به گزارش بازار، با مشارکت و سرمایهگذاری فولاد مبارکه و جمعی از دیگر مسئولان استان و منطقه مبارکه افتتاح و کلنگزنی شد.
در این آیینها، هنرستان «تلاش» و تقاطع غیرهمسطح شهدای فولاد (وحدت) مبارکه و ساختمان خانه بهداشت حسنآباد تنگ بیدکان افتتاح و همچنین دو پروژه احداث پل جدید و اصلاح و ایمنسازی جاده و میدان دسترسی به حسنآباد و اجرای پروژه شبکه جمعآوری و خطوط انتقال فاضلاب روستای حسنآباد افتتاح شد.
ایوب درویشی، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان، در این آیین با اشاره به ارزشهای والای انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: ما باتوجهبه تحریمها و دشمنی دشمنان راهی جز انسجام و وحدت نداریم. بخشهای مختلف صنعت باید با همکاری و انسجام خود به آبادانی کشور بپردازند. مجموعه فولاد مبارکه بهعنوان یک بنگاه اقتصادی پیشرو در این منطقه شرایط را بهخوبی برای رشد بخشهای مختلف جامعه از جمله علم و صنعت فراهم کرده است.
وی گفت: صرف نگاه صنعتی نسبت به این بنگاه اقتصادی یک نگاه ناقص بوده و منجر به بروز مشکلات زیادی میشود اما در نگاه درست و منطقی فولاد مبارکه خود را عضوی از جامعه صنعتی میداند که به همسایگان خود، مردم و محیطزیست توجه ویژهای دارد.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان ضمن تشکر ویژه از مدیرعامل مجموعه فولاد مبارکه گفت: اقدامات فولاد مبارکه منجر به افزایش سرمایههای اجتماعی در منطقه شده است.
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل سابق شرکت فولاد مبارکه نیز در این در آیین گفت: اگر فولاد مبارکه در نقطه دیگری از کشور شکلگرفته بود، امروز در این جایگاه قرار نداشت و در حقیقت فرهنگ غنی، نجابت، بلوغ و صبوری مردم این منطقه عامل موفقیت این صنعت بوده است.
یکی از رسالتهای اصلی فولاد مبارکه توجه به زیرساختهای آموزشی، بوده است
وی اضافه کرد: یکی از رسالتهای اصلی فولاد مبارکه طی سالهای اخیر توجه به زیرساختهای امر متعالی آموزش مانند ساخت مدرسه و بهویژه ساخت هنرستانها بوده است. با مطالعه سند تحول بنیادین آموزشوپرورش دریافتیم که در این سند توجه ویژهای به بحث هنرستانها و مهارتآموزی شده است؛ بنابراین ما با تمرکز بر هنرستانهای شهرستان و استان، توسعه مهارتی پاینده را هدف قرار دادیم.
طیب نیا با بیان اینکه دانشآموزان دیروز، کارکنان امروز کارخانههایی مانند فولاد مبارکه و چرخانندگان این صنایع هستند، افزود: ما عمیقاً معتقدیم که نباید نگاه ما معطوف به مدیریت محدود خودمان باشد، زیرا فولاد مبارکه در بلندمدت، همزیستی طولانیمدتی را در کنار همسایگان و دوستان خود مدنظر دارد. درواقع فولاد مبارکه متعالی، در بطن یک شهرستان مبارکه توسعهیافته قابلتصور است.
وی ادامه داد: امروز اگر آوازه مبارکه به دلیل گره خوردن با فولاد و آوازه نام فولاد بهواسطه گره خوردن با نام مبارکه جهانی شده است، این نشئتگرفته از فرهنگ غنی و متعالی مردم این منطقه است.
طیبنیا گفت: ممکن است در چند دهه اخیر مرارتهایی هم از قبل این صنعت در کنار منافع آن حادث شده باشد، اما ما امروز بر آنیم که فولاد مبارکه را به نقطهای برسانیم که برای مردم سراسر منفعت باشد.
وی اضافه کرد: پیشتر نیز مطرح شده که ما معتقدیم فولاد مبارکه میتواند سراسر منفعت باشد و ما منفعت را صرفاً در تولید محصولات فولادی نمیبینیم؛ بنابراین اقداماتی مانند افتتاح هنرستان «تلاش»، احداث زیرگذر شهدای فولاد مبارکه، پروژه انتقال پساب روستای حسنآباد و طالخونچه و همچنین احداث جاده ورودی حسنآباد توسط این شرکت آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: این اقدامات نه از سر تکلیف و وظیفه، بلکه بر اساس اعتقاد قلبی ما، بهمنظور قدردانی از مردم شریف منطقه صورت میگیرد و امیدواریم تلاش ما منجر به اعتلای نام ایران عزیز شود تا در کنار هم و برای هم بتوانیم موجبات مسرت را در منطقه مبارکه فراهم کنیم.
نقش در توسعه و آبادانی منطقه
زهرا سعیدی، نماینده مردم مبارکه در مجلس در این آیین گفت: مجموعه فولاد مبارکه نقش بسزایی در توسعه و آبادانی منطقه داشته و در توسعه طرحهای عمرانی، کمک خود را دریغ نکرده است. این صنعت بزرگ با ایفای مسئولیت اجتماعی خود امید را در منطقه ترویج میکند.
وی گفت: مجموعه فولاد مبارکه کمک خود را در توسعه طرحهای عمرانی مانند احداث تقاطع وحدت و تجهیز هنرستان دریغ نکردهاست، بااینحال من درخواست دارم این صنعت بزرگ همچنان در حوزه ایفای مسئولیت اجتماعی خود قدم بردارد تا امید را نهتنها در میان مردم شهرستان، بلکه بین مردم کل کشور ترویج دهد. به امید اینکه فرداهایی بهتری در این مملکت وجود داشته باشد.
معاون طرح و توسعه فولاد مبارکه نیز گفت: ساختار تصویب، مهندسی و اجرای طرحهای توسعه در فولادمبارکه از استانداردهای روز دنیا پیروی میکند و بر همین اساس قبل از هر تصمیمی، ذینفعان خود را شناسایی و منافع ایشان را در نظر دارد.
حمیدرضا خسروانیپور با تأکید بر اینکه مردم منطقه بهعنوان اصلیترین ذینفعان، در کنار فولاد مبارکه هستند و انجام طرحهای دسترسی ایمن به محیط پیرامونی فولاد مبارکه از اولویتهای توسعه است، گفت: با توجه به نگاه و استراتژزی شرکت مبنی بر توسعه متوازن، این شرکت بیش از ۲۴۸۶ میلیارد تومان در پروژههای عمرانی و خدماتی شهرستان مبارکه سرمایه گذاری کرده است.
وی گفت: بهعنوان مثال، در پروژه احداث پل و اصلاح و ایمنسازی جاده دسترسی به روستای حسنآباد، گلایه مردم منطقه از ناایمن بودن مسیر تردد و ضعف طراحی آن بود. بر همین اساس، طراحی و مهندسی جدید برای مسیر ایمن بهصورت دوبانده و احداث دو میدان و پل راهآهن روستای حسنآباد و احداث ۳ کیلومتر مسیر جدید، ۲ کیلومتر بهینهسازی مسیر فعلی و ۵۵۰ مترمربع میدانسازی به ارزش ۱۱۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و همزمان مجوزهای لازم از اداره راه و منابع طبیعی اخذ گردیده تا با دقت و مدیریت زمان، انشاءالله ظرف مدت یک سال برای مردم محترم منطقه تردد ایمنتری را فراهم سازیم.
وی همچنین درخصوص احداث تقاطع غیرهمسطح شهدای فولاد (وحدت) افزود: بهمنظور اصلاح جادههای دسترسی در میدان امیرکبیر و ورودی اتوبان مبارکه و حذف ترددهای اضافی کامیونهای حمل محصول و رفاه بیشتر ساکنان محترم محدوده نهچیر و قهنویه، تقاطع غیرهمسطح با ۴ دستگاه پل واقع در زیرباندهای رفتوبرگشت مبارکه به طالخونچه و رفتوبرگشت به فولاد مبارکه به مبلغ ۶۰ میلیارد تومان احداث شد.
احداث شبکه جمعآوری فاضلاب خام روستای حسنآباد
معاون طرح و توسعه فولاد مبارکه با تأکید بر اشتراک منافع مردم منطقه با فولاد مبارکه در خصوص پروژه احداث شبکه جمعآوری فاضلاب خام روستای حسنآباد و انتقال به فولاد مبارکه نیز گفت: همانطور که اشاره شد، زنجیرهای از پروژهها برای تأمین آب فولاد مبارکه از منابع جدید براساس رهنگاشت آب در شرکت تعریف شده است و بهصورت سبدی از پروژههای به هم مرتبط در حال اجراست. بررسی تجربیات دیگران در انتقال آب از منابع موجود کشور نشان میدهد که برداشتهای جدید از زایندهرود زمینه ایجاد معارضات اجتماعی حتی در سطح ملی را دارد و این نه به نفع مردم و نه مطلوب فولاد مبارکه است؛ ازاینرو رویکرد فولاد مبارکه رساندن همین برداشت حداقلی از آب زایندهرود به صفر و استفاده از منابع جدید است.
وی با تأکید بر اینکه جمعآوری فاضلاب شهرهای پیرامون فولاد مبارکه نیز با هدف ارتقای بهداشت عمومی، حسن همجواری و توسعه شبکه فاضلاب شهری بهمنظور پیشگیری از آلودگی آبهای زیرزمینی بوده و بهتبع آن ارتقای فرایند تصفیهخانههای درون شهرها مهمترین دستاورد این پروژه برای ما و مردم منطقه است گفت: بر همین اساس ۳۵ کیلومتر لولهگذاری در حسنآباد با سرمایهگذاری ۷۰۰ میلیارد تومان در مدت کوتاهی انجام خواهد شد و ۳ میلیون مترمکعب فاضلاب خام به داخل فولاد مبارکه هدایت و عملیات تصفیه و مناسبسازی آب خروجی برای صنعت انجام میشود. نکته حائز اهمیت این است که فاضلابی که در شهرهای اطراف فولاد مبارکه یک معضل بوده و همچنین هر خانوار ملزم به صرف هزینههایی برای دفع آن در بازههای زمانی متعدد بود و از طرفی، نبود زیرساخت جمعآوری و دفع آن مشکلات زیستمحیطی برای مردم ایجاد کرده، با در نظر گرفتن ذینفعان پروژهها یعنی مردم منطقه، به بخشی از منبع تأمین آب فولاد مبارکه تبدیل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه از سال ۹۲ تا کنون ۶۰ میلیون یورو برای تأسیس شبکه فاضلاب ۹ شهر از شهرستانهای مبارکه و لنجان هزینه کرده است. در سال ۱۴۰۳ نیز این شرکت برای شهرهای مجلسی، طالخونچه و اکنون روستای حسنآباد سرمایهگذاری کرده تا این پسابها جمعآوری و بهمنظور استفاده بهینه از منابع آبی که امروز بهشدت با محدودیت مواجه است، در فولاد مبارکه به کار گرفته شود. البته این کار بخشی از سبد زنجیرهای پروژههای تأمین آب از منابع تجدیدپذیر است. بهعنوان مثال تصفیهخانه داخلی فولاد مبارکه نیز باید توسعه یابد و ما در حال انجام آن هستیم.
وی ضمن ابراز خرسندی از مساعدت فولاد مبارکه به توسعه آموزش و ارتقای سطح بهداشت منطقه پیرامونی شرکت نیز تصریح کرد: سرمایهگذاری ۱۲میلیارد و ۷۵۰میلیون تومانی فولاد مبارکه در پروژه احداث ساختمان و زمین چمن هنرستان تلاش مبارکه و همچنین مساعدت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی این شرکت در تجهیز شبکه بهداشت این شهرستان از دیگر اقدامات فولاد مبارکه در فراهم آوردن زمینه توسعه آموزش و تکریم مردم شریف منطقه بوده است که خوشبختانه امروز شاهد افتتاح این دو پروژه نیز بودیم.
نظر شما