجاریسازی فناوریهای کشاورزی از اولویتهای اصلی بوده است.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم، با اشاره به اینکه این توافق نامه در راستای ایجاد بستری مناسب برای تحقق اقتصاد دانشبنیان به عنوان زیرساخت اصلی اقتصاد مقاومتی و در اجرای سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری انجام شده است، گفت: هدایت سرمایههای انسانی به سوی کسب و کارهای دانش بنیان از جمله اهداف مهم تأسیس و راه اندازی مراکز رشد فناوری است.
ضرورت توسعه زیرساختهای فناوری کشاورزی
سید حسین اخوان علوی با تأکید بر اهمیت توسعه زیرساختهای فناوری در حوزه کشاورزی، گفت: بدون شک توسعه و گسترش فعالیتهای بخش کشاورزی تنها با ایجاد زیرساخت و ابزارهای فناوری امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه حمایتها و ارائه تسهیلات برای مرکز رشد کشاورزی مانند سایر مراکز رشد مستقر در پارک علم و فناوری فعال و مداوم خواهد بود، گفت: پارک علم و فناوری استان قم در زمینه اخذ مجوز تأسیس، صدور ابلاغ مدیر و اعضای شورای فناوری، آموزش و مشاوره کارکنان در خصوص راه اندازی و مدیریت، حمایت و پشتیبانی مالی و اعتباری از هستهها و واحدهای فناور مستقر، بهرهمندی آنها از آیین نامههای حمایتی و انواع خدمات آموزشی و مشاورهای پارک، نظارت بر فرایند جذب، پذیرش و ارزشیابی هستهها و واحدهای فناورهمکاری و صدور مجوزهای لازم توانسته خدمات خوبی را ارائه دهد.
توسعه فناوری در حوزههای مختلف کشاورزی یک اصل اجتناب ناپذیر است
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم نیز در این جلسه با بیان اینکه توسعه فناوری در حوزههای مختلف کشاورزی یک اصل اجتناب ناپذیر است، گفت: در حال حاضر ساختمانی با زیر بنای 500 مترمربع از ساختمانهای شماره 2 مرکز به انضمام یک هکتار از زمینهای زراعی در ایستگاه جنب بوستان غدیر در اختیار این مرکز رشد قرار دارد.
محمد رضا نائینی تأمین زیرساختهای فیزیکی، تأمین هزینههای جاری و نگهداری ساختمان مرکز رشد را از جمله وظایف مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان عنوان کرد و گفت: امکان استفاده واحدهای فناور عضو مرکز رشد مشترک از عرصه، ادوات، و تجهیزات مزرعهای، صحرایی، آزمایشگاهها، کارگاههای تخصصی استفاده از توان اعضای هیأت علمی و محققان مرکز در داوری و ارزیابی ایدهها، طرحها، و محصولات فناورانه و نیز در ارائه مشاوره و هدایتگری اعضای مرکز رشد مشترک از جمله برنامههای حمایتی مرکز است.
گفتنی است مرکز رشد مشترک کشاورزی دارای 18 واحد فناور عضو زیر نظر سازمانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم و یکی از مراکز رشد تحت حمایت پارک علم و فناوری استان قم است و از بهمنماه سال 97 رسما فعالیت خود را آغاز کرده است.
نظر شما