۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۱
بحران آب بوشهر؛ معضلی چهارفصل | مردم: وعده‌ها کافی نیست، عمل می‌خواهیم
گزارش بازار؛

بحران آب بوشهر؛ معضلی چهارفصل | مردم: وعده‌ها کافی نیست، عمل می‌خواهیم

بوشهر- مشکلات آب استان بوشهر، علاوه بر تابستان، در فصل زمستان نیز ادامه دارد و باعث گلایه‌مندی مردم به ویژه کشاورزان شده است.

بازار، گروه استان‌ها: آب از مشکلات اساسی مردم استان بوشهر در یک دهه اخیر بوده و با وجود اقداماتی که دولت‌های پیشین انجام داده‌اند، اما هنوز این دغدغه مرتفع نشده و تشدید نیز شده است.
تعدادی از مردم استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، ضمن گلایه شدید از مسئولان استان، خواستار اقدام فوری برای بهبود وضعیت آب شرب و کشاورزی استان بوشهر شدند.

بوشهر تنها مرکز استان در کشور که جیره‌بندی آب دارد

سعید رضوانی از ساکنان شهر بوشهر به خبرنگار بازار گفت: بوشهر تنها مرکز استان در کشور و شاید جهان است که جیره‌بندی آب دارد. مشکل کمبود آب، به تابستان و زمستان نیز مربوط نیست و در تمام فصول سال ادامه دارد.

این شهروند بیان کرد: هر ۴۸ ساعت حدود ۶ ساعت آب داریم و ۴۲ ساعت بدون آب هستیم.

رضوانی خواستار اقدام جدی و فوری مسئولان استان و وزارت نیرو برای رفع این مشکل شد.

کرامت الهی از ساکنان دشتستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: این منطقه، علاوه بر آب شرب، در زمینه آب کشاورزی نیز دچار مشکل است.

وی افزود: اگر در ۱۰ سال اخیر، سالانه ۱۰ هزار لیتر به تولید آب استان اضافه می‌کردند، الان مشکل آب شرب رفع شده بود.

نخل‌های دشتستان تشنه‌اند

علی زارعی باغدار دشتستانی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار بازار ابراز داشت: نخل‌ها در دشتستان به ویژه منطقه آب‌پخش، از بی‌آبی بسیار ضعیف شده‌اند و این موضوع خطرناک است.

وی گفت: آب در لوله‌های شهر نیست و نخیلات نیز تشنه هستند و باید فکری اساسی شود.

بیژن افشینی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار بازار یادآور شد: الان فصل زمستان است و کمبود شدید آب داریم، خدا به فریاد تابستان برسد.

وی اضافه کرد: مسئولان به طور مداوم از احداث سد و اجرای آب‌شیرین‌کن سخن می‌گویند ولی مشکلی حل نمی‌شود.

افشینی بیان داشت: امیدوارم یکبار برای همیشه، وعده‌های مسئولان به طور دقیق محقق شود.
 

رضایی: با وزیر نیرو، استاندار و سایر مسئولان ذیربط، مذاکره وپیگیری زیادی داشته‌ایم و در سفر رئیس جمهور به استان بوشهر نیز برای سد دالکی اعتبار خوبی اخذ شده که تکمیل این پروژه را شتاب می‌بخشد


نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار با اشاره به مشکلات آب استان بوشهر اظهار داشت: بوشهر با وجود امکانات و پتانسیلی که دارد، نباید کمبود آب و برق داشته باشد و این مهم نیازمند ورود جدی مدیران است.

ابراهیم رضایی افزود: اکنون آب شرب در بسیاری از نقاط، سهمیه‌بندی است و علاوه بر آن، کشاورزان دشتستانی نیز در زمینه تامین آب مشکلات فراوانی دارند که نیاز است برای نوبت‌بندی آب مزارع و باغات در دشتستان چاره اندیشی شود.

وی اضافه کرد: با وزیر نیرو، استاندار و سایر مسئولان ذیربط، مذاکره وپیگیری زیادی داشته‌ایم و در سفر رئیس جمهور به استان بوشهر نیز برای سد دالکی اعتبار خوبی اخذ شده که تکمیل این پروژه را شتاب می‌بخشد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تکمیل آب‌شیرین‌کن‌های آب‌پخش و وحدتیه و بهبود شبکه آب برای جلوگیری از هدررفت آب نیز جزو اولویت‌های دشتستان است.

رضایی تاکید کرد: برای رفع معضل آب و رضایت مندی مردم، تمام‌توان و ظرفیت موجود را به کار می‌گیریم.

خشکسالی پیاپی از عوامل مشکلات آب است

مدیرعامل آب وفاضلاب استان بوشهر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: اکنون چندین پروژه آب شیرین کن در نقاط مختلف استان بوشهر در دست اجراست که تکمیل هر طرح، کمک شایانی به وضعیت آب استان است.

ابوالحسن عالی افزود: خشکسالی پیاپی در سنوات اخیر، باعث شده که استان‌های همجوار، میزان آب کمتری به استان بدهند و به همین دلیل، تکمیل آب‌شیرین‌کن‌های در دست اجرا، مهم‌ترین اولویت حوزه آب است.

وی ادامه داد: اعتبارات خوبی برای تکمیل آب شیرین کن‌ها تخصص یافته که ابلاغ اعتبارات، موجبات تسریع در تکمیل پروژه‌ها می‌شود.

سد دالکی ۵۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر نیز به خبرنگار بازار گفت: چندین پروژه بزرگ سدسازی در استان بوشهر در دست اجراست که علاوه بر تامین آب کشاورزی، برای آب شرب نیز موثر است.

علی محمدی افزود: سد دالکی از پیشرفت ۵۶ درصدی برخوردار است و سد دشت پلنگ نیز وضعیت مطلوبی دارد.

وی اضافه کرد: سد باهوش و سد خاییز نیز برای بهبود آب استان در دست اجراست که برای پروژه‌های سدسازی، اعتبارات خوبی جذب شده است.

رجایی: اکنون آب شیرین کن ۷۰ هزار متر مکعبی نیروگاه اتمی، فعال است و طبق اعلام مدیران ارشد سازمان، بزودی تکمیل می‌شود

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر به خبرنگار بازار گفت: از نخستین روزی که مسئولیت را پذیرفتم، حل مشکل آب شرب و کشاورزی را در دستور کار قرار دادیم.

شاپور رجایی افزود: متاسفانه این معضل در یک دهه اخیر، هر سال بدتر شده و کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی پیاپی، به این مساله دامن زده است.

وی بیان کرد: اکنون آب شیرین کن ۷۰ هزار متر مکعبی نیروگاه اتمی، فعال است و طبق اعلام مدیران ارشد سازمان، بزودی تکمیل می‌شود.

معاون عمرانی استاندار بوشهر یادآور شد: برنامه ریزی خوبی برای پروژه‌های حوزه آب داریم و به فضل خدا در کمترین زمان ممکن شاهد تکمیل این طرح‌ها خواهیم بود.

آب‌شیرین‌کن‌های بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی به زودی تکمیل می‌شوند

استاندار بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار بازار با اشاره به دیدار با مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار داشت: تمام مشکلات آب استان را مطرح کردم و مقرر شد از طریق مصوبات سفر رئیس‌جمهور، بخش زیادی از دغدغه‌های حوزه آب رفع شود.

ارسلان زارع افزود: ۵ آب شیرین کن که بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، با اعتبارات تخصیص یافته، تکمیل و وارد مدار بهره‌برداری می‌شوند.

وی بیان کرد: کف‌شکنی چاه‌های استان و تزریق اعتبار به سدها نیز برای بهبود وضعیت آب شرب و کشاورزی استان نیز از دیگر اقدامات لازم برای برون‌رفت از این وضعیت است.

استاندار بوشهر یادآور شد: با توجه به وابستگی آب استان بوشهر به استان‌های همجوار، باید منابع پایدار ایجاد کنیم که احداث آب شیرین کن‌ها در همین راستاست.

روزشمار «تحلیل‌بازار» برای وعده‌های مسئولان در حوزه آب

به نظر می‌رسد، رفع کامل مشکلات آب شرب و کشاورزی در استان بوشهر، نیازمند عزم همگانی مسئولان استانی و ملی ونمایندگان مجلس شورای اسلامی است و با شعار و وعده، چیزی درست نمی‌شود.

تحلیل‌بازار، وعده‌های حوزه آب را روزشمار بررسی و بر اساس زمان‌بندی وعده‌ها، از مدیران استانی وملی، پاسخ می‌خواهد و در صورت خلف وعده مدیران ذیربط، شفاف‌سازی خواهد کرد.

کد خبر: ۳۲۷٬۶۶۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha