فناوری منبع باز و فراگیر چین، زمینه رشد هوش مصنوعی را فراهم می کند
گلوبال تایمز بررسی کرد:

فناوری منبع باز و فراگیر چین، زمینه رشد هوش مصنوعی را فراهم می کند

فناوری منبع باز و فراگیر در چین می تواند به الگویی برای سناریوهای برد-برد مشترک در زمینه هوش مصنوعی جهانی تبدیل شود و توسعه پایدار را در عصر هوشمند تقویت و ترویج کند.

بازار؛ گروه بین الملل: پیشرفت‌ در فناوری هوش مصنوعی (AI) چین بازتاب‌های مداوم بین‌المللی را برانگیخته است. «سام آلتمن»، مدیر اجرایی هوش مصنوعی باز در روزهای اخیر علناً از دیپ سیک تمجید کرد. وی همچنین در اظهارات شگفت‌انگیز 180 درجه، تمایل خود را برای همکاری با چین ابراز کرد. در اجلاس اقدام هوش مصنوعی پاریس که اخیراً به پایان رسید، استارت آپ فرانسوی میسترال که از یک مدل منبع باز نیز استفاده می کند، با انتظارات زیادی مواجه شد. علاوه بر این زمانی که اخباری مبنی بر همکاری اپل با علی بابا برای توسعه عملکردهای هوش مصنوعی محلی منتشر شد، هر دو شرکت افزایش قیمت سهام خود را تجربه کردند.
واقعیت این است که استقبال شرکت‌های هوش مصنوعی چین از منبع باز نه تنها مسیرهای جدیدی را برای رشد خود هموار کرده است، بلکه تقاضا برای همکاری‌های هوش مصنوعی فرامرزی در بین شرکت‌ها را افزایش داده است. این اکوسیستم جهانی هوش مصنوعی را به سمت «شمولیت منبع باز» سوق می دهد.

استقبال شرکت‌های هوش مصنوعی چین از منبع باز نه تنها مسیرهای جدیدی را برای رشد خود هموار کرده است، بلکه تقاضا برای همکاری‌های هوش مصنوعی فرامرزی در بین شرکت‌ها را افزایش داده است

دیپ سیک با ارائه برخی از مدل های خود به صورت رایگان تضمین کرده است که سود دیجیتالی دوران هوش مصنوعی به طور عادلانه بین همه کاربران اینترنت تقسیم می شود. این استراتژی غیرمتمرکز و منبع باز در تضاد کامل با اکوسیستم های بسته، دارای محدودیت و موانع و انحصار چند بازیگری است که مشخصه فناوری هوش مصنوعی در کشورهای غربی است. هوش مصنوعی باز با روند جهانی دموکراتیزه شدن تکنولوژیک همسو است. «مارک آندرسن»، سرمایه‌گذار در دره سیلیکون در پلتفرم رسانه اجتماعی ایکس نوشت که دیپ سیک به عنوان هوش مصنوعی منبع باز «هدیه‌ای عمیق به جهان» است.
در سال‌های اخیر چین به طور فعال چندین پلتفرم نوآوری باز هوش مصنوعی در سطح ملی را توسعه داده که دسترسی آزاد و منابع محاسباتی مشترک را فراهم می‌کند. می توان گفت موفقیت مدل های بزرگ «متن باز» عمیقاً ریشه در خاک غنی «متن باز» دارد. ما مشاهده می‌کنیم که توسعه فناوری هوش مصنوعی از پیشرفت مارپیچی «متن باز-نوآوری-تکرار» پیروی می‌کند، منطقی که همچنین زیربنای توسعه فناوری و اقتصادی جهانی است.
امروزه از اکوسیستم منبع باز دیپ سیک گرفته تا پلت فرم باز رانندگی خودکار آپولو بایدو، از کاهش هزینه و بهبود کارایی در صنعت داروسازی تا نوآوری مشترک در بین شرکت های چند ملیتی، این شیوه های نوآوری در مجموع یک حقیقت اساسی را نشان می دهند: آینده هوش مصنوعی به باز بودن و به اشتراک گذاری تعلق دارد. منبع باز و فراگیر مطمئناً می تواند به الگویی برای سناریوهای برد-برد مشترک در زمینه هوش مصنوعی جهانی تبدیل شود و توسعه پایدار را در عصر هوشمند تقویت و ترویج کند.
در 12 فوریه وب‌سایت خبری The Conversation که در استرالیا مستقر است، مقاله‌ای منتشر کرد که در آن اظهار داشت استقبال شرکت‌های چینی از هوش مصنوعی منبع باز «نوید تغییر شکل چشم‌انداز هوش مصنوعی تقریباً یک شبه را می‌دهد». محرک های کلیدی پشت سر افزایش هوش مصنوعی چین، علاوه بر قابلیت سریع و همکاری، قابلیت بازار محور بودن را نیز شامل می شود. به لطف زنجیره تامین صنعتی قوی چین، فناوری هوش مصنوعی با سرعت شگفت‌انگیزی اجرا می‌شود. این امر در موج اخیر پذیرش توسط دیپ سیک در چین مشهود است: بیش از دوازده تولیدکننده محلی تراشه‌های هوش مصنوعی مبتنی بر راینش ابری را اعلام کرده‌اند یا سرویس‌های مدل دیپ سیک را راه‌اندازی کرده‌اند، چندین غول رایانش ابری متعهد شده‌اند از دیپ سیک حمایت کنند و صنایعی مانند ارتباطات راه دور، واسطه‌گری و آموزش دیپ سیک در حال توسعه هستند. این مهم نشان می‌دهد که هوش مصنوعی نقشی پیشرو در توسعه نیروهای تولیدی با کیفیت جدید ایفا می‌کند و به عنوان یک کاتالیزور برای نوآوری گسترده‌تر و بهبود کلی کیفیت اقتصادی در چین عمل می‌کند. همچنین فرصت ها و امکانات جدیدی برای همکاری های بین المللی ایجاد خواهد کرد.

فناوری منبع باز و فراگیر در چین می تواند به الگویی برای سناریوهای برد-برد مشترک در زمینه هوش مصنوعی جهانی تبدیل شود و توسعه پایدار را در عصر هوشمند تقویت و ترویج کند

در اجلاس اخیر اقدام هوش مصنوعی پاریس، نمایندگان بیش از 60 کشور امضاکننده از جمله چین به طور مشترک سندی را با عنوان بیانیه ای در مورد هوش مصنوعی فراگیر و پایدار برای مردم و سیاره زمین منتشر کردند. قابل ذکر است که تنها نمایندگان آمریکا و انگلیس این سند را امضا نکردند. این مهم نشان می‌دهد که منطق خودمحور، انحصاری و هژمونیک توسعه هوش مصنوعی جذابیت چندانی در بازار بین‌المللی ندارد، در حالی که مفهوم حمایت‌شده چین از حکمرانی هوش مصنوعی باز، فراگیر، متقابل سودمند و برابر توسط اکثریت قریب به اتفاق اعضای جهانی به رسمیت شناخته شده و پذیرفته شده است.
منزوی کردن خود برای پیگیری توسعه بدون ایجاد محیطی برای ارتباطات و رقابت خطر جایگزین شدن با مسیرهای کاملاً جدید را، بدون توجه به اینکه چقدر قدرت محاسباتی انباشته شده است، می گیرد. تنها از طریق همکاری باز می‌توانیم به مسائل جهانی مانند توزیع قدرت محاسباتی و ایجاد استانداردهای اخلاقی رسیدگی کنیم. واقعیت این است که تلاش برای حفظ مزیت رقابتی در عصر هوش مصنوعی با حفر خندق شبیه رویا است.
علاوه بر این، بستن درها به روی چین به معنای از دست دادن فرصت ها برای مبادلات مربوط به فناوری های پیشرفته است. برخی از رسانه ها اشاره کرده اند که استفاده بیشتر شرکت های آمریکایی از پتانسیل فناوری منبع باز چین ممکن است توسط موانع سیاسی داخلی محدود شود.
در حال حاضر، توسعه جهانی هوش مصنوعی بر سر یک دوراهی قرار دارد. آیا باید به هژمونی قدرت محاسباتی برای ایجاد موانع تکنولوژیک تکیه کنیم یا باید برای رفاه مشترک از طریق همکاری فراگیر تلاش کنیم؟ پاسخ چین ترویج نوآوری از طریق ابتکارات منبع باز و جستجوی توسعه از طریق فراگیر است. همانطور که چین با نگرش متواضعانه و باز در شبکه فناوری جهانی ادغام می شود، به دلیل همگرایی نیروهای مختلف جهان سرزنده تر می شود. آینده توسعه هوش مصنوعی ممکن است با همزیستی در رقابت تعریف شود. طلوع برابری تکنولوژیکی در حال ظهور است و چین مشتاقانه منتظر است تا با جهان دست در دست هم دهد تا دوران هوشمند فراگیرتری ایجاد کند.

کد خبر: ۳۲۶٬۴۵۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha