به گزارش بازار، راهاندازی کسبوکار شخصی در شرایطی گزینهای ایدهآل محسوب میشود که استخدام شدن در شرکتها بهلحاظ حقوق پرداختی یا ساعت کاری چندان مناسب فرد نیست. یافتن ایدههای پولساز و کم هزینه، مسیر خوداشتغالی را ساده میکند. اما همیشه پیدا کردن چنین ایدههایی آسان نیست. مشاور کسب و کار با راهنماییهایی که به افراد میکند، زمینه را برای یافتن ایدههای نوآورانه و جدید توسط کارآفرینان هموار کرده و مسیر درست را در مقابل آنان قرار میدهد.
آیا راهاندازی کسبوکار با سرمایه کم امکانپذیر است؟
شرایط تورمی در ایران و افزایش هزینهها موجب شده تا راهاندازی کسبوکار با سرمایه کم و سودآوری بالا، مشکل باشد. اما باید توجه داشت که هنوز هم ایدههایی وجود دارد که نیاز به سرمایه مالی چندانی ندارند، بلکه داشتن کمی خلاقیت، انگیزه و پشتکار میتواند زمینه را برای سودآوری یک کسبوکار فراهم کند.
از سویی دیگر، بسیاری از کارآفرینان که از راهنمایی یک مشاور کسب و کار باتجربه استفاده میکنند به خوبی میدانند که هر ایدهای را باید در سایز کوچک و با سرمایه کم شروع کرد و همزمان با پرورش ایده، به سراغ روشهای مختلف جذب سرمایه (مانند دریافت حمایت مالی از خانواده یا دوستان، سرمایهگذران فرشته یا وام بانکی) رفت.
مدیریت هزینهها با کمک مشاور کسب و کار
در راهاندازی کسبوکار با سرمایه کم، بیش از هر چیزی باید به مدیریت هزینهها توجه کرد. هر پولی که قرار است در هر بخشی هزینه شود باید به درستی مورد ارزیابی قرار گیرد تا اثربخشی لازم را داشته باشد. مشاوران کسب و کار نقش مهمی در بودجهبندی و مدیریت هزینههای کسبوکارهای کوچک یا متوسط با سرمایه کم را دارند.
ویژگیهای یک کسب و کار کم هزینه و سودآور
برای راهاندازی کسبوکارهای کم هزینه باید به ویژگیهای کلیدی زیر توجه کرد:
- نیاز به حداقل هزینهها برای راهاندازی: کسبوکارهای کم هزینه نیاز چندانی به دفتر کار، انبار، نگهداری از محصولات، بازاریابی گسترده و... ندارند؛
- حداقل هزینههای حمل و نقل: بعطور معمول چنین کسبوکارهایی نیاز به پرداخت کرایه رفتوآمد یا حمل مواد اولیه ندارند؛
- قابلیت مقیاسپذیری: یک کسبوکار نوآورانه که با هزینه کم راهاندازی میشود، خیلی ساده گسترش مییابد و محدود به مکان یا زمان خاصی نیست؛
- مدیریت آسان: در راهاندازی کسبوکار، بخش عمدهای از هزینهها مربوط به فرایندهای مدیریتی است. در کسبوکارهای کم هزینه، فرایندها ساده طراحی میشوند تا مالک کسب و کار یا کارکنان او به تنهایی امکان مدیریت امور را داشته باشند؛
- بازار فروش مناسب: کسبوکارهای کم هزینه و البته سودآور، فروش مناسبی دارند و همیشه مشتریان وفاداری برای آنها وجود دارد. چنین کسبوکارهایی نیاز به هزینهکردهای سنگین برای بازاریابی و جذب مشتری ندارند.
ایدههای پولساز برای راهاندازی کسبوکار با سرمایه کم
پبرای راهاندازی کسبوکارهای کم هزینه و سودآور باید به سراغ ایدههای نوآورانه رفت. حتی ایدههایی که از قبل توسط دیگران نیز اجرا شدهاند با کمی اضافه شدن چاشنی خلاقیت، قابل تغییر و اجرای مجدد خواهند بود. در ادامه لیستی از ایدههایی را مطرح میکنیم که با سرمایه حداقلی، قابل اجرا هستند. البته برای موفقیت در اجرای این ایدهها باید از راهنماییهای یک مشاور کسب و کار باتجربه استفاده کرد:
۱- طراحی گرافیک
از مشاغل مناسبی است که میتوان آن را در خانه انجام داد. تنها نیاز است تا یک کامپیوتر مناسب تهیه کرده و کار با نرمافزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ و ایلاستریتور را یاد بگیرید.
۲- عکاسی حرفهای
هنر عکاسی با رشد وب سایتها و شبکههای اجتماعی، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. عکاسی از افراد، عکاسی محصول، عکاسی صنعتی یا عکاسی از رویدادها، فرصتهای شغلی مناسب و کم هزینهای هستند.
۳- مشاورههای آنلاین
امروزه بسیاری از وکلا، مشاوران شغلی، مشاوران تحصیلی، روانشناسان و... میتوانند به راهاندازی کسبوکار آنلاین خود از طریق وب سایتها یا شبکههای اجتماعی بپردازند.
۴- دیجیتال مارکتینگ
تبلیغات دیجیتال در وبسایت، فروشگاههای اینترنتی و شبکههای اجتماعی، فرصتهای جدیدی را برای راهاندازی کسبوکار دیجیتال فراهم میکند. البته دیجیتال مارکترها باید مهارتهای لازم درباره دیجیتال مارکتینگ را یاد بگیرند.
۵- راهاندازی کسبوکار در زمینه آرایش و زیبایی
هنرمندان میکاپ، امکان راهاندازی کسبوکار شخصی خود با هزینه کم را دارند. مشاغل مرتبط با آرایش و زیبایی دارای تنوع زیادی هستند و بهسادگی امکان اجاره یک لاین در سالنها بزرگ را برای شروع کار خواهند داشت.
۶- نویسندگی
تولید محتوای دیجیتال، وبلاگنویسی، تولید خبر، نوشتن کتاب، مقالهنویسی و... از مشاغل کم هزینه و پردرآمدی است که میتوان آنها را بهسادگی راهاندازی کرد.
۷- همکاری در فروش
بسیاری از اینفلوئنسرها که سرمایه کافی را ندارند به تبلیغ محصولات برندهای مطرح میپردازند و با دریافت پورسانت به درآمد میرسند. البته برای همکاری در فروش بهتر است از یک مشاور کسب و کار، راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
۸- پرستاری در منزل
با گذراندن دورههای کوتاه مدت پرستاری میتوان شغلی کم هزینه داشت. نگهداری از کودکان در منزل یا افراد سالمند، درآمد مناسبی را برای فرد ایجاد میکند.
۹- راهاندازی کسبوکار دراپ شیپینگ
در دراپ شیپینگ فرد میتواند محصولات را از تامینکننده به دست مصرفکننده برساند و سود خود را بردارد. در این شیوه نیازی به انبارداری یا سرمایهگذاری ندارید، ولی باید از یک مشاور کسب و کار برای مدیریت بهتر امور کمک بگیرید.
۱۰- تولید صنایع دستی
در حال حاضر بسیاری از مردم، علاقهمند به خرید زیورآلات، صنایع دستی، کالاهای سفالی، محصولات چوبی و... هستند. راهاندازی کسبکار در زمینه صنایع دستی یک ایده کم هزینه و پردرآمد است که امکان توسعه و گسترش هم دارد.
راهکارهای کاهش هزینههای اولیه در راهاندازی کسبوکار
برای اینکه کسبوکاری در شروع فعالیت به موفقیت برسد باید هزینهها را کاهش دهد. برای کاهش هزینهها، توجه به نکات زیر ضروری است:
- در شروع باید هزینههای خرید یا اجاره دفتر و انبارداری را کاهش داد و در حدامکان از فضاهای مسکونی موجود یا پارکینگ ساختمانی استفاده کنید که در اختیار دارید؛
- از مشاور کسب و کار کمک بگیرید تا راهکارهای مناسبی را برای کاهش هزینهها و پیشرفت امور به شما ارائه دهد؛
- حداقل نیرو را استخدام کنید و پرداخت دستمزدها یا حق بیمه را مدیریت کنید. در شروع کار به جای استخدام تعداد زیادی نیرو میتوانید از نیروهای فریلنسری در زمینههای مختلف استفاده کنید؛
- برونسپاری کنید. بسیاری از بخشهای تولید یا ارائه خدمات را برونسپاری کنید تا در هزینهها صرفهجویی شود؛
- با فروشندگان حرفهای مذاکره کنید تا فروش خود را افزایش دهید؛
- جریان نقدینگی را مدیریت کنید و براساس بودجهریزی مشخص شده فعالیت کنید.
چند گام کلیدی برای راهاندازی سریع کسبوکار
برای شروع هر کسبوکار جدیدی به راهکارهای زیر توجه کنید:
- تعیین دقیق اهداف تجاری؛
- تحقیقات بازار و شناخت از نیازهای مشتریان؛
- داشتن مدل تجاری سفارشیسازی شده؛
- شروع فروش اولیه به اطرافیان، دوستان یا آشنایان برای ارزیابی محصول یا خدمت؛
- استخدام بهترین مشاور کسب و کار؛
- نترسیدن از شروع کار؛
- مدیریت هزینهها و گسترش فرایندهای تجاری با گذر زمان؛
- ارزیابی مستمر شرایط کسبوکار و بهبود عملکرد.
سخن پایانی
راهاندازی کسبوکار با سرمایه کم برای افرادی مناسب است که تمایل دارند مستقل باشند و شغل خود را داشته باشند. یک مشاور کسب و کار میتواند کمک زیادی به کسبوکارهای نوپا و استارتاپها کند. زیرا بسیاری از کارآفرینان، فرصت کافی برای توجه به همه مسائل را ندارند و این مشاوران هستند که به آنها راهنماییهای لازم را ارائه میدهند.
برای دریافت مشاورههای تخصصی کسب و کار همین حالا با ما تماس بگیرید: ۰۹۱۳۳۵۳۹۵۵۳
منبع : https://foadzekri.ir/
نظر شما