به گزارش بازار، بابک مومنی روز چهارشنبه در جلسه بررسی طرح های تبصره ۱۸ قانون بودجه سال جاری مازندران با بیان این که ۲۴۲ طرح کشاورزی مازندران با ۶۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به بانک های استان در تبصره ۱۸ به بانک ها معرفی شدند، افزود: اگرچه طرح های گلخانه ای از اولویت استان است اما بیشتر متقاضیان این طرح ها نسبت به آورده در پیشرفت فیزیکی اقدام نمی کنند.
وی با بیان این که طرح های گلخانه ای کشاورزی برخلاف دیگر طرح ها نیاز به سازه های ساختمانی نیست و به محض گرفتن پروانه بهره برداری اقدام به تقاضای تسهیلات می کنند، توضیح داد: از آن جایی که متقاضیان طرح های گلخانه ای نسبت به پیشرفت حداقل ۲۰ درصدی اقدام بی توجهی می کنند، نوبت دریافت تسیهلات آنان روز به روز در حال افزایش است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به وجود ۱۲۶ طرح دام و طیور با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی اشاره کرد و گفت: این طرح ها نیازمند حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال است که در نوبت دریافت تسهیلات بانکی قرار دارند.
مومنی به وجود چندین ابر طرح کشاورزی در بخش دام و طیور و کشتارگاه مازندران اشاره کرد و بیان داشت: این طرح ها نیز نیازمند تسهیلات هنگفتی هستند که در نوبت بانک ها قرار دارند.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
نظر شما