بازار؛ گروه آب و انرژی: سپهدار انصاری نیک مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در گفتگو با بازار در پاسخ به این سوال که چرا با وجود وعده های داده شده، خبری از بورسی شدن این مجتمع پتروشیمی نیست، گفت: البته بندر امام در دستور ویژه آقای شریعت مداری برای بورسی شدن است. اما اموال مشترکی که با NPC داریم هنوز تعیین تکلیف نشده است.
بورسی شدن پتروشیمی بندر امام در دستور ویژه آقای شریعت مداری قرار دارد. اما اموال مشترکی که با NPC داریم هنوز تعیین تکلیف نشده است. مشکل اینجاست که دیوان محاسبات جلوی بخشی از کارها را گرفته است اما ما طی نشست هایی به دنبال حل این مساله هستیم
او در پاسخ به این سوال که مشکل کار کجاست، ادامه داد: دیوان محاسبات جلوی بخشی از کارها را گرفته است اما ما طی نشست هایی به دنبال حل این مساله هستیم.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در بخش دیگری از گفتگوی خود درباره آخرین وضعیت پروژه های در دست اقدام این مجتمع گفت: فرآیند کار در مورد تکمیل طرح ها در حال انجام است. اما خبر خوشحال کننده این است که با وجود تحریم ها تجهیزات حساس دو تای از پروژه های کلیدی بندر امام رسیده اما به دلیل شرایط تحریم ها امکان مطرح کردن اسم آنها را ندارم.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در بخش دیگری از هدف افزایش برای افزایش ۴۰ هزار بشکه ای خوراک خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که خوراک خود را از ۸۰ هزار بشکه به ۱۲۰ هزار بشکه افزایش دهیم.
به دنبال این هستیم که خوراک خود را از ۸۰ هزار بشکه به ۱۲۰ هزار بشکه افزایش دهیم. البته شرط رسیدن به این هدف این است که جلوی صادرات نفت گرفته نشود. چرا که در صورت بروز مشکل در زمینه صادرات افت شدیدی را در زمینه خوراک خواهیم داشت
او در پاسخ به اینکه تحقق این هدف تا چه اندازه قابل دست یابی است، گفت: شرط رسیدن به این هدف این است که جلوی صادرات نفت گرفته نشود. چرا که در صورت بروز مشکل در زمینه صادرات افت شدیدی را در زمینه خوراک خواهیم داشت.
انصاری نیک همچنین درباره تامین خوراک این مجتمع هم گفت: بندر امام به طور متوسط ۸۰ هزار بشکه خوراک دریافت کرده که نسبت به دو سال گذشته رشد دو برابری را تجربه کرده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام در ادامه گفت: تقاضای ما این است که در قراردادهای تأمین خوراک، سازوکاری در نظر گرفته شود که شرکتهای پتروشیمی بتوانند در پروژههای نوسازی و تعمیرات مشارکت کنند و شرکت نفت هزینههای انجام شده را از بهای خوراک کسر نماید. این درخواست مکتوب ارسال شده است، اما تاکنون در قراردادهای خوراک این سازوکار دیده نشده است.
این مقام مسئول در صنعت پتروشیمی خاطر نشان کرد: ظرفیت اصلی بندر امام در بخش تفکیک ۲۲۰ هزار بشکه خوراک است این در حالی هم اکنون با ظرفیت ۸۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه ای مشغول به کار هستیم. البته سایر واحدهایمان با ظرفیت ۹۰ درصدی مشغول به فعالیت هستند.
بروز مشکل در فروش چند محصول به دلیل تحریم ها و شرایط بازار جهانی
انصاری نیک وضعیت برگشت ارز را مناسب ارزیابی کرد و گفت: به دلیل شرایط بازار جهانی و تحریم ها چند محصولمان فروش نرفته است.
به گفته این مقام مسول در صنعت پتروشیمی، پتروشیمی بندر امام در سال ۱۴۰۲ موفق به صادرات بیش از یک میلیون تن محصول شد و نقشی کلیدی در تأمین منابع ارزی کشور ایفا کرد.
او همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بخش مهمی از زنجیره محصولات این شرکت بر روی تکمیل زنجیره ارزش و تنوع محصولات متمرکز است، اضافه کرد : باتوجه به سیاستهای حاکم در کشور مبنی جلوگیری از خامفروشی و ایجاد ارزشافزوده بیشتر در محصولات پتروشیمی، ما نیز در این مسیر گام برداشتهایم.
نظر شما